اراضی بام ساوه تعیین تکلیف میشود
اراضی بام ساوه تعیین تکلیف میشودرئیس اوقاف و امور خیریه ساوه از تلاش به منظور تعیین تکلیف اراضی بام ساوه و حل مشکل مردم بعد از سالها بلاتکلیفی خبر داد.
حجت الاسلام سعید عطاللهی در گفتوگو با خبرنگار فارس در ساوه اظهار کرد: به منظور آشنایی مردم با بقاع متبرکه و اهمیت وقف 1000 دقیقه مستند با موضوع آشنائی با موقوفات و بقاع متبرکه این شهرستان تولید شده است.
وی تصریح کرد: این مستند با موضوع آشنائی با موقوفات و بقاع متبرکه به صورت کلیپ و اجرای سرود و تواشیح برای انتشار در فضای مجازی و رسانه ملی تولید شده است.
رئیس اوقاف و امور خیریه ساوه بیان کرد: با توجه به محدودیت تجمع در آستان مقدس امامزادگان و برگزاری مراسم در دوران کرونا برنامههای متعددی در ایام موالید و شهادت ائمه اطهار (ع) در قالب راه اندازی 5 کاروان شادی و عزا با برنامههای مختلف در سطح شهر اجرا شده است.
عطاللهی گفت: همچنین در ایام کرونا با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی، توزیع 80 هزار پرس غذای گرم به ارزش 12 میلیارد ریال صورت گرفته است.
وی اولویت برنامههای سال جاری اوقاف و امور خیریه این شهرستان را تلاش برای جذب سرمایه گذاران در انعقاد قراردادهای مشخص برای اجرای امور عمرانی مختلف امامزادگان، احیای موقوفات و رقبات مجهول و سند دار کردن آنها دانست.
وی افزود: تهیه و تدوین طرح سرمایهگذاری که توجیه اقتصادی دارند برای ارتقای سطح بهره وری موقوفات و بقاع متبرکه ضروری است.
عطاللهی گفت: موقوفات باید به سمت وقفهای اجتماعی و نیازهای روز جامعه جهت دهی شوند، وقف در حوزه علم و فناوری از نیازهای مهم جامعه امروز است که در دنیا این اتفاق میافتد.
وی افزود: امروز نیاز اصلی جامعه رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم، ازدواج جوانان، تهیه جهیزیه، تامین دارو و نیازهای درمانی است که متاسفانه واقفان در این موضوعات کمتر وقف میکنند و باید گفت که در شهرستان ساوه چنین موقوفاتی وجود ندارد.
وی ازدواج، جهیزیه، مسکن و اشتغال جوانان، پیشگیری و درمان اعتیاد، آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد، حوزههای پزشکی و درمانی، شرکتهای دانش بنیان و فعالیتهای تحقیقاتی را از عرصههایی دانست که امروز جامعه نیازمند وقف در آنهاست و باید موقوفات به سمت آنها هدایت شود.
رئیس اوقاف و امور خیریه ساوه در ادامه با بیان اینکه ساوه با 73 متولی موقوفات بیشترین متولی موقوفات غیر متصرفی در سطح استان مرکزی را به خود اختصاص داده است، گفت: وقف غیر متصرفی بدین معناست که اداره موقوفات به عهده متولی است و اداره اوقاف، نقش نظارتی دارد، از این رو ضرورت دارد تا رسانهها فرهنگ سازی کنند و رابطه متولیان با اوقاف بیشتر شود تا مشکلات احتمالی درخصوص مدیریت موقوفه بوجود نیاید.
وی افزود: در این خصوص امسال یک مورد وقف متناسب با نیاز جامعه در بخش فرهنگی انجام شد که واقف خیر اندیشی در غرق آباد ، منزل مسکونی را جهت گسترش فرهنگ قرآنی وقف کرد.
