دوشنبه 5 آذر 1403 | Monday 25 November 2024

آسایشگاه معلولین بانو سمیه ساوه از سال ۱۳۶۳ عملا کار خود را با ۷۰ نفر معلول عقب‌مانده ذهنی در گروه سنی ۱۵ تا ۳۵ سال از گروه مونث در سطح استان مرکزی آغاز کرد و تعداد معلولین تحت پوشش آن از همان سال تا مرز ۱۰۰ نفر رسید.

از سال ۱۳۷۹ این آسایشگاه تحت عنوان موسسه خیریه خدمات معلولین بانو سمیه به ثبت رسید و طبق اساسنامه سازمان بهزیستی به هیات مدیره واگذار شد.

این آسایشگاه در حال حاضر با ظرفیت ۱۳۰ نفر معلول از قشر آسیب‌پذیر جامعه که بیشتر از مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند، فعالیت می کند. در این آسایشگاه انواع کلاس‌های آموزش خیاطی، موسیقی، گلدوزی و قلاب بافی و ... برگزار می شود و تعدادی از معلولان که توانایی کسب آموزش را دارند در این کلاس‌ها فعالیت می‌کنند.

این مرکز ۶ خوابگاه دارد و به تفکیک بهره هوشی تقسیم‌بندی شده و در فضایی بالغ بر ۳۵۰۰ متر مربع بطور شبانه‌روزی با ارائه خدمات کلینیک پزشکی(دندانپزشکی، پزشک متخصص اعصاب و روان، فیزیوتراپی و پزشک عمومی) در طول هفته و با حضور ۳۵ نفر پرستار، مادریار و ... به صورت تمام وقت به معلولان سرویس دهی می کند.

مدیر این مرکز با اشاره به اینکه نزدیک به نیمی از معلولین مراجعه کننده به این آسایشگاه از ساوه و شهرستان زرندیه و روستاها و بخش‌های تابعه این شهرستان ها هستند، افزود: به دلیل محدودیت منابع مالی و نبود اعتبارات کافی تخصیصی از سوی سازمان بهزیستی افزون بر ۵۰ درصد هزینه‌های این مرکز از محل مشارکت‌های مردمی تامین می‌شود.

عباس خلیلی به وجود بخش ویژه به منظور بستری کردن مددجویان ایزوله در این مرکز اشاره کرد و گفت: مددجویان ایزوله این مرکز که حدود ۳۰ نفر هستند هزینه‌ای معادل سه برابر مددجویان عادی را به مجموعه تحمیل می‌کنند که اصلی‌ترین نیاز آنها هزینه درمان و دارو و نیز هزینه پوشک بزرگسالان است که تامین هزینه آن نیازمند مشارکت خیرین است.

وی در ادامه با بیان اینکه معلولیت واژه‌ای است که عموما معنای ناتوانی از آن برداشت می شود، اظهار کرد: معلولان در سراسر دنیا بارها این مسئله اثبات شده است که معلولیت محدودیت نیست و در این مرکز نیز معلولان با فعالیت در حوزه صنایع دستی توانمندی خود را به منصه ظهور گذاشتند.

خلیلی به نامگذاری روز ۱۲ آذرماه به عنوان روز جهانی معلولان اشاره کرد و گفت: هدف از نامگذاری این روز شناخت جوامع و اقشار مردم از نیازها و فعالیت‌های معلولان و آشنا کردن آنها با حقوق مادی و معنوی آنها در جهت چاره‌اندیشی و رفع موانع و آسیب‌هاست.

وی بیان کرد: از آنجاکه این فرشتگان آسمانی بخشی از جامعه را تشکیل می‌دهند در ضرورت شناخت نیازهای آنها شکی نیست و برنامه‌ریزی برای بهبود شرایط و مناسب‌سازی محیط آنها لازم است تا از حقوق شهروندی بهره‌مند شوند.

به گفته خلیلی، موسسه خیریه بانو سمیه نیز در جهت تامین نیازهای معلولان در سطح استان مرکزی با همراهی و مشارکت‌های مردمی فعالیت می‌کند و با حمایت‌های خیرین به طور شبانه روز سرویس دهی به معلولان را در دستور کار خود قرار داده است.

وی به نیازهای جامعه هدف این مرکز اشاره کرد و افزود: نیازهای معلولان بانو سمیه ساوه شامل نیازهای عاطفی و روحی و روانی  نظیر بازدید خانواده‌ها، مدارس، ارگانهای دولتی و ... و  نیازهای خوراکی، پوشاک و البسه، نیازهای تفریحی و گردشگری و ... و نیز نیازهای درمانی و توانبخشی نظیر فیزیوتراپی و کاردرمانی و دارویی، نیازهای بازسازی محیط زندگی (تعمیر و نگهداری) ساختمان و تاسیسات است.

مدیر مرکز بانو سمیه اظهار کرد: با مشارکت خیرین، نیازهای جسمی و تغذیه ای و بعضا پوشاک و البسه تامین می‌شود اما برای تامین نیازهای روحی و عاطفی به حضور موثر مردم نیازمندیم.

وی بیان کرد: همچنین به دلیل فرسودگی ساختمان آسایشگاه نیازمند احداث فضای فیزیکی و آسایشگاه جدیدی هستیم که هم اکنون اقدامات اولیه برای احداث آن انجام شده است و برای تحقق آن نقش‌آفرینی خیرین به وضوح نمایان است.

وی افزود: برای احداث ساختمان آسایشگاه در وسعت ۶ هزار متر مربع در سه طبقه شامل بخش نگهداری معلولان و قسمت اداری نیاز به تامین اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان است.

خلیلی از خیرین به عنوان حامیان مادی و معنوی این موسسه یاد کرد و افزود: تحقق اهداف و رسیدن به کمال سعادت و خرسندی خداوند متعال بدون همراهی و مشایعت خیرین برای این مجموعه مقدور نخواهد بود. معلولین عضوی از جامعه بشری هستند و آگاهی یافتن از چگونگی رویارویی با آنان و تامین نیازهای روزانه آنها نیازمند فرهنگ سازی در جامعه و مشارکت همگانی است.

آسایشگاه بانو سمیه ساوه در ابتدای جاده قدیم ساوه - همدان، بعد از پلیس راه واقع شده است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group