اختصاص ۳۰ میلیون تومان برای مرمت یک بنای تاریخی در ساوه
رئیس میراثفرهنگی ساوه از آغاز مرمت تکیه تاریخی خلیل جهان بیگ با ۳۰ میلیون تومان اعتبار خیری خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، رضا ایاز رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان ساوه از آغاز مرمت تکیه تاریخی خلیل جهانبیگ ساوه با ۳۰ میلیون تومان اعتبار از سوی خیرین شهر خبر داد.
ایاز افزود: برای کار مرمت این بنای تاریخی حدود ۳۰۰ میلیون ریال هزینه خواهد شد که مصالح مورد نیاز و با نظارت و کارشناسی آن به عهده اداره میراث فرهنگی شهرستان ساوه است.
او اضافه کرد: این عملیات مرمتی شامل؛ پاکسازی و بندکشی آجرهای جداره دیوارها، مرمت ستونها، آجر فرش کف و تعویض آجرهای فرسوده و آسیب دیده، پاکسازی و بندکشی آجرهای نما، تخلیه و بندکشی مجدد و مرمت آنها است.
رئیس میراثفرهنگی ساوه بیان کرد: عملیات اجرایی مرمت با مساعدت خیرین و همت هیات امنا و همکاری اداره شهرستان ساوه از فردا آغاز میشود.
تکیه تاریخی خلیل جهان بیک از بناهای مربوط به دوره قاجاری در محلهای به همین نام در ساوه واقع است که به شماره ۳۱۲۶۹ در تاریخ ۹۴/۴/۱۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این بنا بخشی از راه دسترسی درون محله است که در دوران قاجار به واسطه چهار ستون با پوششهای گنبدی مسقف شده است.
این بنای تاریخی هم اکنون در ایام محرم و دهه عاشورا و ماه صفر به عنوان تکیه مورد استفاده قرار میگیرد و به همین نام (تکیه خلیل جهان بیک) معروف است.
صنعت گردشگری درساوه درحال توسعه وبازساری
تهیه کتتده : مهندس محمد شرافت
http://savehje.blogfa.com/post/2044
http://savehje.blogfa.com/post/2044
اولین قدم صنعت گردشگری درساوه درحال توسعه وبازساری وبهروری IRAN- SAVEH بازسازی وبهسازی ومقاوم سازی وتعییر بافت کاربری آب انبار حاج میرزا حسین عاملی در ساوه توسط سرکار خانم مهندس لاله واحدی ساوجی د در حال پایان بزودی بهروی ودیدار ی برای ورود افرادگردشگری در سطح کشور وجهان می باشد دومین قدم صنعت گردشگری در ساوه طرح توسط مهندس محمد شرافت 12 اردیبهشت 1397 در حال بازسازی وتوسعه می باشد
نوشته شده در شنبه بیست و دوم اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت 6:2 توسط مهندس محمد شرافت ساوجی
سلمانی ختنه نمودند دلاک حمام حجامت وکشیدن دندان درساوه قذیم استاد عباس حاجعلی ساوجی
استاد عباس حاجعلی ساوجی
سلمانی (آرایشگر)
مصاحبه بایک آرایشگر قدیمی ساوه شغل (سلمانی و ختنه نمودن ءدلاک حمام ءحجامت وکشیدن دندان )درساوه قذیم.
استاد عباس حاجعلی ساوجی فرزند حاج علی فرزند ابراهیم متولد 1326 شمسی درساوه.
اینجانب با داشتن سن 70 سالگی از سن 12 سالگی درکنار پدرم بعنوان استادکار"به شغل ارایشگری .کشیدن دندان .ختنه نمودن .حجامت .دلاک حمامی.بصورت دوره گرد درسطح شهر ساوه وروستای اطراف درحالت سیار ودوره گردوسنتی مشغول بکار بودیم
درحال حاضر باتوصیه وآموزش بهداشت محیط اقدام به تهیه مکان مناسب وثابت وابزار بهداشتی به شغل آرایشگری ادامه می دهم
تهیه کنند : مهندس محمد شرافت 9آذر 1396
عکس قبل وبعد از بهسازی سلمانی استاد عباس توسط شهرداری ساوه
درحال ختنه نمودن
--------------------------
فبل از بهسازی ومقاوم سازی
موزه مردم شناسی ساوه،
توسط استان مرکزی ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ساوه از پایان عملیات مرمت و کفسازی گذر تاریخی چهارسوق خبر داد.