وی در خصوص تعیین تکلیف اراضی بام ساوه که بخشی از آن در اختیار اداره اوقاف و امور خیریه این شهرستان قرار دارد، گفت: این مهم سالها لاینحل باقی مانده بود که پس از پیگیری و درخواست لازم و اجرای طرحهای مطالعاتی و تهیه گزارش مفصلی به سازمان اوقاف و امور خیریه استان مرکزی و سپس اوقاف و امور خیریه کشور جهت تعیین تکلیف ارسال شد.
\
۶۰۸ موقوفه در شهرستان ساوه به ثبت رسیده است
ساوه- ایرنا- رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه گفت: ۶۰۸ موقوفه در این شهرستان یه ثبت رسیده است که ۵۳۵ موقوفه متصرفی و ۷۳ موقوفه نیز غیر متصرفی است.
به گزارش ایرنا حجت الاسلام «حمید کرمی» روز شنبه همزمان با روز وقف در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۲هزار و ۱۴۶ رقبه وقفیدر شهرستان ساوه وجود دارد.
وی با بیان اینکه شهرستان ساوه بیشترین بقاء متبرکه در استان مرکزی را دارد، گفت: بقعه ۷۳ امام زاده و یک پیغمبر در این شهرستان وجود دارد.
حجت الاسلام کرمی ادامه داد: امسال ۲باب آپارتمان به ارزش ۱۳میلیارد ریال و با نیت کمک به ازدواج نیازمندان، ترویج قرآن و روضهخوانی وقف شده است.
وی یادآور شد: اهدای ۷۰ بسته مایحتاج تحصیلی دانش آموزان در قالب اجرای طرح مهر تحصیلی به ارزش هر بسته۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، اجرای طرح ملی حفظ با تحت پوشش قراردادن افزون بر ۶۰۰ نفر و نیز طرح آرامش بهاری و برپایی خیمههای فرهنگی از جمله برنامه های فرهنگی اداره اوقاف در سال جاری بوده است.
کرمی بیان کرد:همچنین حدود ۱۵میلیارد ریال در اجرای طرح مودت از خیرین جذب شده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه اظهار داشت: در سال جاری اجرای طرح ویژه هر مدرسه یک وقف نیز آغاز شد که در این طرح دانش آموزان و اولیای آنان برای مشارکت در ترویج این سنت حسنه وقف تشویق و ترغیب می شوند.
وی با تاکید بر اینکه بیشتر بقاع متبرکه ساوه در نقاط صعب العبور قرار دارند، گفت: آغاز عملیات اجرایی احداث حسینیه امام زاده عبدالله(ع) نیز از جمله طرحهای عمرانی است که در دستور کار است.
کرمی ادامه داد: بقا سید ابورضا، امزمازاده عبدالله، امامزاده مسلم در بخش نوبران، امامزاده صابر در روستای دالستان و... از جمله بقعه هایی هستند که امسال تحت پوشش عملیات عمرانی قرار گرفتند.
برنامه های هفته وقف در شهرستان ساوه اعلام شد
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه برنامههای هفته وقف در این شهرستان را اعلام کرد.
حجتالاسلام سیدمحمد باقر طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با اشاره به آغاز هفته وقف همزمان با فرا رسیدن سالروز شهادت پیامبر اکرم(ص)، از آن پیامبر رحمت به عنوان اولین واقف دین مبین اسلام یاد کرد که این رویه از طریق سیره آن بزرگوار و اهل بیت (ع) در بین مسلمانان تا به امروز ادامه داشته است.
وی بیان کرد: برنامه های هفته وقف در شهرستان ساوه با غبارروبی آستان مقدس امامزاده سید علی اصغر (ع) و گلزار شهدا در عرص روز پنجشنبه 25 آبان ماه آغاز و همزمان با سالروز شهادت نبی مکرم اسلام(ص) و امام صادق (ع) قرائت زیارت حضرت رسول (ص) و تجمع لبیک یا رسول الله (ص) بعد از نماز مغرب و عشاء در روز شهادت در جواز آستان مقدس امامزاده سید اسحاق (ع) برگزار خواهد شد.
