بررسی ریشه نام شهر ساوه
واژه" ساوه" یعنی چه ؟
چرا این شهر را "ساوه "گفته امد ؟
دریاچه ساوه کجابوده بوده وچرا امروز تیست ؟
https://www.uplooder.net/files/f60fa71ad2dc51b7879f8be3b398a5fc/مقاله-ساوه-(1).pdf.html
شرکت معدنی کویر مس مشرق زمین (دانش بنیان): صفحه اصلی
بررسی ریشه نام شهر ساوه
واژه" ساوه" یعنی چه ؟چرا این شهر را "ساوه "گفته امد ؟دریاچه ساوه کجابوده بوده وچرا امروز تیست ؟ این پرسش ها وپاسخ به آنها موضوع این گفتار رانشکیل می دهند.به این منظور ابتداتاریخچه مختری از" ساوه" گفته می شود .آنگاه فهرستی از جاهائی که نامشان به " ساوه" شبیه است ارائه خواهد شد . نهایتا از تلفیق اطلاعات حاصل از تاریخچه " ساوه" وجاهای همنام ویا نزدیک به هنمام" ساوه" برایهردو پرسش مطرح شده پاسخی ارائه می گردد.
تاریچه شهر " ساوه"
جانام " ساوه" (سوه ) {Saveh.Sawh}نام شهری کهن در استان مرکزی ومرکز شهرستان ساوه است. زیستگاه " ساوه" در سده هفتم پیش از میلاد یکی از دژها ومراکز مهم مادها بوده ودر زمان سلسله پارت ها " ساواکینه " {Savakineh} نامیده می شده است." ساوه" در دوران اسلامی محل اقامت دیلمیان وسلجوقیان بود ودر سده سیزدهم میلادی درحمله مغول به شدت آسیب دید.ای زیستگاه درزمان ایلخانیان بازسازی شد. ولیدر دوره تیموریان بار دیگر ویران گردید .در زمان صفویان این زیستگاه برای چندمین بار رونق گرفت ولی با گزینش تهران به عنوان پایتخت در میانه سده نوزدهم میلادی " ساوه"به تدریج اهمیت خودرا از دست دادواز آن پس بسیاری از اهالی ساوه به تهران مهاجرت کردند گفته میشود که در " ساوه"دریاچه ای نیز وجود داشته است{ www.wikinepepia.org } . ولیاثری از این دریاچه نیست . چرا؟
دریاچه ساوه
درویکی پدیای فارسی زیر نام دریاچه ساوه آمده است : دریاچه ساوه نام دریاچه ای در ایران باستان بوده که امروز خشک شده است. از نوشته ها وشواهد چنین برمی آیدکه در هزاره نخست پیش از میلاد ودوران های ودروران های هخامنشی وساسانی دریاچه ای در نزریکی شهر " ساوه"در تراز 900 تا 1000 متری بالای آبهای آزادوجود داشته است .بنابه گزارش نخستین مورخین اسلامی در آغاز نفوذ اسلام دیگر اثری از دریاچه ساوه وجود نداشته ویا بسیار ناچیز وشوره زار بوده است." گوبینیو " 1 و دیولافوا "2 در سفر نامه های خودمی نویسند حوض سلطان در شمال "قم " ممکن است بخشی از دریاچه بزرگ " ساوه" بوده است { ویکی پدیای فارسی ) در ویکی پدییای فارسی زیر عنوان دریچه " ساوه" نقشه ای آورده شده که طرح نظری چنین دریاچه ای با وسعت دریاچه با وسعت زیاد رسم شده است .شواهد میدانی نشان می دهدکه دریاچه ای با چنین وسعت وبا آب شور نمی تواند آن باشدکه به آن نام " دریاچه ساوه " گفته شده است .زیرا اوا اینکه وسعت آن به نحوی است که پهنه وسیع کویر مرکزی میدان رادر برمی گیرد. این پهنه البته زمانی دریاچه ای بوده است به نام " دریاچه نمک" نه دریاچه "ساوه" ته مانده هایاین دریاچه هنوز به صورت تالاب های فصلی ونیمه دائم دربخش های گودتر این پهنه وجودارد از جمله دریاچه " حوض سلطان " با ارتفاع کمینه حدود 800 متر ارتفاع از سطح دریای آزاد کویر مزکزی درشمال آرال وبیدگل با ارتفاع کمیته ای درهمانحدود ( 788 متر ) این تالاب های فصلی همانگونه کهدر ویکی پدیا ی فارسی آمده در اواخر دوران سوم واوایل دوران چهارم زمین شناسی { ونه درهفت هزار سال اخیر که نمدن بشر در این منطفه؟؟؟ } . به هم پیوسته بوده ودرطول زمان رفته رفته از وسعتشان وارتفاع سطح آب در آنها کاسته شده است والبته شورابه ایبوده اند. اینکه چرا چنین حوضه دریاچه ای " دریاچه نمک "وا امروز " کویر نمک" به نام " دریاچه ساوه" در ویکی پدیا تامیده شده برای نگارنده مشخص نگردید. دوم اینکه ارتفاع دریاچه مورد بحث درویکی پدیای فارسی در حدود 900 تا 1000 متر ازسطح دریا گفته شده است وئلی برسی های تصویرهای ماهواره ای نشان می دهد که دریاچه ای بااین ارتفاع شهر" قم" ودشت های "قمرود " و "جمکران " را زیر آب می برده است در حالیکه " تپه های "قمرود " درشش هزار سال پیش و "جمکران " حداقل هزار سال پیش وشهر قم که حداقل در دوهزار سال پیش محل سکونت بوده ونمی توانسته در زیر آب باشد { ؟؟؟ تپه های قمرود جمکران ) پس از دریاچه نمک د رهزاره های اخیر بسیار محدود تر از آن بوده که نقشه ارائه شده در ویکی پدیا فارسی است .
