۴ طرح گردشگری در استان مرکزی به بهره برداری میرسد
تا هفته آینده ۴ طرح گردشگری در استان مرکزی به بهره برداری خواهد رسید.
حسینی معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: همزمان با گرامیداشت هفته گردشگری در سال جاری ۴ طرح تاسیسات گردشگری با سرمایهگذاری بیش از ۱۱۴ میلیارد تومان با اشتغالزایی مستقیم ۶۶ نفربه بهرهبرداری میرسد.
از سال ۱۹۸۰، سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد سالانه روز ۲۷ سپتامبر که امسال مصادف با ۵ مهرماه است را به عنوان روز جهانی گردشگری جشن میگیرد.
حسینی افزود: اقامتگاه بومگردی در روستای مزور شهرستان محلات، به مساحت ۷۰۰ متر مربع از جمله این طرح هاست که شامل سه اتاق اقامتی و پذیرایی با ظرفیت اقامت ۱۵ نفر، همراه با فضای پذیرایی است.
او اضافه کرد: طرح دیگر مرحله اول گردشگری در دلیجان با سرمایهگذاری بیش از ۱۱۰ ملیلیارد تومان است که با اشتغال حدود ۵۰ نفر در شامل سالن چند منظوره، واحدهای پذیرایی، فروشگاه، فضای سبز، کافیشاپ، فستفود، رستوران، پمپ بنزین و فضای تفریحی گردشگری است.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: اولین مزرعه گردشگری هم شامل بازدید از باغهای انار، آشنایی با فرآیند تهیه رب انار و آب انار، بازدید از استخر پرورش ماهی و انجام صید ماهی توسط گردشگران است.
او ادامه داد:همچنین به مناسبت گرامیداشت این هفته شرکت خدمات مسافرتی در شهرستان اراک با اشتغال زایی ۳ نفر افتتاح خواهد شد.
بازازچه روستای خانقاه بخش نوبران شهرستان ساوه
بازارچه روستای خانتقاه
شامل صنایع دستی محلی - محصولات غذایی ترشیجات - لبنیات - میوه حات ... سنتی ارگانیک عرضه می گردد
"
" /> />http://khanghahvillage.blogfa.com/
تپه سلطان خانقاه مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است و در شهرستان ساوه، روستای خانقاه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ آذر ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۰۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خانقاه روستایی است از توابع بخش نوبران شهرستان ساوه در استان مرکزی ایران.
گلزار شهدای خانقاه داراي 1 شهید گلگون کفن 8 سال دفاع مقدس میباشد این گلزار دارای مساحت تقریبی 4 متر مربع است.
نوید شاهد استان مرکزی، خانقاه روستایی از توابع بخش نوبران شهرستان ساوه در استان مرکزی است. این روستا در دهستان کوهپایه قرار دارد.
گلزار شهدای خانقاه داراي 1 شهید گلگون کفن 8 سال دفاع مقدس میباشد این گلزار دارای مساحت تقریبی 4 متر مربع است.
شهید سیف اله نجفی در سال 1345 در روستای یاتان از توابع بخش نوبران ساوه چشم به جهان گشود .پس از مدت زمانی به روستای خانقاه مهاجرت کردند و ساکن این روستا شدند.
سیف اله به عنوان جوانی محجوب در سطح روستا شناخته شده بود. با مردم صمیمی و خونگرم رفتار می کرد و کسی را از خود نمی رنجاند. بازوی توانا و خدمتگزار خانواده بود. در کارهای طاقت فرسای چوب بری و کشاورزی یارو یاور پدر بود.
به عنوان جوانی علاقه مند به اسلام و انقلاب اسلامی و مدافع ولایت فقیه و نظام جمهوی اسلامی بود. با فرا رسیدن دوره خدمت سربازی با شور و شوقی بی نظیر به سوی کاروان دفاع مقدس شتافت. سرانجام در بیست و دوم آذر ماه سال 1365 در منطقه عملیاتی زبیدات پس از درگیری با مزدوران بعثی بر اثر اصابت ترکش به فیض ناب شهادت نائل آمد.
روستای اردمین درگذر زمان
https://radiosaveh.ir/archive/4-
(همدلی و همزبانی)
رونمایی از کتاب روستای اردمین ( بخش نوبران شهرستان ساوه استان مرکزی جمهوری اسلامی ایران ) درگذر مان اقدام شایسته فرهنگی مولفین کتاب شامل ده بخش شامل.... بصورت علمی وکاربری برای توسعه ...
رونمایی از کتاب روستای اردمین
( بخش نوبران شهرستان ساوه استان مرکزی جمهوری اسلامی ایران )
درگذر مان
اقدام شایسته فرهنگی مولفین کتاب
شامل ده بخش شامل....
