شبكه های برون مرزی صداوسیما می توانند ضریب نفوذ انقلاب ..
تحلیلگر سیاست خارجی و روابط بین الملل مطرح کرد:
شبكه های برون مرزی صداوسیما می توانند ضریب نفوذ انقلاب اسلامی را در جهان افزایش دهند/ ضرورت تاسیس شبکه برون مرزی برای چین
احسان رازانی دکترای روابط بین الملل آسیا
درباره دکتر احسان رازانی
معرفی زندگینامه و سوابق علمی و کاری دکتر رازانی
معرفی دکتر احسان رازانی
استادیار روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی
ارتباط با دکتر رازانی
- آدرس وب سایت : www.Ehsanrazni.com
- آدرس ایمیل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
- آدرس : تهران، میدان هروی
25 اسفند 1399 - 09:52:19 ق.ظ
تحلیلگر سیاست خارجی و روابط بین الملل مطرح کرد:
شبكه های برون مرزی صداوسیما می توانند ضریب نفوذ انقلاب اسلامی را در جهان افزایش دهند/ ضرورت تاسیس شبکه برون مرزی برای چین
خبرگزاری آریا- اهمیت رسانه ها در محیط بین الملل بر كسی پوشیده نیست و امروزه یكی از ابزارهای دستیابی به اهداف سیاست خارجی كشورهای قدرتمند از مسیر اقناع سازی و جهت دهی به افكار عمومی كشورهای دیگر می گذرد.
به گزارش آریا، در خصوص جایگاه، تاثیرگذاری و اهمیت شبکه های برون مرزی صداوسیما
با دکتر احسان رازانی استاد علوم سیاسی دانشگاه و تحلیلگر روابط بین الملل
به گفت وگو نشستیم كه از مقابل دیدگان شما می گذرد.
با این توضیح كه دکتر احسان رازانی دانش آموخته مقطع دکترای تخصصی مطالعات استراتژی و امنیت از دانشگاه ملی مالزی، پژوهشگر ارشد سابق مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و پژوهشگر میهمان مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه است.
نقش و اثرگذاری شبكه های برون مرزی ایران مانند پرس تی وی و هیسپان تی وی را چگونه ارزیابی می كنید؟
یکی از ابتکارهای مهم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، تأسیس شبکه های العالم عربی، پرس تی وی انگلیسی و هیسپان تی وی اسپانیولی در فاصله سال های 2003 تا 2011 میلادی است و مخاطبان این شبکه ها به صورت بالقوه، بخش مهمی از جمعیت دنیای امروز را تشکیل می دهند.
جهان عرب، جمعیتی بالغ بر 430 میلیون نفر را در پهنه ای به وسعت حدودی 8 میلیون کیلومتر مربع در آسیا و آفریقا شامل می شود. زبان انگلیسی، مهم ترین زبان بین المللی است که چیزی حدود یک چهارم جمعیت کره زمین یعنی بیش از دو میلیارد نفر در جهان به آن تکلم می کنند.
اسپانیولی هم که دومین شمول دموگرافیک را در میان زبان های دنیا دارد و در اسپانیا، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین جمعیتی 600 میلیون نفری را در حوزه نفوذ خود قرار داده است. پیداست که در دنیای به هم پیوسته امروز، راه اندازی و توسعه رسانه هایی که بتواند نیمی از جمعیت این کره خاکی را در شمار مخاطبان خود قرار دهد، یک مزیت اساسی به حساب می آید؛
این امر، برای جمهوری اسلامی ایران که واجد مختصات فرهنگی، سیاسی و ایدئولوژیک است، در سطحی فراتر و در قامت یک ضرورت انکارناپذیر جلوه گر است. این ایده که جمهوری اسلامی، به عنوان حکومتی مبتنی بر میراث ایرانی و اسلامی و متکی بر آموزه های شیعی و انقلابی در تلاش برای بسط حوزه نفوذ فرهنگی و گفتمانی خود در جهان خارج باشد، بدون عنایت به قدرت رسانه ای، چندان معقول و پذیرفتنی نمی نماید.
شبکه های یاد شده با چنین رهیافتی بنیاد نهاده شده اند و چنانچه هوشمندانه، چابک و به گونه ای اصولی به کار گرفته شوند، خواهند توانست به حکومت در راستای تامین هر چه بیشتر منافع ملی، کمک شایانی ارائه کنند.
