آیت الله حائری: آیتالله خامنهای شایستهترین فرد برای رهبری امت اسلام هستند
آیت الله سید کاظم حائری در بیانیهای با اعلام کناره گیری خود از مرجعیت، اطاعت و تبعیت از رهبر معظم انقلاب را خواستار شد.
آیت الله سید کاظم حائری از مراجع تقلید در بیانیهای کناره گیری خود را از مرجعیت اعلام کرد و اطاعت و تبعیت از حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب را به عنوان شایستهترین فرد برای رهبری امت اسلامی، خواستار شد.
سید مقتدی الصدر ، رهبر جریان صدر عراق امروز (دوشنبه) پس از بیانیه مهم آیتالله سید کاظم حائری اعلام کرد که هیچ زمانی ادعای رهبری و مرجعیت نداشته و برای همیشه از فعالیتهای سیاسی کنارهگیری میکند.
در ادامه پیام رهبر جریان صدر آمده است: با وجود استعفای وی (آیت الله حائری)، نجف اشرف همانند همیشه بزرگ ترین مقر مرجعیت است؛ من هرگز ادعای عصمت یا اجتهاد و حتی «رهبری» را نکردم بلکه من (تنها) امرکننده به معروف و نهی کننده از منکر هستم و فرجام همه کارها از آنِ خداست.
همچنین آیت الله حائری در بخش دیگری از بیانیه خود توصیههای مهمی را به مومنان کرد و خواهان پیروی همه مومنان از آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی شد.
او در این ارتباط تصریح کرد: «بر همه مومنان است که از ولی و رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنهای (دام ظله) اطاعت کنند. معظم له شایستهترین و لایقترین فرد رهبری امت اسلام و مدیریت نبرد با قدرتهای استکباری و ظالم در این شرایط هستند که قدرتهای کفر و شرارت علیه اسلام ناب محمدی متحد شدهاند».
آیت الله سید کاظم حائری همچنین از مردم عراق خواست که وحدت کلمه خود را حفظ کنند و راه را بر اجرای طرحهای استعماری و صهیونیستی برای ایجاد فتنه ببندند و برای پایان دادن به «اشغالگری خارجی به خصوص آمریکایی» تلاش کنند.
آیت الله سید کاظم حسینی حائِری (زاده ۱۳۱۷ش) از مراجع تقلید شیعه و از شاگردان سید محمد باقر صدر است. پس از شهادت سید محمد باقر صدر و سید محمد صدر، گروهی از مردم عراق وی را به عنوان مرجع دینی و سیاسی خود برگزیدند. آیت الله حائری در اول صفر ۱۴۴۴ هجری قمری به علت ناتوانی جسمی از مرجعیت کنارهگیری کرد.
دبیرکل نُجَباء: آیتالله حائری از ستونهای مکتب صدر است
دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی نُجَباء در پیامی با تجلیل از شخصیت والای آیتالله العظمی «سید کاظم حائری» وی را یکی از ستونهای مکتب شهید صدر اول خواند که شهید صدر دوم نیز پیروان خود را به تقلید از او توصیه کرده بود.
حجتالاسلام و المسلمین «اکرم الکعبی» ضمن اظهار فخر به شاگردی در محضر این مرجع عالیمرتبه، خاطرنشان کرد: ایشان را انسانی پرهیزکار، فروتن، دنیاگریز و سادهزیست یافتم که از دانش و معرفت فراوان برخوردار بود.
او در ادامه، کنارهگیری آیتالله حائری از مرجعیت را ترسیم خطمشی روشن و درسی گویا برای مقلدان و مریدانش ارزیابی کرد و افزود: اینگونه شکستهنفسی و رویکرد زاهدانه و مسئولانه در قبال دین خویشتن و دیانت مردم، در میان علمای امت اسلام امر غریبی نیست.
دبیرکل نُجَباء در پایان برای آیتالله حائری شفای عاجل و طول عمر مسألت و تصریح کرد: با ایشان عهد میبندیم که به رهنمودهایشان ـ که در امتداد وصایای شهید صدر است ـ پایبند باشیم و با تمام توان برای به ذلت کشاندن، شکست دادن و اخراج اشغالگران از عراق مجاهدت کنیم.
مقتدی صدر با استعفای آیتالله حائری از مرجعیت
مقتدی صدر با استعفای آیتالله حائری از مرجعیت: برای همیشه از سیاست کنارهگیری میکنم
در پی استعفای آیتالله حائری از مقام مرجعیت تقلید مقتدی صدر، روحانی تندروی شیعه عراق روز دوشنبه اعلام کرد برای همیشه از سیاست کنار میرود.
بلافاصله پس از انتشار این پیام، هزاران هوادار مقتدی صدر کاخ ریاست جمهوری در مرکز بغداد را اشغال کردند. در پی بالا گرفتن تنشها، ارتش در پایتخت مقررات منع آمد و شد اعلام کرد.
آیتالله حائری، روز دوشنبه با انتشار پیامی اعلام کرد به دلیل ناتوانی جسمی و بیماری از مرجعیت تقلید شیعیان انصراف میدهد.
این مرجع تقلید بزرگ شیعیان عراق مقلدان و شیعیان را به تبعیت و اطاعت از علی خامنهای دعوت کرده و رهبر ایران را «شایستهترین فرد برای رهبری امت اسلام» توصیف کرد.
در بیانیه آیتالله حائری با انتقاد تلویحی از مقتدی صدر آمده است «هر کسی بخواهد با بهرهبردن از نام دو شهید صدر میان مردم عراق اختلاف بیندازد و در حالی که فاقد درجه اجتهاد و دیگر شرایط لازم است، بخواهد رهبری شرعی را بر عهده بگیرد، از صدریها نیست.»
تنها دقایقی پس از صدور این بیانیه، آقای صدر در پیامی توییتری نوشت: «تصمیم گرفتم دیگر در امور سیاسی دخالت نکنم. بنابر این کنارهگیری خود از تمام امور سیاسی و تعطیلی تمام دفاتر [وابسته به خودم] به استثنای حرم شریف (مطهر) [پدرم محمد باقر صدر]، موزه مقدس و هیات موروثه خانواده صدر را اعلام میکنم.»
رهبر ائتلاف سائرون پیش از این و در سال ۲۰۱۴ هم از سیاست کنارهگیری کرده و مجددا با تمام قوی به میدان بازی قدرت در عراق باز گشته بود.
عراق از بیش از یک ماه پیش و در پی استعفای تمام نمایندگان وابسته به جریان صدر از پارلمان و تحصن نامحدود هواداران، وارد یک دوران بیسابقه بحران سیاسی شده است. فراخوان گروهها و احزاب دیگر برای مشارکت نیروهای متفاوت عضو ائتلاف سائرون برای مشارکت در روند گفتوگوهای [آشتی] ملی، از سوی جریان اکثریت بیپاسخ ماند. نیروهای وابسته به مقتدی صدر تا امروز از درخواست انحلال پارلمان و برگزاری دوباره انتخابات زودهنگام کوتاه نیامده اند.
مقتدی صدر که در زمان آغاز اشغال عراق از سوی ایالات متحده آمریکا یکی از مهمترین مهرههای ایران در این کشور به شمار میرفت، در سالهای اخیر و در پی چند شاخه شدن جریانهای شیعیان، به یکی از مخالفان جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
تهیه کننده : محمد شرافت