نوشته شده در پنجشنبه نهم آذر ۱۳۹۶ ساعت 23:54 توسط مهندس محمد شرافت ساوجی
عمارت حاکم ساوه
معرفی صنعت گردشگری میراث فرهنگی
جاذبه جذب توریست درکشور وجهان
شروع یک اقدام زیرساختی فرهنگی اجتماعی واقتصادی
توسعه پایدار
اقتصادمقاومتی در جمهوری اسلامی ایران
با همت وتلاش جناب آقای مهندس مجتبی محبی امیرحسینی
https://www.kojaro.com/2019/10/4/178704/saveh-abdollah-abad-castle-iran/
http://savehje.blogfa.com/post/1011
محبعلی خان حاکم ساوه ای
http://savehje.blogfa.com/post/1593
دوستاران میراث قرهنگی وصنغت گردشگری
شهرستان های ساوه - زرند استان مرکزی
1398 ساوه عمارت حاکم ساوه
اکرم زمانی نوری | دوشنبه, ۱۵ مهر ۹۸ ساعت ۲۱:۰۰
اشتراک گذاری
عمارت حاکم، نام کوشکی از مجموعهی قلعه عبدالله آباد یا عبدل آباد ساوه و یکی از مکانها، جاذبههای تاریخی و دیدنی این شهر است.
مقالههای مرتبط:
مجموعه عمارت حاکم در شهرستان ساوه، استان مرکزی قرار دارد. این عمارت حاکمنشین که سالها متروک و تخریب شده بود، اکنون با همت و تلاش مالک خصوصی بازسازی و به یکی از زیباترین جاهای دیدنی ساوه و اقامتگاه بوم گردی تبدیل شده است.
قلعه عبدالله آباد یا عبدل آباد
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
قلعه عبدالله آباد که عبدل آباد نیز گفته میشود، از مجموعه بناهای تشریفاتی ساوه است. این بناهای تشریفاتی را ایلها و طوایفی که اطراف ساوه مستقر بودند میساختد که در ساوه و روستاهای آن میتوان این نوع بناها را، مانند قلعه انجیلاوند و آقدره، دید. قلعه عبدالله آباد در شمال ساوه، غرب جادهی قدیم ساوه - تهران، حدود ۴ کیلومتری از حصار شهر در محلهی عبدل آباد، قرار دارد. این قلعهی تاریخی مربع شکل و زیبا در طی زمان، تخریب و آسیب فراوانی دیده و متروک شده است. عبدالله آباد شامل بناهای متعددی بوده که در حال حاضر ساختمان کوشک یا عمارت حاکم، دیوانخانه، مسجد، آبانبار، عمارت بیرونی و اندرونی، بخشهایی از برج و باروی قلعه در قسمتهای غربی و جنوب غربی باقی مانده است. از بناهای باقیمانده در مجموعه عبدالله آباد تنها آب انبار قاجاری آن، که به نام آبانبار عبدل آباد شهرت دارد، به ثبت ملی رسیده است. مسجد نیز در حال حاضر استفاده میشود و در آن تغییرات زیادی انجام شده است. کاربری بنا و تاریخ دقیق عبدالله آباد مشخص نیست؛ اما با توجه به بناهای موجود، این قلعه مکان زندگی خان امیرحسینی از ایل خلج بوده است.
عمارت حاکم
عمارت حاکم قدیمیترین بنای قلعه عبدالله آباد است
کوشک یا عمارت حاکم که روزگاری دارالحکومه ساوه و زرندیه بوده از قدیمیترین و مهمترین بناهای قلعه عبدالله آباد است. احتمال میرود قدمت این بنا مربوط به دوران تیموری و سبک معماری آن برای دورهی ایلخانی باشد؛ اما تا کنون پژوهش باستان شناسی و علمی برای تعیین قدمت آن انجام نشده است. در این بنا در طی دورههای صفویه، قاجاریه و پهلوی الحاقاتی افزوده و تغییراتی ایجاد شده و در زمان حاضر مرمت و احیا گشته است.