شبكه های برون مرزی ج.ا.ا. چه كمكی به دیپلماسی عمومی به ویژه در خصوص تحقق نیازهای ملی و تامین منافع كشور ارائه می كنند؟
سیاست خارجی، مجموعه تعاملات یک کشور با سایر بازیگران سیاسی برای پیگیری اهداف ملی در محیط بین المللی است. در این راستا، ضعف ها و توانایی های دستگاه سیاست خارجی یک کشور و نوع ابزارها، امکانات، استراتژی ها و تاکتیک هایی که در مسیر نیل به اهداف ملی به کار می گیرد، در چگونگی تعامل آن کشور با جهان خارج تأثیر می گذارد. یکی از مهم ترین ابزارهای دولتمردان در تحقق اهداف سیاست خارجی،دیپلماسی عمومی است.
این شاخه از دیپلماسی مشتمل بر برنامه هایی است که دولت به واسطه آنها می کوشد تا افکار عمومی جوامع دیگر را به نفع خود تحت تأثیر قرار دهد. هدف غایی دولت از اتخاذ مکانیسم های دیپلماسی عمومی، توسعه سرمایه اجتماعی در خارج از مرزها و ایجاد تغییرات مطلوب در نظام تصمیم گیری کشورهای هدف از طریق فشار افکار عمومی است.
طبعا یکی از موثرترین ابزارها در این راستا، رسانه ها هستند و روشن است که رسانه ها برای تاثیرگذاری بر دنیای خارج، می بایست به ابزارهای متنوع زبانی تجهیز شوند. در این زمینه، شبکه های برون مرزی نظیر العالم، پرس تی وی و هیسپان تی وی بر چنین ساز و کار و اهدافی مبتنی شده اند.
جمهوری اسلامی، صرفا یک نظام برآمده از یک انقلاب متعارف نیست، بلکه مشحون از آموزه های غنی گفتمانی است که توانسته و می تواند با درنوردیدن مرزهای سیاسی و فرهنگی، جوامع مختلف جهان را تحت تأثیر قرار دهد. جمهوری اسلامی ایران، در مجامع جهانی، پیوسته از نظام ناعادلانه هژمونیک حاکم بر جهان انتقاد کرده است؛ بر نظم چندقطبی پای فشرده و یکجانبه گرایی ایالات متحده را تقبیح نموده است. دیپلماسی عمومی است که قادر خواهد بود با عبور از ملاحظات محافظه کارانه دولت ها و تحریک وجدان عمومی ملت ها، آرمان ها و اهداف نظام را جهانی و اراده سیاسی کشورها را در جهت نیل به دنیای مطلوب متأثر سازد.
شبکه های برون مرزی باید در مسیر اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و تبلیغ هنجارها و ارزش های حاکمیت سیاسی گام بردارند و ضریب نفوذ انقلاب اسلامی را در دنیا افزایش دهند.
با توجه به اینكه به مسائل چین و شرق آسیا آشنایی دارید، لطفا بفرمایید نقش شبکه های برون مرزی در خصوص انعکاس تحولات این منطقه چگونه باید باشد؟
چین و کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا با دربَرگرفتن بیش از یک میلیارد و 700 میلیون نفر، یک حوزه پرتراکم جمعیتی را در نقشه دموگرافیک جهانی به خود اختصاص داده اند؛ چیزی حدود 38 درصد جمعیت قاره آسیا و بیش از یک پنجم جمعیت جهان در این منطقه زندگی می کنند.
چین از اواخر دهه1970 تاکنون با سرعتی خیره کننده حجم اقتصاد خود را گسترش بخشیده و به یک کارخانه تولید جهانی تبدیل شده است. پیش بینی ها حاکی از آن است که چین به زودی به جایگاه یک ابرقدرت در نظام بین الملل نایل خواهد شد و توسعه اقتصادی خود را به استیلای سیاسی، فرهنگی و تمدنی ترجمه خواهد کرد. مالزی، سنگاپور، ویتنام و کره جنوبی اعضای دیگر این باشگاه آسیایی هستند که در طول چند دهه اخیر به پیشرفت های قابل توجهی در اقتصاد دست یافته اند و به موازات رشد چشمگیر تولید ناخالص داخلی، توانسته اند گام های موثری در زدایش فقر و ارتقای سطح زندگی ملت های خود بردارند.
