جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

ساوه با برخورداری از بزرگترین شهر صنعتی ایران و چند ناحیه صنعتی دیگر که محل فعالیت افزون بر ۶۰۰ کارخانه با اشتغال دست کم ۴۵ هزار نفر است به عنوان قطب صنعت کشور شناخته می شود که علاوه بر تلاش های مدیران استانی و شهرستانی، همواره از سوی دولت به خصوص در سال جهش تولید مورد توجه بوده است.

می توان گفت ساوه دارای یک تابلوی  متنوع و جذاب از صنایع مختلف در حوزه های دارویی، ‌فلزات و فولاد،  لوازم خانگی، مصنوعات کاربردی در صنایع ساختمان و سایر بخش ها است که علاوه بر تامین نیازهای داخلی بخشی بزرگی از تولیدات صنعتی این شهرستان به خارج از کشور صادر و سالانه منابع قابل توجهی ارز را به اقتصاد کشور تزریق می کند.

وجود منطقه ویژه اقتصادی کاوه با امکاناتی از قبیل خط ریلی، ‌گمرک، هاب سوخت و همچنین آغاز به کار شهرک سرمایه گذاری احمدآباد و حضور شمار زیادی از شرکای تولیدی از کشورهای کره جنوبی، ‌هندوستان، چین و ممالک اروپایی اهمیت صنعتی ساوه را دوچندان کرده است به گونه ای که با مشوق های دولت، این منطقه یکی از جذابیت های مورد علاقه سرمایه گذاران خارجی و حتی داخلی است به خصوص اینکه در زمان اجرای قانون منع ایجاد صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری پایتخت قرار داریم و خیلی از صنعتگران کشور ساوه را به دلیل نزدیکی به فرودگاه امام و موقعیت شاهراهی آن برای فعالیت برمی گزینند.

در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام جهش تولید نامگذاری شده است، فعالیت های چشمگیری در قالب ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید، ‌اقتصاد مقاومتی و حتی کمیته حمایت قضایی از تولید در شهرستان ساوه انجام شده و نتیجه آن احیای شمار زیادی از واحدهای راکد و بالفعل شدن ظرفیت های مغفول و رونق طرح های توسعه ای است که سبب افزایش اشتغال و از سوی دیگر کمترین شمار تعدیل نیرو در بخش صنعت این منطقه شده است.

در چهار ماه نخست امسال فعالیت هایی در قالب برگزاری جلسات، ‌سرکشی و بازدید مسئولان کشوری و استانی و تزریق نقدینگی و سرمایه در گردش در کنار حل مشکلات مالیاتی، ‌بیمه ای و سایر موانع انجام شد که حاصل آن شتاب گیری رونق تولید در ساوه است اما تا تحقق جهش تولید مدنظر رهبر انقلاب همچنان فاصله وجود دارد.

فرماندار ساوه امروز گزارشی از عملکرد شهرستان در حوزه های مختلف را در اختیار رسانه ها قرار داد که نشان از گام های رو به جلو در افزایش ظرفیت های تولیدی و همچنین اشتغال دارد.

 فرماندار ساوه در گزارش عملکرد چهار ماهه شهرستان ساوه که مقایسه ای با مدت مشابه سال گذشته در بخش های مختلف اقتصادی نیز انجام شده، است به کاهش ۶۰ درصدی تعداد واحدهای دارای حقوق معوق نسبت به پارسال اشاره کرد.

افزایش در اشتغال، صدور پروانه های صنعتی صادرات و واردات

«علی میرزایی» اظهار داشت: تعداد واحدهای دارای حقوق معوق   از  ۱۷ واحد  در سال ۹۸  به هفت واحد در سال  ۱۳۹۹ کاهش یافت.

 

وی افزود: در چهار ماه نخست امسال شمار کارگران دارای حقوق معوق ۵۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ کاهش داشته  و اکنون تعداد این کارگران از  ۵۰۰  نفر  به  ۲۲۰  نفر تنزل یافته است

 به گفته او تعداد ثبت نام شدگان در کاریابی ها نیز در همین مدت نسبت به چهار ماه نخست سال ۹۸ به یک هزار و ۶۵۷ نفر ارسید که نشان از کاهش ۴۹۹ نفری دارد.

میرزایی اظهار کرد: تعداد افرادی که از طریق مراکز کاریابی در چهار ماه نخست امسال مشغول به کار شده اند نیز ۶۰۰ نفر است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۵۷ نفر افزایش نشان می دهد.

فرماندار ساوه در ادامه شمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در چهار ماه اول امسال را یک هزار و ۲۰۶ نفر عنوان کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نشان از کاهش ۷۶۱ نفر دارد.

وی همچنین از تشکیل چهار  شرکت تعاونی از ابتدای امسال تا پایان تیر خبر داد و گفت: با فعالیت این واحدها زمینه ایجاد شغل برای ۱۰۸ نیروی بیکار فراهم شد که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۵۰ درصدی را نشان می دهد.