بصورت علمی وکاربری برای توسعه پایدار روستا
توسعه پایدار چیست؟
قابل استفاده فرهنگی اجتماعی اقتصادی تاریجی جغر افیایی سیاسی ..شامل مردم شناسی زبان شناسی محیط زیست میراث فرهنگی درمان داروهای گیاهی و سلامت ..
میتوان این اقدام فرهنگی
الگویی علمی وکاربری برای کلیه روستاها
درسطح کشور باشد
فصل اول: اردمین دریک نگاه
فصل دوم: آشییق های موسیقی وادبیات آشیقی در اردمین
فصل سوم :بازی های محلی روستای اردمین { اویونلار}
فصل چهارم : سروده هائی برای کودکان
فصل پنجم :مراسم های در اردمین
فصل ششم : تایما جالار ( معمارها) مثللر (ضرب المثلها ) خوش وبشلر (محاوره های شفاهی ) قارغوشلار ( نفرینها )
فصل هفتم : مشاغل اصلی اهالی در روستای اردمین
فصل هشتم : آشپزی غذاهای محلی وشرینی ها وتنقلات
فصل نهم :انواع گونه های گیاهی وجانوری
فصل دهم : ایثار گران اردمین
عمارت حاکم ساوه
معرفی صنعت گردشگری میراث فرهنگی
جاذبه جذب توریست درکشور وجهان
شروع یک اقدام زیرساختی فرهنگی اجتماعی واقتصادی
توسعه پایدار
اقتصادمقاومتی در جمهوری اسلامی ایران
با همت وتلاش جناب آقای مهندس مجتبی محبی امیرحسینی
https://www.kojaro.com/2019/10/4/178704/saveh-abdollah-abad-castle-iran/
http://savehje.blogfa.com/post/1011
محبعلی خان حاکم ساوه ای
http://savehje.blogfa.com/post/1593
دوستاران میراث قرهنگی وصنغت گردشگری
شهرستان های ساوه - زرند استان مرکزی
1398 ساوه عمارت حاکم ساوه
اکرم زمانی نوری | دوشنبه, ۱۵ مهر ۹۸ ساعت ۲۱:۰۰
اشتراک گذاری
عمارت حاکم، نام کوشکی از مجموعهی قلعه عبدالله آباد یا عبدل آباد ساوه و یکی از مکانها، جاذبههای تاریخی و دیدنی این شهر است.
مقالههای مرتبط:
مجموعه عمارت حاکم در شهرستان ساوه، استان مرکزی قرار دارد. این عمارت حاکمنشین که سالها متروک و تخریب شده بود، اکنون با همت و تلاش مالک خصوصی بازسازی و به یکی از زیباترین جاهای دیدنی ساوه و اقامتگاه بوم گردی تبدیل شده است.
قلعه عبدالله آباد یا عبدل آباد
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
قلعه عبدالله آباد که عبدل آباد نیز گفته میشود، از مجموعه بناهای تشریفاتی ساوه است. این بناهای تشریفاتی را ایلها و طوایفی که اطراف ساوه مستقر بودند میساختد که در ساوه و روستاهای آن میتوان این نوع بناها را، مانند قلعه انجیلاوند و آقدره، دید. قلعه عبدالله آباد در شمال ساوه، غرب جادهی قدیم ساوه - تهران، حدود ۴ کیلومتری از حصار شهر در محلهی عبدل آباد، قرار دارد. این قلعهی تاریخی مربع شکل و زیبا در طی زمان، تخریب و آسیب فراوانی دیده و متروک شده است. عبدالله آباد شامل بناهای متعددی بوده که در حال حاضر ساختمان کوشک یا عمارت حاکم، دیوانخانه، مسجد، آبانبار، عمارت بیرونی و اندرونی، بخشهایی از برج و باروی قلعه در قسمتهای غربی و جنوب غربی باقی مانده است. از بناهای باقیمانده در مجموعه عبدالله آباد تنها آب انبار قاجاری آن، که به نام آبانبار عبدل آباد شهرت دارد، به ثبت ملی رسیده است. مسجد نیز در حال حاضر استفاده میشود و در آن تغییرات زیادی انجام شده است. کاربری بنا و تاریخ دقیق عبدالله آباد مشخص نیست؛ اما با توجه به بناهای موجود، این قلعه مکان زندگی خان امیرحسینی از ایل خلج بوده است.
عمارت حاکم
عمارت حاکم قدیمیترین بنای قلعه عبدالله آباد است
کوشک یا عمارت حاکم که روزگاری دارالحکومه ساوه و زرندیه بوده از قدیمیترین و مهمترین بناهای قلعه عبدالله آباد است. احتمال میرود قدمت این بنا مربوط به دوران تیموری و سبک معماری آن برای دورهی ایلخانی باشد؛ اما تا کنون پژوهش باستان شناسی و علمی برای تعیین قدمت آن انجام نشده است. در این بنا در طی دورههای صفویه، قاجاریه و پهلوی الحاقاتی افزوده و تغییراتی ایجاد شده و در زمان حاضر مرمت و احیا گشته است.