بسیاری از اندیشکده های مطالعات راهبردی و بینالمللی هشدار می دهند که در آینده نزدیک، شرق آسیا نه تنها موتور محرکه رشد و پویایی اقتصاد جهانی خواهد بود، بلکه چالش های امنیتی و سیاسی جدی را متوجه منافع غرب و به طور خاص ایالات متحده خواهد کرد. از این روست که در طول سال های اخیر، استراتژی کلان امنیت ملی آمریکا به چین و حوزه شرق آسیا تغییر تمرکز داده است.
واقعیت این است که این منطقه با شتاب در حال تبدیل شدن به کانون توجهات جهانی است و آن بیش از هر چیز یک «امر رسانه ای» است. اهمیت تحولات این منطقه از آن روست که حیات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دیگر اعضای جامعه جهانی را به گونه ای فزاینده تحت تأثیر قرار می دهد. بر این اساس، کشورهای مختلف کوشیده اند تا در راهبردهای فرهنگی و رسانه ای خود برای چین و حوزه تحت نفوذ این کشور در آسیا جایگاهی ویژه تعریف کنند.
امروز صدها شبکه رادیویی و تلویزیونی خبری چینی زبان در آمریکا، کانادا، اروپا، استرالیا، نیوزیلند، مالزی، سنگاپور و سایر کشورهای آسیایی راه اندازی شده اند که به گونه ای گسترده در حال پوشش شبانه روزی اخبار و تحولات این منطقه هستند.
با توجه به آنچه بیان شد، هیچ دلیل موجهی برای مستثنی کردن جمهوری اسلامی ایران از موضوع نخواهیم یافت. لازم است که ایران، به عنوان یک قدرت منطقه ای مهم در غرب آسیا، در راستای تلاش جهت تعمیق پیوندهای سیاسی و اقتصادی خود با جوامع شرق آسیا بکوشد تا چین و کشورهای خاور نزدیک و دور را در کانون دکترین رسانه ای خود بنشاند؛ این یک واقعیت است که حوزه سیاست و فرهنگ در ایران معاصر به شدت غرب-محور بوده و استیلای توجه به غرب در برنامه ریزی های فرهنگی و رسانه ای ایران پس از انقلاب نیز همچنان تداوم داشته است. این وضع می بایست با توجه به واقعیات جدید جهانی و چرخش تدریجی موازنه قوای بین المللی تغییر کند؛ شرق در نظر ما باید اهمیتی که شایسته آن است به دست آورد.
در این راستا چه پیشنهادی برای سیاستگذاران رسانه ای کشور دارید؟
تاسیس یک شبکه چینی زبان، نه تنها به شناساندن هر چه بیشتر مختصات ایران نزد جوامع شرقی منجر خواهد شد و افزایش ضریب نفوذ سیاسی و فرهنگی آن را در میان ثلث دیگری از جمعیت جهان در پی خواهد آورد، که در فرسایش هژمونی خبری و یک سویه غرب در جهان اخبار و اطلاعات نیز موثر خواهد بود.
بر این باورم که تولید و انتشار محتوای دقیق، هوشمندانه و مبتکرانه به زبان چینی از طریق یک شبکه حرفه ای برون مرزی به تقویت قرابت ایران و جوامع حوزه شرق در نتیجه احیای جاده ابریشم فرهنگی، تمدنی و اقتصادی کمک خواهد کرد. به گمانم آثار و ثمرات این نزدیکی بر منافع ملی، به تدریج آشکار خواهد شد
----------------
11
تعداد کتب منتشر شده
23
تعداد مقالات علمی
13
تعداد سال فعالیت رسمی
"معرفی افتخارات دکتر احسان رازانی"
------
ترامپ وچشم انداز سیاست چینی امریکا
دکترای روابط بین المللی آسیا (کشور مالزی)متخصص (ایران - چین )
کارشناس مسائل شرق آسیا در گفتگو با بصیرت:
دفاع از مسلمانان میانمار برای قدرت های بین المللی منفعت راهبردی و اقتصادی ندارد!