وی گفت: ارائه آموزش به تعاونگران نیز در چهار ماه نخست امسال ۹۷۶ نفر ساعت بوده که نسبت به پارسال ۵۲۶ نفر ساعت افزایش دارد.

میرزایی در مورد وضعیت صنعت و بخش تولید این شهرستان نیز، گفت:‌ در چهار ماه نخست امسال ۲۶ طرح صنعتی با رقم سرمایه گذاری چهاز هزار و ۴۳۲ میلیارد ریال  و اشتغالزایی برای ۴۳۷ نفر پروانه بهره برداری دریافت کرده اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد و میزان سرمایه گذاری ۲ برابر رشد داشته است.

 

به گفته فرماندار ساوه، تعداد جوازهای تاسیس صادر شده در چهار ماه نخست امسال ۴۴  فقره  با رقم سرمایه گذاری ۲۱ هزار و ۱۲۸میلیارد  ریال و اشتغال به کار یک هزار و ۳۷۷ نفر است که حاکی از رشد ۱.۵ برابری نسبت به مدت مشابه پارسال دارد.

میرزایی همچنین  صدور ۲۹۴ فقره پروانه کسب در مدت مذکور را از دیگر اقدامات شهرستان ساوه برشمرد و گفت: این تعداد پروانه در مقابسه با سال گذشته از حیث تعداد ۱۲۴ مورد افزایش یافت.

 رونق صادرات و واردات کالا در چهار ماه نخست امسال نیز موضوع دیگری بود که فرماندار ساوه به آن اشاره کرد.

به گفته میرزایی در این مدت میزان ارزش ارزی کالاهای صادر شده با وجود تحریم، فشارهای اقتصادی و شیوع ویروس کرونا نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ به ۶۳ میلیون و ۹۷۳ هزار و ۶۴۵ دلار رسید و از نظر وزنی هم کالاهای صادراتی این شهرستان ۲۱۰ میلیون و ۳۵ هزار و ۸۸۰ تن حجم داشته اند.

وی اظهار کرد: میزان ارزش دلاری  واردات کالاها به شهرستان ساوه نیز درچهار ماه نخست امسال به رقم ۶۹ میلیون و ۳۰۹ هزار و ۱۴۱ دلار با وزن ۳۰ میلیون و ۳۶۰ هزار و ۵۲۹ تن بوده است.

 

کشاورزی و گردشگری

وی در ادامه به دستاوردهای بخش کشاورزی شهرستان ساوه در چهار ماه نخست امسال اشاره کرد و افزود:  افزایش تولید تخم مرغ به میزان یک هزار و ۹۶ تن، افزایش تولید گوشت مرغ به میزان ۵۰ تن در این مدت نسبت به چهار ماه نخست پارسال از فعالیت های قابل توجه بخش دام و طیور است.

به گفته وی، رشد ۱۰۰ درصدی میزان تسهیلات پرداختی مکانیزاسیون بخش کشاورزی در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل  با ایجاد اشتغال برای ۳۷ نفر نیز از دیگر اقدامات حوزه کشاورزی شهرستان ساوه تلقی می شود.

وی تاکید کرد: افزایش بارندگی ها و به تبع آن ظرفیت دریاچه سد ساوه سبب شد تا با تلاش کشاورزان شاهد رونق و توسعه فعالیت های حوزه باغداری ساوه باشیم به گونه ای که میزان سطوح باغی ایجاد شده در چهار ماه نخست امسال نسبت به پارسال با ۳۰۰ هکتار افزایش همراه باشد.

میرزایی همچنین مجموع سطح زیر کشت غلات در این شهرستان را  از  ۱۶ هزار هکتار در سال ۹۸ به  ۲۰ هزار هکتار در  سال ۹۹ از دیگر موفقیت های بخش کشاورزی عنوان کرد.

وی ادامه داد: مجموع سطح زیر کشت محصول ذرت  از چهار هزار هکتار  در سال ۹۸  به  ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار  در سال ۹۹ افزایش یافت.

 فرماندار ساوه فعالیت های مربوط به توسعه زیرساخت های گردشگری و صنایع دستی را در دیگر اقدامات شاخص شهرستان ساوه در چهار ماه سپری شده از سال جاری برشمرد و گفت: در این مدت اجرای طرح های امانی نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۰ درصد افزایش نشان می دهد.

وی  گفت: عقد قرارداد مرمت بام و ایوان مسجد جامع تاریخی ساوه در سال ۹۹ میسر شد و با تکمیل آن زمینه مناسبی برای گردشگران و مهمانان شهر ساوه ایجاد می شود تا از این بنای تاریخی بازدید کنند.

 وی همچنین بازسازی و مردمت گذر تاریخی ساوه را از دیگر فعالیت های حوزه گردشگری این شهرستان برشمرد.  

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group