وی افتتاح نمایشگاه هفته وقف، توزیع آش نذری در امامزاده سید ابورضا(ع)، برگزاری مراسم شهادت امام رضا (ع) در امامزاده سید اسحاق (ع)، جلسه دیدار با فعالان و حافظان قرآن کریم، دیدار با روحانیون و طلاب حوزه علمیه ولیعصر(عج)، دیدار با بازاریان در راستای ترویج فرهنگ وقف، برگزاری دعای روح بخش کمیل و ندبه در بقاع متبرکه، سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه، برپایی همایش یاوران وقف و نیز برگزاری محفل انس با قرآن از جمله برنامه های مهم این هفته است.
حجتالاسلام طباطبایی از وقف به عنوان صدقه جاریه و باقیات صالحات یاد کرد که در قرآن کریم بارها بر آن تاکید شده است و فضیلتی ارزشمند است که اجر معنوی بالایی دارد.
وی فرهنگ وقف را موجب گسترش عدالت اجتماعی دانست و افزود: گسترش فرهنگ وقف موجب استحکام بنیه های دینی و اعتقادی مردم شده و رفاه اجتماعی را تقویت خواهد کرد.
به گفته رئیس اوقاف ساوه وقف دارای کارکردهای متعددی در حوزه آموزشی، درمانی، خدماتی و مذهبی است و اگر این کارکردها به درستی و به نحو صحیح در جامعه تبین شود موجب افزایش میزان مشارکت مردم شده و بخش اعظمی از نیازهای و مطالبات جامعه با وقف و انفاق برطرف خواهد شد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه به ایسنا خبر داد:
ثبت پنج موقوفه جدید به ارزش 20 میلیارد ریال در سال جاری
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه از ثبت پنج موقوفه جدید به ارزش 20 میلیارد ریال در سال جاری خبر داد.
حجتالاسلام امرالله حسنینیا در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، با تأکید بر گسترش فرهنگ وقف در بین اقشار مختلف جامعه این مهم را از وظائف سازمان اوقاف دانست و گفت: به حول و قوه الهی وقفهای جدیدی در راستای برطرف کردن برخی از نیازهای مردم در حال گسترش و ترویج است و هر روز شاهد نهادینه شدن فرهنگ وقف در بین اقشار مختلف جامعه هستیم.
وی با بیان اینکه وقف احسان ماندگار است و یکی از نشانههای تقوا، رعایت کردن حق وقف است، افزود: اگر موقوفات شهرستان احیا شوند بسیاری از مشكلات اقتصادی منطقه حل خواهد شد.
حسنینیا در ادامه، به آثار وقف اشاره و اظهار کرد: وقف دارای آثار فراوانی است که یکی از مهمترین آثار آن، آثار اجتماعي است كه تقويت حس نوعدوستي و توجه به نياز جامعه را به همراه دارد. هر چقدر در جامعه آموزههاي ديني تقويت شوند به همان اندازه در مقابل آسيبهاي اجتماعي بيمه خواهیم شد.
وی در خصوص وقفهای جدید در سالجاری نیز گفت: 5 مورد وقف جديد در سال جاری احیا شده است كه عبارتند از سه قطعه زمین، یک باب واحد مسکونی و یک باب مغازه كه توسط واقفين احياء و وقف شده است.
حسنینیا بیان کرد: یک قطعه زمین به مساحت 500 متر مربع در منطقه عباسآباد ساوه توسط علیاصغر قنبری به منظور ساخت حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) وقف شده است. همچنین 6 دانگ عرصه و عیان یک باب واحد مسکونی در روستای یلآباد به منظور استفاده و سکونت روحانی مسجد جامع که وظیفه امامت جماعت مسجد را بر عهده دارد و نیز پاسخگوی مسائل شرعی و اخلاقی زوار امامزاده اسماعیل (ع) این روستا نیز هست توسط محمدقلی بهشتی اقدام به وقف شده است.
