شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

کارشناس بیماری های مشترک انسان و دام دانشکده علوم پزشکی ساوه از افزایش ۲۰ درصدی حیوان گزیدگی در ساوه و زرندیه نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: بیشترین نوع حیوان گزیدگی در ساوه و زرندیه از ناحیه سگ هاست.

مرضیه محسن‌آقایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بر اساس آمار ثبت شده، در سال گذشته ۱۱۶۲ مورد گزیدگی در سطح دانشکده علوم پزشکی ساوه صورت گرفته که از این میزان ۸۱۹ مورد برای ساوه و ۳۴۳ مورد برای شهرستان زرندیه بوده است.

وی با اشاره به آمار حیوان گزیدگی در چهار ماهه نخست امسال گفت: در این مدت ۴۶۴ مورد حیوان گزیدگی ثبت شده که از این تعداد ۳۳۷ مورد برای شهرستان ساوه و ۱۲۷ مورد برای شهرستان زرندیه بوده است، این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل ۴۱۲ مورد حیوان گزیدگی ثبت شده و از این تعداد ۲۹۲ مورد برای ساوه و ۱۲۰ مورد برای زرندیه بوده است.

وی بیان کرد: از مجموع آمار حیوان گزیدگی‌های چهار ماهه نخست امسال، ۲۸۳ مورد گزش سگ در ساوه و ۱۰۰ مورد گزش سگ در شهرستان زرندیه به ثبت رسیده است.

این مقام مسئول در علوم پزشکی ساوه در ادامه با بیان هزینه واکسیناسیون و تجویز سرم هاری گفت: هزینه واکسیناسیون برای هر فرد حیوان گزیده تقریبا ۹ میلیون ریال و هزینه تزریق ایمونوگلوبولین هاری(سرم) برای یک فرد با وزن ۷۰ کیلوگرم(مقدار سرم برای هر فرد به ازای هر کیلو وزن ۲۰ واحد محاسبه می‌شود) تقریبا ۷۵ میلیون ریال است.

وی به اقدامات پیشگیرانه در مورد گزش حیوانات اشاره کرد و گفت: مهمترین اقدام که در حیطه وظایف معاونت بهداشت وزارتخانه است آموزش به عموم مردم در خصوص نحوه برخورد با حیوانات و انجام اقدامات پیشگیرانه و اولیه در زمان حیوان گزیدگی است.

او افزود: اقدامات دیگری مثل واکسیناسیون پیش از مواجهه، در افرادی که احتمال این حادثه به دلیل نوع شغلی که دارند وجود دارد مانند آتش‌نشان‌ها، محیط‌بان‌ها، دامپزشکان، غارنوردان و... نیز در دستور کار این معاونت است ولی عمده‌ترین مشکلی که وجود دارد و می‌توان با اقدامات موثر و مستمر آن را مدیریت کرد کنترل جمعیت سگ‌های بدون صاحب و عقیم سازی و نگهداری از آنها در اماکن مشخص است که این برنامه از وظایف شهرداری‌ها و دهیاری‌هاست.

محسن‌آقایی بیان کرد: دستورالعمل جامعی در این خصوص تحت عنوان "دستورالعمل ساماندهی سگ‌های بدون صاحب" از طرف وزارت کشور صادر شده است ولی متاسفانه اقدامات در این زمینه به دلایل مختلف بسیار ضعیف است.

وی گفت: باید کارگروهی هم تحت همین عنوان به صورت مستمر توسط شهرداری‌ها برگزار شود که سایر دستگاه‌های مرتبط از جمله بهداشت، محیط زیست، دامپزشکی در آن حضور دارند و تصویب و پیگیری اقدامات موثر در این زمینه در دستور کار این کارگروه است.

او دلیل دیگر افزایش آمار حیوان گزیدگی را تمایل برخی از شهروندان به نگهداری حیوانات خانگی دانست و افزود: آموزش و اطلاع رسانی به مردم در زمینه نحوه نگهداری از حیوانات خانگی و حقوق حیوانات و همچنین حقوق شهروندان در برخورد با کسانی که حیوانات خانگی نگهداری می‌کنند، می‌تواند در کاهش آمار حیوان گزیدگی موثر باشد.

محسن آقایی در ادامه گفت: نحوه مراقبت و برخورد با حیوانات و دفاع در مقابل حمله حیوان و اقداماتی که پس از حیوان گزیدگی باید انجام شود همواره در آموزش‌هایی که توسط کارشناسان و بهورزان مراکز و پایگاه‌های جامع سلامت و خانه‌های بهداشت انجام می‌شود مورد تاکید بوده است و آموزش صحیح از طریق رسانه‌های جمعی به مردم نقش چشمگیری در کاهش موارد حیوان گزیدگی دارد.

وی در ادامه گفت: اگر چه غذا دادن به حیوانات ولگرد کار خوبی است ولی این اقدام باعث تجمع سگ‌های ولگرد در اطراف شهرها و معابر و پارک‌ها می‌شود و بهترین اقدام، جمع آوری این غذاها و تحویل آنها به مراکز نگهداری حیوانات ولگرد است. این مراکز هم از این حیوانات نگهداری کرده و هم با عقیم سازی آنها از زاد و ولد و افزایش بی رویه جمعیت آنها جلوگیری می‌کنند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group