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
عمارت حاکم با ابعاد ۲۸۰ در ۲۸۰ متر و زیربنای ۵۳۰ متر در دوطبقه با مساحت ۱۹۰ متر مربع ساخته شده است. این بنا اکنون یک حیاط مرکزی بزرگ دارد که مالک بنا با خریداری زمینهای بخش جنوبی آن را وسعت داده است و در حال حاضر در حال بازسازی است. وسط حیاط یک حمام کوچک و زیبا باقی مانده است که در گذشته آسیب زیادی دیده است و هماینک بازسازی شده است. بخشی از دیوار قدیمی قلعه عبدالله را میتوانید در قسمت غربی بنا که در بازسازی مجموعه آن را حفظ کردهاند، ببینید. در دو طرف کوشک اصلی در دورهی صفوی بناهایی در دو طبقه اضافه شده است که هم موجب ایستایی بنا شده و هم به تعداد اتاقها و فضاهای عمارت افزوده است و تعدادی از اتاقهای اقامتگاه در این الحاقات قرار دارد. عمارت حاکم دارای دو ایوان بلند در ضلع شمالی و جنوبی با تزیینات معماری و مساحت ۲۴ متر مربع است. در ایوان جنوبی که سالم تر مانده طاقنماها با کادرهای مستطیل شکل، آجرکاری با طرحهای هندسی و مقرنس کار شده است. ایوان شمالی کوشک تزیینات ساده، کم و آجرکاری دارد. در داخل بنا چهار صفه با حوض و فوراهی آبی قرار دارد و اطراف آن اتاقهای شاهنشین به همراه تزیینات و درهای چوبی با پنجرههای رنگی وجود دارد.
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
حمام عمارت حاکم
در وسط حیاط عمارت حمام کوشک قرار دارد. آب این حمام کوچک در گذشته از رودی که از قلعه عبور میکرد تأمین میشد. بالای سقف حمام اتاقی ساخته بودند که اکنون خراب شده است. در حال حاضر در پروژه بازسازی بنا این قسمت نیز مرمت شده و قابل بازدید است.
تزیینات عمارت
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
این بنا با تزیینات معماری مختلفی آراسته و زیبا شده است. تزیینات این بنا شامل: مقرنسکاریهای ایوان جنوبی و گوشوارههای ضلع شرقی آن، کاربندیهای مدخل ورودی بنا، یزدی بندی، رسمی بندی، گچبریها و گچبری شومینهی طبقه اول، گل انداز، طارمیهای چوبی که در تراسها به کار رفته، کتیبههای بالای سردر، گره چینیهای رنگی، کتیبه بازشوها، ارسی، گل انداز و نقشسازی با آجر در ازارهها است. فضای داخل ساختمان با طاق و تویزه پوشش یافته و با کاربندیها و رسمیبندیهای زیبا که روشنایی بنا را تأمین میکند، تزیین شده است.
صنعت گردشگری در شهرستان ساوه
شهرستان ساوه نیاز به نیروی انسانی متخصص درصنعت ...
Radiosaveh - صنعت گردشگری ساوه - ایران - جهان - رادیو ساوه
عمارت حاکم ساوه صنعت گردشگری ساوه - ایران - جهان - رادیو ساوه
صنعت گردشگری دینی و میراث فرهنگی و سلامت و صنایع دستتی شهرستان ساوه
درحال آماده و بازسازی زمینه سازی
رونوق وجلب گردشگری در سطح کشوری وجهانی تبدیل خواهد شد
http://savehgardesh.blogfa.com/
نقش گردشگری سلامت در توسعه پایدار شهرستان ساوه
اهمیت جهانی درثبت کاروانسرای باغ شیخ ساوه توسط یونسکو
خانه مقدس زاده ساوه ثبت آثار ملی ایران
خانه مقدس زاده ساوه
به شماره 33231 - 13/ 11/1399 ثبت آثار ملی ایران گردید
https://www.aparat.com/upload
نقش گردشگری سلامت در توسعه پایدار شهرستان ساوه
جلسه گردهمایی فعالان ودوستداران صنعت گردشگری میراث فرهنگی و
صنعت گردشگری سلامت در سطح شهرستان ساوه - زرند
عکس از : خانم اکرم رضایی
طرح وبرنامه اجرای گردشگری میراث فرهننگی در ساوه نیاز همکاری بین بخشی ومشارکت مردم دارد
طرح وبرنامه گردشگری میراث فرهننگی نیاز همکاری بین بخشی ومشارکت مردم دارد
نیاز حمایت وپشتبانی مسولین ادارات دولتی وصاحبان اماکن قدیمی رها شده در حال تخریب در سطح شهرستان های ساوه - زرند.. واستان مرکزی دارد
اهمیت در حفظ و نگهداری ومعرفی فرهنگی اجتماعی ومیراث گذشتگان مورد توجه قرارگیرد