پس دریاچه ساوه کجا بوده است ؟
http://uaisaveh.blogfa.com/post/667
مدیریت دانش وتوانمند سازی منابع انسانی
بررسی ریشۀ نام شهرِ ساوه برگرفته از کتاب پژوهشگر دکتر مرتضی مومن زاده
بانگاهی به
ادامه
مقاله ساوه / پروفسور دکتر مرتضی مومن زاده ساوه ای
http://chsaveh.blogfa.com/post/2796
معرفی نگارنده : دکتر مرتضی مومن زاده
مرتضی مومن زاده درآذز 1320 در ساوه به دنیا آمد. تحصیلات مکتبی را از 5 تا8 سالگی ونیمی از دوره ابتدایی را در ساوه گذرانده و در 11 سالگی همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد ودر جنوب شرق تهران میدان شهباز ودولاب ساکن شد. اوبقیه دوره ابتدائی رادرهمان منطقه گذراند. دبیرستان را از 1334 تا 1340 در دارالفنون تهران بود وهمزمان عربی وانگلیسی درخارج از وقت کلاس درس " در خدمت مرحوم دکتر منوچهر وارسته و مقدمات درس حوزوی ازجمله صرف نحو ومنطق رادر خدمت مرحوم حاح شیخ مهدی حق پناه دولابی فرا گرفت . از 1340 تا 1344 دردانشکاه فنی تهران رشته استخراج معدن رابادرجه لیسانس گذاراند. پس از خدمت سربازی از 1346 تا 1380 در سازمان زمین شناسی کشور . کارشناس اکتشاف ذخائر معدنی بود . روحیه دانش اندوزی وانتقال آموخته ها به غیر . انگیزه ای بود که اواز اواخر دوره دبیرستان ودر طول دوره دانشکده با تدریس خصوصی . آموزش دادن راتمرین کند .
همین روحیه درسال 1347 تا 1355 اورابه پژوهش درباره نحوه تشکیل ذخائر معدنی در طبیعت کشاند که منجر به اخذ درجه دکترا در رشته معدن شناسی ومتالوژنی Metallogenesis دانشگاه هایدلبرگ آلمان با رتبه عالی شد .او در 1380 بازنشسته شد وبا عده ای از دوستان وهمکاران جوان وهمسالان گروه مشاوران اکتشاف ذخائر معدنی از جمله گروه پژوهشی زرنه را پایه گذاری کرد. این گروه بنام گروه زر امروزه دربخش اکتشاف ذخلئر معدنی غیر دولتی جایگاه ویزه ای دارد. نگارنده از سال 1355 تا امروز در دانشگاه های مختلف کشور از جمله تهران شهید بهشتی پژوهشکده علوم زمین ازاد تهران شمال آزاد تحصیلات تکمیلی صنعتی امیرکبیر اصفهان شیراز کرمان ودر آلمان پیوسته تدریس وتحقیق رهنمائی مشاوره وداوری رساله کارشنی ارشد ودکنرا راداشته ودارد. اوناکنون بیش از 200 مقاله وطرح در زمینه متالوژنی معدن شناسی وباستان شناسی معادن ومسائل بخش معدن ایران ازائه داده که تعدادی از آنها در سایت .https://www.researchgate.net/profile/Morteza-Momenzadeh / www.Momenzadeh. com آمده است. کارتخصصی برای فرصت گرانبهائی رابوجود آوردتا تمامی سرزمین مهین گرامی مانراسیر کند ودر شهرها روستا ها وکوه ها ودشت ها با همه اقوام فارس آشنا شود واز ایشان انسانیت بیامرزد . سفر به چهار قاره جهان ودرک عواطف واحساسات انسانی توده های اقوام وملل در سراسر جهان زیبائی وروح انسان رابه اونشان داد . کار آموزشی پژوهشی ومیدانی در طول بیش از چهل وپنج سال از یکسو وازدرکبعضی کاستی های بنیادی در امر پژوهش