جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

مسئول ایستگاه ملی تحقیقات انار ساوه گفت: براساس تفام نامه همکاری بین سازمان انرژی اتمی ایران و مرکز تحقیقات انار ساوه، کار تحقیقاتی با رویکرد کنترل آفت کرم گلوگاه در انار آغاز شده است.

بهروز مرادی افزود: تحقیقات در حال انجام با عنوان عقیم سازی آفت کرم گلوگاه است که با نتایج به دست آمده می توان تا 25 درصد از بروز این آفت تخریب زا بر روی محصول انار ساوه جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: طرح عقیم سازی آفت کرم گلوگاه با بهره گیری از اشعه گاما روی آفت کرم گلوگاه انجام می شود که این در صورت موفقیت طرح، میزان تولید انار به خصوص در ارقام تجاری با اقبال بازارهای خارجی، رشد مضاعفی خواهد داشت.
مسئول ایستگاه ملی تحقیقات انار ساوه عنوان کرد: در کار تحقیقاتی دیگری با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران، استفاده از پرتو تابی جهت ایجاد تغییرات در رقم انار ملس ساوه به منظور گزینش و معرفی رقم برتر حاصل از پرتوتابی در حال انجام است.
مرادی تصریح کرد: با توجه به اینکه انار ساوه به عنوان یک برند ملی و جهانی شناخته شده است، نتایج تحقیقات در حال انجام می تواند به میزان راهیابی این محصول با کیفیت در بازارهای جهانی و اروپایی کمک شایانی کند.
وی اظهار کرد: شناسایی و طبقه بندی ژنو تیپ های مجموعه ارقامِ انارِ موجود در این ایستگاه جهت بهره گیری در برنامه اصلاح ژنتیکی برای تولید و معرفی ارقام جدید از دیگر برنامه هایی که در ایستگاه ملی تحقیقات انار ساوه در دست اجراست.
وی ادامه داد: دو طرح تحقیقاتی با عنوان رفع عارضه دانه سفیدی انار و مقاومت در کم آبی نیز در این مرکز در حال بررسی های اولیه است که با توجه به تغییر اقلیم آب و هوایی کشور و نیز تنش های آبی در کشور، می تواند در بهره وری میزان آب مصرفی و تولید یک محصول با عملکرد بالا موثر باشد.
مسئول ایستگاه علمی تحقیقات انار ساوه اضافه کرد: کار انجام تحقیقات بر روی ارقام موجود در منطقه ساوه شامل ملس ساوه، الک، یوسفخانی ساوه، ملس تبریزی و برخی دیگر از ارقام در حال انجام است که با توجه به ارزش افزوده انار در بازارهای جهانی، می توان به افزایش تولید صادرات این محصول امیدوار شد.
شهرستان ساوه یکی از قطب های تولید انار در کشور است که بنا بر آمار موجود ظرفیت تولید این محصول 150 هزار تن در سال است که بیش از 40 تا 50 درصد از مجموع انار تولیدی نیزقابلیت صادرات دارد.
استان مرکزی از نظر فراوانی باغ ها و عملکرد، رتبه دوم تولید انار در کشور را دارد و سالانه به طور میانگین حدود 15 هزار تن انواع انار از این استان به خارج از کشور صادر می شود.
کرم گلوگاه به عنوان مهمترین آفت آسیب زا در محصول انار ساوه است که بر اساس تحقیقات انجام شده سالانه 30 هزار تن از محصول انار تولیدی در شهرستان ساوه را نابود می کند

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group