مدیر توزیع برق شهرستان ساوه گفت: همکاری تولیدکنندگان و ادارات شهرستان ساوه در صرفه جویی در مصرف برق منجر به پرداخت ۱۵ میلیارد تومان پاداش در سال گذشته شد.
محمد مطهری در گفتوگو با ایسنا، به برنامههای مدیریت توزیع برق شهرستان ساوه برای عبور از پیک برق در فصل تابستان پرداخت و با اشاره به اینکه ۴۵ درصد بار شهرستان در حوزه برق متعلق به صنایع است و ۲۵ درصد به کشاورزی اختصاص دارد، افزود: ۷۰ درصد مصرف برق شهرستان ساوه که قطب صنعت و کشاورزی کشور محسوب میشود به حوزه تولید اختصاص دارد که در حوزه مدیریت مصرف سهم بسزایی دارند.
وی با اشاره به اینکه نیاز کشور به برق در سال گذشته ۶۸ هزار مگاوات بود، افزود: ۵۳ هزار مگاوات تولید برق توسط نیروگاهها انجام شد و ۱۵ هزار مگاوات با همکاری بخش صنعت و کشاورزی و نیز ادارات تامین شد که موجب شد از پیک سال ۱۴۰۰ عبور کنیم. همکاری صورت گرفته توسط تولیدکنندگان و ادارات در شهرستان ساوه منجر به پرداخت ۱۵ میلیارد تومان پاداش شده است.
مدیر توزیع برق شهرستان ساوه با اشاره به هدفگذاری برای تولید ۵۹ هزار مگاوات برق توسط نیروگاهها در سال جاری گفت: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته توسط وزارت نیرو ۶ هزار مگاوات برق توسط نیروگاه های خارج از مدار که اورهال شدهاند تولید خواهد شد.
وی به تصویبنامه هیات وزیران در خصوص مدیریت مصرف در کشور اشاره کرد و افزود: براساس این تصویبنامه در بخش صنعت، صنایع فولادی باید در دو هفته اول نیمی از بار مصرفی خود را استفاده کنند و در دو هفته آینده باید به صورت ۱۰۰ درصدی بار مصرفی خود را کاهش دهند و این رویه طبق برنامه اعلامی تکرار خواهد شد. در بخش فیدرهای عمومی نیز باید صنایع هفتهای دو روز بار مصرفی خود را تا ۹۰ درصد کاهش دهند و به هیچ وجه تولید نداشته باشند و چنانچه این همکاری انجام نشود برق این صنایع پس از تذکر پیامکی قطع و جریمه خواهند شد.
او افزود: تفاهم نامه مشترکی بین مدیریت توزیع برق استان مرکزی با رئیس سازمان صمت و مدیریت شهرکهای صنعتی استان مرکزی به منظور مدیریت مصرف برق در صنایع صورت گرفته و طرفین متعهد شدند که نهایت همکاری را برای مصرف بهینه و رعایت تصویبنامه بعمل آورند تا از پیک تابستان سال جاری عبور کنیم.
مطهری افزود: برابر تصویبنامه اعلامی ادارات نیز مکلف هستند ۳۰ درصد در وقت اداری و ۶۰ درصد خارج از وقت اداری بار مصرفی را نسبت به مصرف مشابه سال گذشته کاهش دهند. بدیهی است که میزان برق مصرفی ادارات توسط کنتورهای هوشمند رصد می شود و چنانچه رعایت نشود با اخطار پیامکی برق آنها قطع خواهد شد که طی روزهای گذشته برای ۲۵ مشترک اداری و بانکی اخطار صادر شده است.
وی افزود: تنظیم کولر آبی در دور کند، تنظیم کولر گازی بر روی عدد ۲۷ و نیز عدم استفاده از روشنایی با کنار زدن پرده ادارات و استفاده از نور طبیعی از راهکارهای کاهش مصرف برق در ادارات است. در خارج از وقت اداری نیز برق مصرفی صرفا باید برای استفاده توسط نگهبانی یا دوربینهای هوشمند باشد.
مطهری به تغییر ساعات کاری ادارات نیز اشاره کرد و گفت: بنا بر مصوبه هیات وزیران، تغییر ساعات اداری از تاریخ ۲۱ خرداد تا ۳ شهریور از ساعت هفت ۷:۰۰ تا ۱۳:۳۰ در سراسر کشور تصویب شده و استفاده حداکثری از مولدها توسط ادارات نیز ضرورت دارد.
وی افزود: در بخش کشاورزی نیز مقرر شده است که چاههای کشاورزی باید به مدت پنج ساعت از ساعت ۱۳ الی ۱۸ خاموش شود و هزینه برق ۱۹ ساعت دیگری که استفاده خواهند کرد، رایگان خواهد شد. اگر این تصویب نامه رعایت نشود مرکز پایش اقدام به قطع فیدر منطقه خواهد کرد و طبیعی است که این قطع برق متوجه تمامی مراکز تولیدی کشاورزی نظیر دامداریها و حتی مصارف خانگی میشود.
مدیر توزیع برق شهرستان ساوه در خصوص فعالیت رمزارزها نیز گفت: در استان مرکزی هیچ رمزارزی که دارای پروانه و انشعاب برق باشد، وجود ندارد و فعالیت آنها ممنوع است و چنانچه قراردادی در سطح کشور داشته باشند هم حق استفاده در فصل تابستان نخواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه به ازای افزایش یک درجه دما در سطح کشور، ۲۲۰۰ مگاوات مصرف برق افزایش مییابد، تصریح کرد: ادارات و بانکهایی که فعالیت آنها حساسیت خاصی دارد سیستم اداری خود را مجهز به ژنراتور کنند تا در موارد اضطراری برای آنها مشکلی پیش نیاید.