مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهر ساوه خواستار صرفهجویی در مصرف آب در روزهای پایانی سال به بهانه خانهتکانی و برق انداختن خانه به قیمت کمبود منابع آبی در این شهر شد.
ابوالفضل شهباز د با اشاره به افزایش 30 درصدی مصرف آب در روزهای پایانی سال اظهار کرد: بر اساس مستندات ثبت شده میانگین مصرف آب در حوزه خانگی در روزهای پایانی سال با مصرف این مایع حیاتی در گرمترین ماه سال برابر است.
وی خواستار رعایت الگوی بهینه مصرف آب و پیشگیری از هدررفت این عنصر ارزشمند شد و تصریح کرد: براساس سنت دیرین خانهتکانی، در روزهای پایانی سال شهروندان با نظافت و شستشو به استقبال فصل بهار میروند. اما بدلیل محدودیت منابع آبی میتوان اجرای این سنت زیبا را با روشهای صرفهجویانه انجام داد و از هدررفت آب جلوگیری کرد.
مدیرعامل آبفای ساوه میانگین مصرف آب توسط هر شهروند ساوجی را 200 تا 220 لیتر در شبانهروز اعلام کرد و افزود: با تغییر برخی روشهای نادرست مصرف آب، میتوان به ذخیرهسازی این مایع حیاتی در مواقع بحران کمک کرد و ابزارهای کاهنده را جایگزین روشهای استفاده حجمی از آب کرد.
وی استفاده از شيرهاي كم مصرف، عدم شستشوي معابر و خودرو با آب شرب، مدیریت مصرف آب در شستشوی فرش و خانه تکانی را به عنوان برخي راههاي صرفهجويي در مصرف آب عنوان كرد.
به گفته شهباز، گاهی مشاهده میشود برخی شهروندان برای نظافت حیاط یک منزل مسکونی که با اندکی آبپاشی و جارو امکانپذیر است، حجم زیادی از آب را هدر میدهند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به مهاجرپذیری و رشد جمعیت شهر ساوه و نبود منابع آبی جدید، در سال پیش رو نیز کمبود آب داریم و در صورت رعایت نکردن شهروندان، با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.
شهباز خواستار مشارکت رسانهها در اطلاعرسانی وضعیت حساس و فرهنگسازی در خصوص کمبود آب و لزوم صرفهجویی و رعایت الگوی مصرف شد و تصریح کرد: مصرف بیرویه با توجه به محدودیت منابع آبی ساوه موجب قطع احتمالی یا افت فشار آب خواهد شد.