وی از وقف 6 دانگ یک باب مغازه به مساحت 44 متر مربع واقع در خیابان آزادی ساوه توسط حجتالاسلام سید مصطفی مسئلهگو به منظور تهذیب و تزکیه طلاب علوم دینی حوزه علمیه ولیعصر(عج) این شهر نیز خبر داد و افزود: یکی از مهمترین موقوفات شهرستان که در سطح استان بینظیر بوده است مربوط به وقف شش دانگ یک قطعه زمین به مساحت 4 هزار و 780 متر مربع در منطقه عبدلآباد توسط حاج ابراهیم طالبی است که با نیت واقف صرف تعمیرات و ساخت و ساز بنای امامزاده سید اسحاق (ع) میشود.
این مقام مسوول اظهار کرد: وقف قطعه زمین دیگری به مساحت 570 متر مربع با بنای ساخته شده در سه طبقه و سرویسهای بهداشتی زنانه و مردانه و 2 باب مغازه در طرفین درب اصلی ورودی در منطقه عباسآباد ساوه نیز جهت زینبیه توسط فاطمه مختاری اصل نیز از وقفهای جدید سالجاری است.
وی ارزش تقریبی این موقوفات را كه شامل؛ وقف در نشر معارف اسلامی، بقاع متبركه، احداث حسینیه، تهذیب و تزکیه طلاب علوم دینی حوزه علمیه است، 20 میلیارد ریال اعلام كرد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه در بخش دیگری از این گفتو گو از خیرین امامزادهساز شهرستان نیز یاد کرد و افزود: هم اکنون سختمان 24 امامزاده شهرستان در حال ساخت و ساز و مرمت و بهسازی است و برای مابقی امامزادگان نیز از خیرین شهرستان دعوت بعمل میآید.
وی افزود: تاکنون حاج موسی اکبرزادگان جهت مرمت بنای آستان مقدس امامزاده سید اسحاق (ع)، هشمتی جهت احداث بنای آستان مقدس امامزاده حسین (ع) روستای اکبرآباد قوشجی، حاج ابراهیم طالبی برای ساخت و ساز بنای آستان مقدس امامزاده سید اسحاق (ع) و حاج محمد کشاورز نیز برای ساخت و ساز بنای آستان مقدس امامزاده شاهزاده حسین (ع) بلوار خواجه نصیرالدین طوسی شهرستان مشارکت داشتهاند.
حسنینیا با اشاره به اینکه اداره اوقاف شهرستان ساوه در استان مرکزي در رابطه با امامزادهها رتبه اول را دارد گفت: حدود 67 امامزاده شجرهنامهدار در شهرستان ساوه وجود دارد و اين شهرستان در رابطه با حجم موقوفات نيز رتبه دوم را در استان داراست.
وی از وجود 464 موقوفه در ساوه خبر داد و گفت: چيزي در حدود 1600 رقبه نیز در این شهرستان موجود است که همين موضوع حجم کار بالايي را ميطلبد و برای احیا این موقوفات نیاز به کمک و مساعدت فکری و معنوی مردم ساوه داریم.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ساوه در پایان، با اشاره به پشت سر گذاشتن هفته وقف (هفته آخر ماه صفر)، برپایی نمایشگاههای وقف و بقاع متبركه، برگزاری محفل انس با قرآن، برگزاری همایش اصحاب وقف، برگزاری دعای توسل، ندبه، زیارت عاشورا در امامزادگان، غبارروبی امامزادهها و بقاع متبرکه و سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه را به عنوان مهمترین برنامههای اداره اوقاف شهرستان در هفته وقف ذکر کرد.
