صنعت گردشگری میراث فرهنگی
معرفی فرهنگ ونمدن شهرساری
منزل مرحوم حاج محمد تقی مقدس زاده
http://sherafatsaveji.blogfa.com/post/1215
خانه قدیمی و تاریخی
مرحوم حاج محمد تقی مقدس زاده در ساوه
http://savehje.blogfa.com/post/354
مرحوم حاج محمد تقی مقدس زاده ساوه
http://ngo-save.blogfa.com/post/338
خانههای تاریخی ساو
ه؛ گنجینههایی که نیاز به تیمار دارند
خانههای تاریخی گنجینههایی هستند که با بازسازی آنها هم فرهنگ و هویت شهر احیا میشود و هم جذب گردشگر بیشتر میشود.
به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک ، خانههای تاریخی بخشی از معماری شهر و هویت تاریخ ایرانی اسلامی است که پیوند جامع کنونی را با گذشتگان برقرار میکند و با باز سازی این خانهها به عنوان میراث زنده تاریخی، از سویی فرهنگ و هویت شهر احیا میشود و از سویی موجب جذب بیشتر گردشگر میشود.
شهرستان ساوه دارای خانه های تاریخی زیادی با ارزش و هویت فرهنگی است که از این خانههای تاریخی دو خانه با عنوان " خانه تاریخی مقدس زاده" و " خانه تاریخی کتابدار" به همت شهرداری ساوه و کمک میراث فرهنگی در دست مرمت و بازسازی است.
"خانه تاریخی مقدس زاده" با ۲۰۰ سال قدمت متعلق به دورهی قاجاریه و از جمله خانهها با معماری ایرانی اسلامی ساوه به شمار میرود و خانه کتابدار هم از دیگر خانههای تاریخی ساوه است که علاوه بر ارزش تاریخ ارزش فرهنگی هم است.
ایاز رئیس میراث فرهنگی شهرستان ساوه در گفت و گو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک ، با بیان اینکه شهرستان ساوه دارای ۱۶ خانه تاریخی با ارزش و هویت فرهنگی است گفت: خانه مقدس زاده متعلق به دورهی قاجار و خانه کتابدار متعلق به اوایل دورهی پهلوی است.
تغییر کاربری خانههای تاریخی و تبدیل آنها به هتل، مهمانسرا و فضاهای سنتی و اقامتی راهکاری مناسب برای احیای این گنجینههای تاریخی است با این شرط که ارزشهای تاریخی و فرهنگی و هنری موجود در معماری آن دچار تغییر و دگرگونی نشود.
حسینی شهردار ساوه در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، با اشاره به مرمت و بازسازی خانههای تاریخی این شهر گفت: "خانه تاریخی مقدس زاده"تملک شده و برای آن تاکنون سه میلیارد تومان هزینه شده و با گرفتن مشاورانی از تهران قصد بازسازی این بنا را داریم تا با تحویل به بخش خصوصی تبدیل به هتل و رستوران برای جذب گردشگر شود.
خانههای تاریخی، نشانههای هویت فرهنگی، معماری، اجتماعی، اخلاقی و مذهبی جامعه است و اگر این خانهها از بین بروند مانند این است که جامعه شناسنامه خود را گم کرده و دیگر نمیتواند گذشتگان خود را پیدا کند.
آقای کتابدار، مالک کنونی " خانه تاریخی کتابدار" هم در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، با بیان اینکه تا ۳۰ سالگی در این خانه زندگی کرده، گفت: این خانه حدود ۱۵۰ سال پیش مکان تدریس ساوجیان بود و اولین ملا در این خانه مشغول به تدریس بود.
خانههای تاریخی نمادهای معماری ایرانی هستند و این خانههای تاریخی ایرانی صرف نظر از معماری امروز که بیشتر نگاه اقتصادی دارد آسایش ساکنان خانه را در نظر گرفته میشده است.
حسینی شهردار ساوه با بیان اینکه" خانه تاریخی کتابدار" هم امسال تملک میشود، اضافه کرد: با توجه به فضای خالی مجاور این خانه، قصد داریم مجموعهای با عنوان پارک کتاب احداث کنیم و این خانه تاریخی را کتابخانه کنیم و آقای کتابدار مالک کنونی خانه متصدی این کتابخانه شود.
حسینی از لایحه جدید به شورای اسلامی شهر خبر داد و افزود: با تصویب شورای شهر و همکاری میراث فرهنگی تسهیلات ویژهای از جمله تغییر کاربری، عوارض شهرداری و تسهیلات بانکی به صاحبان اماکن تاریخی داده میشود تا بتوانند این اماکن را بازسازی و بهره برداری کنند.
بعد از تبدیل خانههای تاریخی همراه با حفظ هویت تاریخی آنها باید نظارت خوبی بر این خانهها صورت گیرد تا همچنان کارکرد شان حفظ و انتقال عقبه فرهنگی تاریخی به خوبی انجام شود.
در جمعه بیست و ششم آبان ۱۳۹۶ ساعت 15:2 توسط مهندس محمد شرافت ساوجی
تاريخ : پنجشنبه دهم خرداد ۱۳۹۷