امام جمعه ساوه گفت: پرستاران رزمندگان جبهه سلامت هستند و در خط مقدم درمان قرار دارند.
حجتالاسلام جعفر رحیمی شنبه، ۲۷ آبانماه در آئین سالروز ولادت باسعادت حضرت زینب(س) و روز پرستار با اشاره به اینکه امنیت و سلامت دو نعمت بزرگی است که مردم کمتر قدر آن را میدانند، اظهار کرد: سلامتی یک نعمت بزرگی در کنار امنیت است که باید قدر آن را دانست و شکر خدای تعالی را کرد. مجموعه پزشکی و پرستاری در واقع تأمین کننده این نعمت بزرگ برای جامعهاند و نقش پرستار در این میان، نقش بسیار برجستهای است.
وی با بیان اینکه جامعه پزشکی و پرستاری طلایهداران جبهه سلامت و تندرستی جامعه هستند، اظهار کرد: پرستاران، رزمندگان دفاع مقدس در برابر ویروسها و میکروبها هستند. اگر رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس در برابر دشمن جنگیدند پرستاران این مرز و بوم نیز در برابر ویروس کرونا جنگیدند و مجاهدت کردند و حتی جان خود را در این مجاهدت از دست دادند.
امام جمعه ساوه با تاکید بر اینکه در ایام شیوع کرونا معنای ایثار، اخلاق و باور به آخرت عینیت یافت، گفت: در شرایطی که مردم به فاصلهگذاری اجتماعی و دوری از هم توصیه میشدند، این پرستاران بودند که بر بالین بیماران حاضر شده و آنها را درمان میکردند.
وی با بیان اینکه پرستاران کاری سخت و طاقت فرسا دارند، افزود: نباید تصور کرد که لحظات دشوار برای یک پرستار بر بالین یک بیمار، در محاسبات الهی مورد غفلت قرار خواهد گرفت. خدای متعال همه تلاشها و زحمات پرستاران را ثبت میکند و اجر میدهد.
امام جمعه ساوه با اشاره به اینکه اخلاق پرستاری، مثل اخلاق پزشکی یک فریضه و یک وظیفه است، گفت: گاهی یک لبخند پرستار از دارو و درمانی که برای درمان بیمار به کار میرود، اثرش بیشتر است. بیمار دچار آشفتگی و ناراحتی است و کمک به او، فقط کمک به جسم او نیست؛ جسم او را باید با دارو و درمان و تزریق و تدابیر پزشکی بایستی علاج کرد، اما روح او با محبت، با لطف، با نوازش، با مهربانی درمان میشود.
وی با اشاره به خدماتی که در دانشکده علوم پزشکی ساوه صورت گرفته است؛ گفت: جذب رشته پزشکی و احداث پردیس دانشگاهی دو خدمت بزرگی است که به حوزه سلامت ساوه و زرندیه ارزانی شده است و کادر درمان این شهرستان با وجود کاستیها و کمبودها خدمات شایانی را به مردم ارائه میدهند.
به گزارش ایسنا، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز گفت: از پرستاری به معنای مراقبت کردن تعبیر می شود اما به موازات پیشرفت علم، مراقبتهای پرستاری نیز علمیتر و آکادمیک شده و جامعه پرستاری علاوه بر نقش مراقبتی نقشهایی همچون حمایتی، پژوهشی، مدیریتی، آموزشی و ... دارند.
دکتر حمیدرضا کوهستانی با اشاره به سختیهای شغل پرستاری گفت: دردمندترین افراد جامعه به مراکز درمانی مراجعه میکنند و پرستاران کار پرستاری و مراقبت از افرادی را بر عهده دارند که از نظر جسمی و روحی نیاز به درمان دارند.
وی افزود: پرستاران در ایام کرونایی نیز در خط مقدم درمان این بیماری بودند و خدمات شایانی را به مردم به ویژه بیماران کرونایی ارائه دادند و حتی در حوزه پیشگیری و فروکش کردن بیماری نیز نقش آفرین بودند.
او به مشکلات پرستاران نیز اشاره کرد و خواستار بهبود شرایط کاری و حمایت مادی و معنوی از آنان شد و افزود: موضوع تعرفه پرستاران پس از چندین سال تصویب شد ولی هنوز در ابتدای کار قرار دارد و قطعا نیازمند بازنگری و چکش کاری است تا تاثیرگذاری بیشتری در جامعه داشته باشد.
در این مراسم که با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد از پرستاران نمونه کشوری، پرستاران نمونه دانشکده علوم پزشکی و بازنشستگان با اهدای لوح و هدایا تجلیل شد.