خانواده امین تقوی ساوجی از خیرین آب انبار ساز در ساوه
مصاحبه با سرهنگ مهدی امین تقوی ساوجی از خیرین آب انبار ساز ساوه
گفتگو با جناب سرهنگ آقای مهدی امین تقوی ساوجی متولی وتولیت خانواده امین تقوی از خیرین آب انبار ساز ساوه موضوع گفتگو -شجره نامه خانواده - خیرین آب انبار ساز -خدمات خیریه به نیازمندان -خاطرات گذشته در محیط کار
پیشنهادات برای بهبودخدمات بهتر سازمان اوقاف وامور خیریه -سازمان مردم نهاد NGO
تهیه کننده / مهندس محمد شرافت ساوجی اردیبهشت 1397 تهران
آپارات (شماره1) https://www.aparat.com/v/UaBDc
https://www.aparat.com/v/a1AXF
https://www.aparat.com/v/PUrQK
خاطرات https://www.aparat.com/v/MIdx2
مرحوم استاد حاج محمد نقی ( محمود ) امین تقوی ساوجی فرزند آقا شیخ جواد
فوق لیسانس جغرافیا
۳۰ سال در اداره آموزش وپرورش شهرستان ساوه وبعداز بازنشستگی ۳۰ سال در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه خدمت به دانش وفرهنگ ساوه و کشور ایران نمود
تهیه کننده : محمد شرافت ساوجی
زنده یاد حاج ابراهیم طالبی ساوجی خیر در بهسازی وساخت ایوان ( آثار میراث فرهنگی امامزاده سید اسحاق (ع) ساوه
تاریخ ایجاد در 14 خرداد 1400
بازدید: 45
امامزاده اسحاق ـ ساوه
- محمد مهدی فقیه بحرالعلوم
(همدلی و همزبانی)
امامزاده اسحاق ـ ساوه محمد مهدی فقیه بحرالعلوم بقعة با شکوه این امامزاده، در مجاورت میدان سرداران شهر ساوه واقع شدهو جزء بناهاى قدیمى شهرستان ساوه و یکى از آثار با ارزش میراث فرهنگى ...
ایجاد در 14 خرداد 1400
اج حسن اقبال ساوجی
خدمات خیرخواهانه ومردم نهاد ماندگار از مرحوم حاج حسن اقبال ساوجی
به قلم حاج رضا رایگان
سلام
خوشاآنانکه الله یارشان بی
به حمدوقل هوالله کارشان بی
خوشاآنانکه دائم درنمازند
بهشت جاودان بازارشان بی
انسان های الهی هستندکه خداوندبه آنهانظردارد واین افرابعدازعمری عنصروجودآنها شناخته میشود می خواهم درباره یکی ازخادم الحرمین شریف صحبت کنم وخاطره ای نقل کنم کسیکه 27 سفرکاروان حج رارهبری کرد بله مرحوم
حاج حسن اقبال ساوجی
عزیزانی که دراین زمینه فعالیت می کنند خوب میدانندخدمت به زواریعنی چه تنهاعامل دراین راه عشق است ویژگیهای اخلاقی حاج آقا اقبال زیاداست
حاج حسن کاسبی بودکه به حق حیب الله بوددرکاسبی بی نظیربود یادش بخیرکاسه های سفالی ماست وشیرینی های عالی که ایشان درست میکرد
..........
کسی که درروز عیدقربان دنیا می آید آن راحاجی می گویندشهیدمحسن اقبال به همین دلیل حاجی می گفتیم چون خیلی باهم دوست بودیم یک روزبه من گفت؛ فلان کس بعنوان خدمه حج تمتع نمیرود رفتم به آن شخص گفتم آن بنده خدا گفت ماآنقدرنداریم هزینه حج کنیم به اوگفتندمسئول کاروان قبول میکند وایشان باورش نمیشد وقتی به پدرش اطلاع دادبعدافهمیدم خودحاج اقبال ازاقامحسن خواسته بود خلاصه حاج اقبال 2 سال پی درپی این بنده خدارا بعنوان خدمه به حج واجب برد وتمام هزینه های جانبی رابه آن بنده خداداد درسالهای، (57 و58)