نگارنده رابر آن داشت که تجربه ها واموخته هایش رادر این امر درکتاب حاضر {در امدی بر روش پژوهش نگارنده : مرتضی مومن زاده گروه پژوهشی زرنه }گردواری کند تاشاید درکوتاه کردن راه پژوهش قشر جوان موثر وافع شود از آنجاکه مطالب ارائه شده عمدتا توسط نگارنده وبر اساس تجربیات وآموخته های شخصی اواست . بدون شک کاستی های فراوانی دارد . اوانتظار دارد که دوستداران علم کمبود هارا به ائیاد آوری کنند .گرنه با یززرگواری به دیده اغماض بنگرد. مرتضی مومن زاده زمستان 1390
خانواده ناجی .یعقوب زاده. ندیم ساوجی
شجره نامه خانواده (ناجی . یعقوب زاده .سطوتی . پوران ..) ساوجی
درآمدی بر روش پژوهش
ناشر: پیام روز
نویسنده: مرتضی مومن زاده
توضیح کتاب:
در کتاب حاضر ریشههای انحراف از معیارهای عقل، منطق و روشهای فلسفی و علمی در پژوهش، در هفت بخش مورد ارزیابی قرار گرفته و روش منطقی بهینهای برای استنباط، شامل ترکیبی از استقرا و قیاس ارائه شده است. در بخش اول و دوم پس از بیان هدف و روش نگارش کتاب، برخی از مفاهیم مرتبط با موضوع همچون (مشاهده، انبار حافظه، جبر و اختیار و...) تعریف شده است. در بخش سوم ویژگیهایی از انسان که در پژوهش نقش تعیین کننده دارند، به ویژه خودمحوری و دستهبندی کردن، مرور و در بخش چهارم دربارة نقش محیط و مقیاس در به وجود آمدن پدیدة مفروض توضیح داده شده است. در بخش پنجم قطبی کردن قراردادی پدیدة مورد بررسی به دو قطب «ابتدایی» و انتهایی پیشنهاد شده است. در بخش ششم مراحل هفت گانة استنباط و انگارهسازی بررسی شده است. این مراحل عبارتاند از جمعآوری مشاهدهها و واقعیتهای آشکار شده، تجربة اطلاعات به دادههای بسیط، دستهبندی مشاهدهها، تجرید و بزرگنمایی و ساختن و ارائة نگاره، ارزیابی درجه، انطباق نگاره بر مشاهدههای پایهای، ارزیابی اعتبار انگاره با انطباق آن بر مشاهدة نورسیده و تغییر شکل و بهبود دائمی انگارهها. در بخش هفتم و پایانی کتاب نیز به شرح نکتههایی همچون: «تعریف فلسفه»، «هویت فرد هویت تشکل»، «پیوستگی ناپیوستگی» و... پرداخته شده است
کتاب درآمدی بر روش پژوهش
خشک شدن دریاچه ساوه
خشک شدن دریاچه ساوه
چه ارتباطی بین تولد حضرت محمد(ص) وخشک شدن دریاچه ساوه وجود ...
Savehsara - ساوه سرا - معرفی كتاب «تاريخ آب و آبرسانی ساوه»
ریشه یابی ۱۵۰۰ جانام کهن در جهان / پروفسور دکتر مرتضی مومن ...
خبر تولد حضرت عیسی ( ع) توسط سه مغ ( دانشمد) ایرانی آوه- ساوه
تاریخ ایران - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
بزرگ سپهبد تاریخ ایران، رستم سورن - فیلو
تاریخ ایران مدرن - نشر نی
مرتضی مومن زاده
مقاله فارسی - جستجو نوشته مرتضی مومن زاده - سیویلیکا
شرکت معدنی کویر مس مشرق زمین (دانش بنیان): صفحه اصلی
http://uaisaveh.blogfa.com/post/667
مدیریت دانش وتوانمند سازی منابع انسانی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه- محمد رضا لطیف
جمع آوری : محمد شرافت