شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اینکه میانگین سنی اهداکنندگان خون در ایران حدود ۴۰ الی ۵۰ سال است، گفت: انتظار می‌رود که جوانان جایگزین اهداکنندگان مستمر شوند چرا که در سالهای آینده این گروه سنی از چرخه اهدای خون خارج خواهند شد.

مصطفی جمالی ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در جریان بازدید از پایگاه انتقال خون ساوه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: شاخص سلامت خون ایران مطابق با استانداردهای جهانی است و بهترین سیستم انتقال خون در کشور وجود دارد.

وی در ادامه به پایین بودن میزان شاخص اهدای خون در ایران به نسبت جهانی اشاره کرد و گفت: شاخص میزان اهدای خون در ایران قابل قبول است اما ایده‌آل نیست. در کشورهای توسعه یافته به ازای هر هزار نفر جمعیت ۳۵ نفر اهدای خون صورت می‌گیرد در حالیکه در ایران این میزان ۲۳ الی ۲۴ نفر است. آمار بانوان اهداکننده خون در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته حدود ۳۰ الی ۵۰ درصد هستند اما در ایران میزان مشارکت بانوان برای اهدای خون کمتر از پنج درصد است.

وی به استقبال پائین جوانان از اهدای خون در ایران طی سال های اخیر به نسبت گذشته اشاره کرد و آن را بسیار نگران کننده دانست و افزود: میانگین سنی اهداکنندگان خون در ایران حدود ۴۰ الی ۵۰ سال است. بنابراین انتظار می‌رود که جوانان جایگزین اهداکنندگان مستمر شوند چرا که در سال‌های آینده از چرخه اهدای خون خارج خواهند شد.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران به راهکارهای تقویت انگیزه جامعه برای مشارکت بیشتر در اهدای خون اشاره کرد و گفت: مراکز ثابت و سیار خونگیری در کشور آماده ارائه خدمات به مردم هستند و در استان مرکزی نیز بیشترین مراکز در ساوه و اراک است.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته افزون بر دو میلیون نفر در کشور خون خود را برای نجات همنوعان اهدا کردند، افزود: برای تامین نیاز بیماران به خون باید سالانه بین دومیلیون و ۵۰۰ هزار نفر تا سه میلیون نفر خون خود را اهدا کنند که تحقق این آمار دست یافتنی است.

جمالی با اشاره به رشد ۲۰ درصدی میزان اهدای خون در سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل اشاره کرد و افزود: تلاش و اهتمام جدی کارکنان انتقال خون موجب افزایش ۲۰ درصدی میزان اهدای خون در سال‌جاری شده است بطوریکه حتی در تعطیلات نوروز امسال نیز مراکز اهدای خون پذیرای مردم بودند و پیش بینی می‌شود این روند افزایشی تا پایان سال تداوم داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه کارکنان انتقال خون به عنوان سربازان گمنام سلامت همواره مورد بی‌مهری و فراموشی قرار می‌گیرند، اظهار کرد: در روزهای کرونایی تلاش و مجاهدت کارکنان انتقال خون دیده نشد و هیچ تجلیلی از سربازان گمنام سلامت که حتی تعدادی از آنان در روزهای سخت کرونایی شهید شدند، صورت نگرفت و مجموعه انتقال خون هیچ سهمی از اعتبارات شرایط کرونایی نداشت در حالیکه سازمان انتقال خون از نظر پدافند غیرعامل یک دستگاه حیاتی است و نقش هیچ دستگاهی در حوزه سلامت مانند انتقال خون حیاتی نیست.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در خصوص نیاز خونی کشور نیز گفت: نمی توان مشخصا گفت که در حال حاضر به چه گروه خونی نیاز بیشتری وجود دارد چرا که نیاز به گروههای خونی در شرایط مختلف متفاوت است و بسته به نیاز بیماران است. بنابراین به تمامی گروه‌های خونی در طی سال نیاز است و شایسته است تا با تاسیس باشگاه اهدای خون که قرار است در کشور عملیاتی شود امکان ثبت نام برای اهداکنندگان فراهم و نیاز بیماران به گروه‌های خونی مختلف از طریق این باشگاه تامین شود.

وی به حضور کم‌رنگ و مشارکت پایین خیرین در حوزه انتقال خون اشاره کرد و گفت: خوشبختانه نقش خیرین در حوزه سلامت پررنگ است و امیدواریم با بهره گیری از ظرفیت خیرین و حمایت مسئولان، انتقال خون استان به بهترین مرکز انتقال خون در کشور تبدیل شود.

جمالی همچنین گفت: در جریان بازدید از پایگاه انتقال خون ساوه مقرر شد دو واحد سیار خونگیری در این شهرستان با کمک خیرین و بنگاههای اقتصادی در قالب مسئولیت مدنی فعال شود که تحقق آن منجر به افزایش روزانه ۱۰۰ الی ۲۰۰ نفر اهدای خون خواهد شد.

وی افزود: به منظور تقویت انگیزه مجموعه انتقال خون و در صورت حمایت مسئولان و مشارکت خیرین برای افزایش آمار اهدای خون در ساوه آمادگی ارتقای چارت تشکیلاتی و اداری را داریم و امیدواریم با تخصیص اعتبارات مورد نیاز زیرساخت‌های لازم برای تقویت میزان خونگیری در استان مرکزی و شهرستان ساوه فراهم شود.

سرپرست فرمانداری ویژه ساوه نیز ارتقای چارت اداری و افزایش نیروی انسانی در پایگاه انتقال خون با تامین تجهیزات و زیرساخت‌های لازم را مهمترین مطالبه مجموعه انتقال خون در این شهرستان دانست و افزود: تشکیل مجمع خیرین انتقال خون و راه‌اندازی باشگاه اهدا کنندگان خون نقش بسزایی در افزایش آمار اهدای خون در ساوه خواهد داشت.

مهدی الیاسی افزود: راه‌اندازی دو واحد سیار خونگیری با تجهیز دو دستگاه اتوبوس می‌تواند میزان اهدای خون روزانه در ساوه را تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

وی به سهم بالای مردم ساوه در اهدای خون اشاره کرد و بر ضرورت تقویت زیرساخت‌ها و تجهیزات به منظور افزایش میزان اهدای خون در این شهرستان با توجه به آمار بالای حوادث ترافیکی و حوادث ناشی از کار به دلیل استقرار بزرگترین شهر صنعتی کشور و نیز قرار گرفتن در کریدور اصلی شرق به غرب کشور تاکید کرد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group