دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ساوه گفت: مسئولان کمکار نباید در مسند مدیریتی قرار گیرند و باید تغییر پیدا کنند.
محمودرضا سازنده سهشنبه اول آذرماه ۱۴۰۱ در جلسه شورای اداری شهرستان ساوه که در سالن اجتماعات فرمانداری ویژه برگزار شد، با تقدیر از زحمات نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی در برقراری امنیت و برخورد با افرادی که به دنبال آشوبگری و بر هم زدن نظم عمومی هستند، اظهار کرد: پیشگیری از وقوع جرم یکی از رسالتهای دستگاه قضایی است و این مهم محقق نخواهد شد مگر اینکه هر یک از دستگاههای اجرایی شهرستان به وظایف ذاتی و قانونی خود عمل کنند.
وی با بیان اینکه متاسفانه مشاهده میشود که برخی دستگاههای اجرایی و ادارات به وظایف ذاتی و قانونی خود عمل نمیکنند، افزود: عمل نکردن دستگاه اجرایی به وظایف ذاتی و قانونی، بیانگر ضعف و ناتوانی مدیر اداره یا عملگرا نبودن اوست که در هر دو صورت نباید چنین فردی در مسند ریاست یک اداره قرار گیرد.
دادستان ساوه با تاکید بر اینکه نتیجه و ثمره عمل نکردن مدیران به وظایف قانونی، تجمع مشکلاتی است که در شهرستان مشاهده میشود، افزود: اگر دستگاه های اجرایی در گذشته و حال به وظایف ذاتی خود عمل میکردند شاهد وقوع این همه مشکلات در سطح شهرستان نبودیم.
وی بر نظارت بر رفتار و عملکرد کارکنان دستگاههای اجرایی توسط مدیران تاکید کرد و افزود: چرا باید در یک خیابان یا کوچه برخی خانوادهها از خدمات آب، برق و گاز برخوردار و برخی با وجود مجاورت و همسایگی با آنها از این خدمات محروم و نسبت به این ناعدالتی معترض باشند. چرا باید با کم کاری خود برای مردم ایجاد حق کنیم و آنها در سایه این بیتدبیری مطالبهگر شوند. اگر ارائه خدمات، قانونی است باید عادلانه توزیع شود و همه برخوردار شوند و اگر غیرقانونی انجام شده که مسئول مربوطه باید پاسخگو باشد.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان انجام وظایف قانونی خود را به نظر دستگاه قضایی موکول نکنند، افزود: اینکه یک مسئول انجام وظایف قانونی و ذاتی خود را منوط به اخذ دستور قضائی می داند چه مفهومی دارد. قانونگذار وظایف ذاتی هر دستگاه اجرایی را مشخص کرده و نباید انجام وظایف ذاتی و قانونی را به دستگاه قضائی و دستور دادستان موکول کرد.
سازنده همچنین با اشاره به اینکه مجموعههایی نظیر دانشکده علوم پزشکی، دامپزشکی، محیط زیست، جهاد کشاورزی، اتاق اصناف و اداره صنعت معدن و تجارت باید تلاش بیشتری جهت جلب رضایت مردم انجام دهند، افزود: نباید مردم مشکلی در تامین نان به عنوان قوت غالب خود داشته باشند. مراجع مسئول در تامین نان باید اهتمام جدی داشته باشند و با هر مسئولی که به وظایف قانونی خود در تامین نان عمل نکند برابر مقررات رفتار و برخورد خواهد شد.
وی بیان کرد: تعزیرات حکومتی باید در برخورد با پروندههای اقتصادی و تخلفات صنفی بویژه در حوزه تخلفات آرد و نان برخورد قاطع کرده و مجازاتهای بازدارندهای براساس قانون در نظر بگیرد. نباید مشکلی در تامین نان مردم وجود داشته باشد و باید با متخلفین برخورد سخت انجام شود.
دادستان ساوه با تاکید بر اینکه ساوه شهرستان ویژه است و نگاه ویژه میطلبد، تصریح کرد: برخی از ادارات با کمبود منابع انسانی از نظر کمی و کیفی مواجه هستند و نماینده مجلس و فرماندار شهرستان باید موضوع بهبود شرایط ساختار اداری را پیگیری کنند.
وی مسئولیت را موهبت الهی دانست و افزود: باید درب اتاق مدیران به روی مردم باز باشد و به نحوی نباشد که دیدن یک مسئول برای حل مشکل، آرزوی مردم باشد. برخورد مناسب، خوشرویی و تکریم ارباب رجوع از ویژگی های یک مدیر در تراز انقلاب اسلامی است.