اخلاق این بزرگ مردنان رسانی بود بویژه به کسانیکه آرزوی حج داشتند باورکنیدهمان شخص هیچ وقت استطاعت حج راپیدانکردوهمیشه می گوید خداپدرحاج اقبال رابیامرزد این رابنده سراغ دارم صدهاکارکرده خدامیداندچون به رحمت خدارفته من این مطلب رانقل کردم شایدبهتراین مردخدارابشناسیم گاهی وقت ها باایشان صحبت میکردم احساس میکردی باپدرخودحرف میزنی خدمت به مردم رایک فریضه ای میدانست وبه آن عمل میکردسالایان متمادی امامزاده سیدعلی اصغرساوه فعالیت کردکمک به ساخت بنای جدیدوخدمت درسرماوگرمابه مردم باعث شده بودکه الگوی خدمت باشدخوشابه سعادتش خدمت به زوار مکه وکربلا واین به جزایثارچه چیزی میتواندباشد
سال ها درسحرهامسجدصاحب الزمان ع مناجات ودعامیخواند
واقعا چه آدم های نازنینی دراین شهرزندگی میکردند وبه عقیده این حقیرظهوراین انسان های مخلص وبی ریا وفداکاروزحمتکش قرن ها طول می کشد
حاج حسن ازپیرغلامان حضرت زهرا س بودسالیان درازیست هرساله برای فاطمه زهرا س مراسم میگرفت ونذری میداد این عشق منجربه این شدتاخانه خودراپایگاه عاشقانه اباعبدالله ع کند
البته همان طورکه میگویندپشت سرهرمردموفق یک همسرفداکارهست درموردحاج حسن هم صدق می کند همسربادرایت وفهمیده و فرزندمدیرومدبرمثل حاج محمد اقبال داشت که درامورکارهای خیرحاج حسن راکمک میکردند الان هم فعالیت این بیت به زائران حج وعتبات ادامه دارد
آنقدرحاج حسن به این شهرورائران خدمت کرده همه اورابه نیکی یادمی کنند
بعضی وقت هابه یاداین آدم های بااخلاص می افتم لذت میبرم که درزمانی زندگی کردیم که این آدم هارا دیدیم
قدرقدیمی شهررابدانیم خداونداین پدرشهید وانسان خدایی راباشهیدش حاج محسن اقبال با پیامبروائمه محشورکند
شادی روحش صلوات
ارادتمند رایگان
---------------------------------------------
مصاحبه صوتی تصویری با حاج حسن آقا اقبال ساوجی
آقای اقبال شغل کاسب ( شیرینی پزی وخواربار ولبنیات ) واز مدیران کاروان اماکن متبرکه وپدر شهید محسن اقبال و هیات امنای امام زاده سید علی اصغر (,ع)ساوه
تهیه کننده / محمد شرافت یازدهم اردیبهشت 1397
https://www.aparat.com/v/nB4Mt قمست دوماپارات
https://www.aparat.com/v/pKaAv قسمت دوم
https://www.aparat.com/v/NGw62 قسمت سوم
https://www.aparat.com/v/u8QXp قسمت چهارم
جمع آوری آوری شده :
خانواده خندان نعمتی ساوجی
http://sherafatsaveji.blogfa.com/post/1782
مرحوم آقای نبی الله نعمتی خندان متولد غرق اباد شهرستان ساوه به مدت سی سال افتخار ریاست سازمان اوقاف وامور خیریه شهرستان ساوه مدیریت و موفق به دریافت سمت عنوان مدیر کل سازمان اوقاف وامور خیریه استان بازنشسته شدند
بنابر گفته آقا حجت خندان نعمتی مرحوم پدرش دو اثر ماندگار از فعالیت های سی ساله اش در اداره اوقاف وامورخیریه داشته است شامل 1- مشارکت در ایجاد پارک شهر در خیابان طالقانی ازموقوفه مرحوم حاجی میرزا احمد ساوجی میباشد انجام گرفته ومورد استفاده عموم شهر ساوه میباشد . 2- پدرش کلیه خدمات واقدامات صورت گرفته درسطح شهرستان ساوه در آن زمان مدیریت در اوقاف به صورت کتاب دست نوشته ای در حدود 200 صفحه به خط خودش به یادگار گذاشته است .
ودارای دو برادر وچهار خواهر یادگار این خانواده در سلامت وسرشت پاک در خدمت به جامعه نموده است .
که از برادران مرحوم داود خندان نعمتی از هنرمندان ساوجی نامی در هنرهای تجسمی اثراماندگاری به یادگار گذاشته است
استاد هنرهای تجسمی / داود خندان نعمتی ساوجی
http://savehje.blogfa.com/post/1123
وهمچنین آقا سعید ( عطاء)خندان نعمتی