شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

استاندار مرکزی خبر داد؛

آب‌رسانی به 25 روستای استان مرکزی با تانکر

آب‌رسانی به 25 روستای استان مرکزی با تانکر

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: در سال جاری به علت مشکل کیفی و کمبود آب در منابع زیرزمینی، 25 روستای این استان با تانکر آبرسانی می‌شود. از این تعداد 13 روستا به دلیل مشکل کیفی و 12 روستا به دلیل کمبود آب با تانکر سیار آبرسانی می‌شوند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، یوسف عرفانی

نسب در جمع خبرنگاران، افزود: مشکل کمبود آب روستای «قیز قلعه» از توابع شهرستان ساوه و روستای «کاظم آباد» از توابع شهرستان خمین با انجام اقداماتی شامل ساخت خطوط انتقال جدید و لایروبی قنوات، برطرف شده است و آبرسانی سیار به این روستاها دیگر انجام نمی‌شود. همچنین پیش‌بینی می‌شود مشکل کمبود آب روستای «مهرآباد» خمین ظرف یک ماه آینده برطرف شود و نیازی به آبرسانی سیار برای این روستا نباشد.

وی ادامه داد: از مجموع 1108 روستای استان مرکزی، 855 روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب هستند که از لحاظ جمعیتی بیش از 90 درصد تحت پوشش این شرکت قرار دارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی اظهار داشت: هدررفت واقعی آب در شهرهای استان مرکزی شامل نشت از شبکه و مخازن، سرریز و نشت از انشعابات مشترکان به میزان 16 درصد است. در روستاهای استان نیز هدررفت آب واقعی 17.7 درصد است که برای کاهش این آمار هر ساله برنامه‌های مدونی در شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی تهیه و اجرا می‌شود.

عرفانی نسب تصریح کرد: کاهش بارندگی در سال‌های اخیر و افزایش برداشت از آبهای زیرزمینی در بخش کشاورزی چه به صورت مجاز و یا غیرمجاز باعث شده هر ساله 711 میلیون مترمکعب در استان به نسبت مصرف، کسری مخزن وجود داشته باشد که این موضوع در وضعیت کمی و کیفی آب اثرات چشمگیری داشته است.

وی بیان داشت: از سویی دیگر چاه‌های آب آشامیدنی روستاها، اغلب در اراضی کشاورزی بوده و برداشت‌های بخش کشاورزی باعث کاهش منابع آبی در چاه‌های آب آشامیدنی شده است. علاوه بر این روستاهایی که در نقاط کوهستانی واقع هستند از منابع آب سطحی مانند چشمه و قنوات استفاده می‌کنند که با کاهش بارندگی‌ها این منابع آبی هم کاهش می‌یابد.

 

 

آبرسانی سیار به ۳۰ روستا در استان مرکزی

آبرسانی سیار به ۳۰ روستا در استان مرکزی

اراک- استاندار مرکزی گفت: به دلیل خشکسالی آبرسانی به ۳۰ روستای استان مرکزی به صورت سیار انجام می‌شود و این رقم تا پایان فصل تابستان به ۱۰۰ روستا می‌رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید علی آقازاده عصر سه‌شنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی، اظهار کرد: قطعی برق در بسیاری از نقاط استان در آبرسانی نیز اختلال ایجاد کرده است. برای عبور از این شرایط سخت و بی‌سابقه باید اصلاح الگوی مصرف در دستور کار مردم و جامعه قرار گیرد.

وی افزود: البته آبرسانی به صنایع استان به خصوص واحدهای که مجوز لازم را دریافت کرده‌اند باید در هر شرایطی تأمین شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: هر لیتر آب در حوزه کشاورزی کمتر از یک فرصت شغلی ایجاد می‌کند اما همین میزان آب ۳۵ فرصت شغلی در صنعت را به همراه دارد بنابراین نیاز حوزه صنعت به آب در هر شرایطی باید تأمین شود.

آقازاده خاطرنشان کرد: افزایش دما و از طرف دیگر خشکسالی باعث شده که ۲ مسئله مهم یعنی تأمین آب و برق در استان مرکزی و کشور به صورت چالش اساسی برای جمعیت شهر و روستا بروز کند.

وی بیان کرد: خشکسالی بهار امسال باعث شده تا کنون آبرسانی به ۳۰ روستای استان مرکزی به صورت سیار انجام شود و تعداد این روستاها تا پایان فصل تابستان به ۱۰۰ مورد می‌رسد و برای عبور از این شرایط سخت و بی سابقه باید اصلاح الگوی مصرف در دستور کار آحاد جامعه قرار گیرد.

استاندار مرکزی افزود: قطعی برق در بسیاری از نقاط استان آبرسانی را نیز به مخاطره انداخته بنابراین از عموم مردم استان انتظار می‌رود همان‌طور که در مقوله کرونا با مسئولان همکاری ویژه‌ای داشتند در مصرف برق و آب نیز همکاری داشته باشند.

آقازاده بیان کرد: خشکسالی امسال تنها در کشور ما اتفاق نیفتاده و در برخی کشورها میزان گرما به حدود ۳۸ درجه و یا حتی ۴۰ درجه هم رسیده است و در صورتی مردم مصرف برق و آب را مدیریت نکنند، بدون شک شرایط سخت‌تر خواهد شد.

وی اضافه کرد: فرمانداران باید در راستای انسداد چاه‌های غیرمجاز برنامه ریزی های لازم را در دستور کار جدی قرار دهند تا مصوبه شورای آب استان بدون نقص اجرایی شود چرا که در سه ماهه سال جاری نسبت به برنامه‌ریزی عقب هستیم و این مهم باید در تابستان جبران شود.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group