يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم‌ پزشکی ساوه گفت: با توجه به اينكه اضافه وزن یا چاقی به یکباره در انسان ایجاد نشده است، پس نباید برای كاهش وزن خيلی عجله کرد.

 

مینا اسدی افزود: كاهش وزن سريع عوارض جبران‌ناپذيری بر بدن مخصوصا قلب بر جا می‌گذارد.

وی ادامه داد: بهترين ميزان كاهش وزن نيم تا يك كيلوگرم در هفته است، كاهش وزن بيشتر از اين به سلامتي انسان لطمه مي‌زند.

به گفته این کارشناس تغذیه، هیچ نوع رژيم غذايی به تنهايی نمی‌تواند در کاهش وزن ماندگار موثر باشد، لذا توصيه می‌شود علاوه بر رعايت رژيم غذايی يک ورزش سبک روزانه مانند پیاده‌روی یا شنا انجام شود.

وی به کسانی که خواهان کم کردن وزن هستند توصیه کرد: روزانه نيم ساعت تا 45 دقيقه پياده‌روی تند( ابتدا به مدت 10 دقيقه آرام ، 20 دقيقه تند و سپس 10 دقيقه آرام ) انجام دهيد و حتما برنامه کاهش وزن را تحت نظر کارشناس تغذیه شروع کنید.

اسدی با تاکید بر اینکه تعداد وعده‌هاي غذايي را به 6- 5 بار در روز افزايش دهيد، تصریح کرد: جهت طبخ غذاها حتما از روغن مايع استفاده کنید و حتما غذاها کم روغن و به صورت آب‌پز، بخارپز یا کبابی تهیه شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای سرخ شده به کمتر از دو بار در هفته کاهش یابد، افزود: از مصرف زياد نمک خودداری کنيد. براي بهبود طعم غذاهاي كم نمك مي‌توانيد ار آبليمو، آبغوره يا سير استفاده كنيد

به گفته این کارشناس تغذیه، از هنگام شروع رژيم غذايی مصرف قند و شکر باید محدود( حداكثر يك حبه قند با چاي ) و شيريني‌جات و نوشابه‌های گازدار حذف شده و مصرف سالاد و سبزي با غذا فراموش نشود.

وی با بیان اینکه از انواع حبوبات( لوبیا، عدس، ماش و نخود) در انواع سوپ‌ها و آش‌ها و سالاد استفاده کنید، گفت: به جای استفاده از نان‌های فانتزی و نان لواش از نان‌های با سبوس بیشتر مثل نان سنگک استفاده کنید.

اسدی خاطرنشان کرد: چربي قابل رؤيت گوشت‌ها را قبل از مصرف جدا كنيد و سعي كنيد هفته‌اي دو بار ماهي مصرف كنيد و غذا را در آرامش و به آرامي ميل کنید.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group