وجود بحران در این منطقه
برای قدرت های غربی و به ویژه ایالات متحده که در پی یافتن دستاویزهایی موجه برای بسط حضور خود در جنوب شرق آسیا و به ویژه کنترل هژمونی رو به گسترش جمهوری خلق چین هستند، واجد منافع قابل درکی است.
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل
امروزه در میان سکوت جامعه بین الملل
گروه های تندرو بودایی و دولت میانمار
به دنبال پاکسازی قومی مسلمانان هستند، در صورتی که آمارها نشان می دهد بیش از یک میلیون نفر از جمعیت برمه مسلمانان هستند. طی هفته های اخیر موجی از فشارها علیه دولت میانمار به راه افتاد، اما قدرت های بزرگ از جمله امریکا که دولت میانمار را حمایت می کند و انگ سان سوچی، رهبر حزب حاکم میانمار نفوذ دارد، تمایلی برای بازداشتن دولت این کشور از کشتار میلمانان ندارد.
درباره آخرین وضعیت مسلمان میانمار با دکتر احسان رازانی، فارغ التحصیل رشته استراتژی و امنیت از دانشگاه مالزی و کارشناس مسائل شرق آسیا، به گفتگو پرداخته ایم:
بصیرت: مسلمانان میانمار با سابقه طولانی زندگی در این کشور، همچنان تحت فشار و ظلم دولت میانمار هستند. درباره چرایی این موضوع و ابعاد بیشتر مسئله توضیح دهی...
از دهه ۷۰ میلادی صدها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا
به بنگلادش، مالزی، تایلند و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا گریختهاند
--------------------
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی (کارشناس ارشد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع)
سمینار بحران در شرق آسیا؛ دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع)
دوشنبه، چهارم اردیبهشتماه 1396
دکتر محمدحسن خانی؛ عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)
دکتر احسان رازانی؛ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی (کارشناس ارشد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع) و دکترای تخصصی استراتژی و امنیت از دانشگاه ملی مالزی)
-----------------------------------------
احسان رازانی
احسان رازانی پژوهشگر مهمان سابق در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه است.
وی دانشجوی دکتری رشته مطالعات امنیتی و استراتژیک در دانشگاه ملی مالزی و همچنین عضو هیئت علمی دانشکده تاریخ و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود می باشد. حوزه مطالعاتی آقای رازانی سیاست خارجی ایران، مسائل خاورمیانه و مطالعات سیاست خارجی چین است.
نامبرده مقالاتی به فارسی
در مجلات معتبر داخلی و همچنین چندین کتاب به چاپ رسانده است. آخرین آثار پژوهشی وی عبارتند از: "روابط امنیتی چین بعد از جنگ سرد با جمهوری های آسیای مرکزی"، (فصلنامه قفقاز و آسیای مرکزی، ۱۳۸۹)؛ "هلال شیعی: افسانه یا واقعیت"، (مجله گاه به گاه مطالعات سیاسی، ۱۳۸۵۵)؛ "پیامدهای حضور نظامی آمریکا در عراق بر امنیت ملی ایران"، (سازمان عقیدتی و سیاسی نیروی انتظامی، ۱۳۸۴).
https://www.cmess.ir/Page/Person/174/174
--------------------------
مصاحبه
با اقای محمد ولی رازانی
جانباز 35درصد(قسمت سوم)
https://www.aparat.com/v/L3rcP/1%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D9%87_%D8%A8%D8%A7_%D8%A7%D9%82%D8%A7%DB%8C_%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF_%D9%88%D9%84%DB%8C_%D8%B1%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D9%86%DB%8C_%D8%AC%D8%A7%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%B2_35%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%28%D9%82%D8%B3%D9%85%D8%AA_%D8%B3%D9%85%D9%88%D9%85%2951_%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%DB%8C%D8%AF
مصاحبه با اقای حاج محمد ولی رازانی جانباز 35درصد
خانم احترام شرافت ساوجی عروس حاج آقا رازانی همسر آقای دکتر احسان رازانی هستند
علی رازانی دوستاران آواری طبیعت استان تهران
http://alirazani1399.blogfa.com/
تهیه کننده / محمد شرافت اردیبهشت 1397
تهیه کننده : محمد شرافت