نواده امیرکبیر در مراسم جدش شرکت کرد
صدوهفتادمین سالگرد شهادت امیرکبیر با حضور نواده اش در فرهنگسرای آیینه اراک برگزار شد
باشگاه خبرنگاران جوان، اراک - بزرگداشت مقام امیرکبیر در صدوهفتادمین سالگرد شهادتش در فرهنگسرای آیینه اراک با حضور نواده اش برگزار شد.
در این مراسم که هزاوه ایها و اراکیها از جمله اراکیهای اصیل حضور داشتند بر مقام بلند امیرکبیر به خصوص در کسوت صدارت و انجام اقدامات موثر اصلاحی در کشور تاکید شد.
در این مراسم دکتر نادر نظام مافی از نسل ششم امیرکبیر و از نوادگان دختری وی حضور داشت و بر درخواست خود مبنی بر سامان دهی قبر امیرکبیر در کربلا که در مهجوری به سر میبرد تاکید کرد.
در این مراسم علاوه بر برگزاری برنامههای فرهنگی و ورزشی و ارائه مقاله در مورد اقدامات امیرکبیر از کتاب "هزاوه خاستگاه امیران " نوشته ایرج احمدی رونمایی شد.
میرزا محمد تقی خان فراهانی ملقب به " امیرکبیر" زاده و بزرگ شده هزاوه از توابع شهرستان اراک کنونی مرد بزرگی است که در دوران کوتاه صدارتش (۱۲۶۴─ ۱۲۶۸ ق) تحولاتی زیر بنایی و عمیق را برای کشور بزرگ ایران رقم زد.
هزاوه چهار وزیر نیک نام پادشاهان را در طول تاریخ تقدیم کشور کرده است که میتوان از میرزا حسین وفا، وزیر دوران زندیه، میرزا عیسی، قائم مقام وزیر فتحعلی شاه قاجار، میرزا ابوالقاسم قائم مقام وزیر محمد شاه قاجار و در نهایت اصلاح گر بزرگ تاریخ ایران یعنی میرزا تقی خان امیرکبیر نام برد.
به این دلیل امتداد اسامی این بزرگان نام فراهان آمده است که هزاوه از توابع شهرستان اراک و در منطقه فراهان واقع شده است.
خانهی پدری یا همان زادگاه و محل رشد و نمو میرزا محمدتقی خان فراهانی ملقب به "امیرکبیر" در محلهی پایین روستای هزاوه یا به گفتهی ناصر الدین شاه محله میرزا تقی خان، در نزدیکی یال قاضی (یکی از ۷ محلهی هزاوه) قرار دارد.
محل دقیق آرامگاه امیرکبیر ایران
میرزا تقیخان امیرکبیر؛ روشنفکر دیندار
محل دقیق آرامگاه امیرکبیر ایران
زندگینامه امیر کبیر (محمد تقی خان فراهانی) - بیتوته
معرفی کوتاه شخصیت امیر کبیر - کتابخانه عمومی فجر صالح
آپارات
https://www.aparat.com/v/aSpVf
بسیاری شنیده اند که آرامگاه امیر کبیر در کربلای معلی است.
اما دست کم بنده نتوانسته بودم در این چند سال گزارش دقیقی از محل مدفن او بیابم . تا اینکه در سفر اخیر توفیق با من یار شد و بالاخره مکان گمشده را به مساعدت یکی از خدام آستانه مبارک امام حسین علیه السلام آشنا شدیم
مرقد امیر کبیر درست در حجره جنوب شرقی صحن
درقسمت زنانه فعلی کنار آرامگاه سید ابراهیم مُجاب فرزند محمد عابد و نوه امام موسی کاظم(ع)، نوادگان{ سادات موسوی - مومسوی زاده -محدث سبزواری - فراهانی ساوه - تهران.... } می باشند
یا حیاط مسقف شده فعلی حرم سید الشهدا ، قرار دارد . به عبارت دیگر کسانی که در صف نخست نماز جماعت قسمت بانوان ، در مکان مسقف شده کنونی بایستند ، مرقد امیر در موازات شانه چپ آنها جای می گیرد . در حال حاضر پس از مرمت های جدید ، سنگ مزاری نوشته ای مشاهده نشد برای ایشان ، روی دیوار حجره نصب شده ، تا نشانی از آن بزرگ مرد باشد.
امید است عموم ایرانیان آرامگاه او را نیز زیارات کنند تا همگان بدانند که کنار سید شهیدان ، آزادگانی بزرگ نیز عاشقانه آرمیده اند !
اشاره کنم که برابر روایات تاریخی ، پس از شهادت امیر ، ابتدا او را در کاشان بخاک سپردند . اما برابر خواست همسرش عزت الدوله - که نقش بزرگی کنار مجاهدت و پایداری امیر داشت- و می دانست جسم بی جان او نیز نباید نزد شاهان قاجار باشد ، کالبد امیر را به کربلا حمل کرد و در مکان اشاره شده دفن نمود . آن زمان شعری برای سنگ مزارش نگاشته شد تا گواه بر شهادت و سعادت او در آسمان ، و جهنمی بودن قاتلانش باشد.
آرامگاه سید ابراهیم مُجاب فرزند محمد عابد و نوه امام موسی کاظم(ع)،
شجره نامه
خاندان موسوی -موسوی زاده - محدث سبزواری- قائم مقامی ساوجی
نهیه کننده : محمد شرافت 30 آبان 1400 کربلای معلی