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
عمارت حاکم با ابعاد ۲۸۰ در ۲۸۰ متر و زیربنای ۵۳۰ متر در دوطبقه با مساحت ۱۹۰ متر مربع ساخته شده است. این بنا اکنون یک حیاط مرکزی بزرگ دارد که مالک بنا با خریداری زمینهای بخش جنوبی آن را وسعت داده است و در حال حاضر در حال بازسازی است. وسط حیاط یک حمام کوچک و زیبا باقی مانده است که در گذشته آسیب زیادی دیده است و هماینک بازسازی شده است. بخشی از دیوار قدیمی قلعه عبدالله را میتوانید در قسمت غربی بنا که در بازسازی مجموعه آن را حفظ کردهاند، ببینید. در دو طرف کوشک اصلی در دورهی صفوی بناهایی در دو طبقه اضافه شده است که هم موجب ایستایی بنا شده و هم به تعداد اتاقها و فضاهای عمارت افزوده است و تعدادی از اتاقهای اقامتگاه در این الحاقات قرار دارد. عمارت حاکم دارای دو ایوان بلند در ضلع شمالی و جنوبی با تزیینات معماری و مساحت ۲۴ متر مربع است. در ایوان جنوبی که سالم تر مانده طاقنماها با کادرهای مستطیل شکل، آجرکاری با طرحهای هندسی و مقرنس کار شده است. ایوان شمالی کوشک تزیینات ساده، کم و آجرکاری دارد. در داخل بنا چهار صفه با حوض و فوراهی آبی قرار دارد و اطراف آن اتاقهای شاهنشین به همراه تزیینات و درهای چوبی با پنجرههای رنگی وجود دارد.
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
حمام عمارت حاکم
در وسط حیاط عمارت حمام کوشک قرار دارد. آب این حمام کوچک در گذشته از رودی که از قلعه عبور میکرد تأمین میشد. بالای سقف حمام اتاقی ساخته بودند که اکنون خراب شده است. در حال حاضر در پروژه بازسازی بنا این قسمت نیز مرمت شده و قابل بازدید است.
تزیینات عمارت
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
این بنا با تزیینات معماری مختلفی آراسته و زیبا شده است. تزیینات این بنا شامل: مقرنسکاریهای ایوان جنوبی و گوشوارههای ضلع شرقی آن، کاربندیهای مدخل ورودی بنا، یزدی بندی، رسمی بندی، گچبریها و گچبری شومینهی طبقه اول، گل انداز، طارمیهای چوبی که در تراسها به کار رفته، کتیبههای بالای سردر، گره چینیهای رنگی، کتیبه بازشوها، ارسی، گل انداز و نقشسازی با آجر در ازارهها است. فضای داخل ساختمان با طاق و تویزه پوشش یافته و با کاربندیها و رسمیبندیهای زیبا که روشنایی بنا را تأمین میکند، تزیین شده است.
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
مرمت و بازسازی عمارت
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
مرمت و احیای کوشک حاکم از سال ۱۳۹۳ خورشیدی به همت آقای مجتبی امیرحسینی شروع شد. وی با خرید این بنا از سایر وارثها و زمینهای اطراف آن و صرفا با هزینه شخصی، این بنای اجدادی خود را احیا کرد. محمد حسین محبعلی، استاد و مرمتگر پیشکوست، کار تعمیر و مرمت این بنا را بر عهده داشت.
منبع عکس: وبلاگ عمارت کوشک ساوه
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
در حال حاضر، مالک خصوصی این عمارت تاریخی را به اقامتگاه بومگردی تبدیل کرده و در شهریور ماه ۱۳۹۸ خورشیدی فاز اول آن به بهره برداری رسیده است.
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
دسترسی به عمارت
منبع عکس: سایت عمارت حاکم
برای بازدید از عمارت حاکم میتوانید این عمارت و کوشک تاریخی را در انتهای خیابان بسیج ساوه، فردوس ۳۸ یا از مسیر خیابان آزادی، انتهای کوچه ششم بازدید کنید.
تهیه کننده : محمد شرافت