شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه گفت: حقوق ماهانه یک کارگر تنها ۳۰ درصد از هزینه های زندگی روزمره را تامین می‌کند.

داوود میرزایی شنبه ۲۳ بهمن ماه در دیدار مدیر کل سازمان تامین اجتماعی استان مرکزی با تشکیلات کارگری ساوه که در خانه کارگر این شهرستان تشکیل شد، اظهار کرد: جامعه کارگری در شکل‌گیری و پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسزایی داشته است و در دوران دفاع مقدس با تقدیم ۱۴ هزار شهید کارگری و پس از آن نیز حضوری موثر داشتند.

وی افزود: جامعه کارگری در جنگ اقتصادی نیز اجازه ندادند دشمن با تحریم‌های ظالمانه بخواهد توطئه‌های خود را عملیاتی کند و در سنگر اقتصادی از اقتصاد کشور دفاع کردند و حتی جامعه کارگری در شرایط کرونایی یک دقیقه تولید را تعطیل نکرده و صادقانه به عنوان سربازان جبهه اقتصادی چرخ های تولید را به حرکت درآوردند.

دبیر اجرایی خانه کارگر با اشاره به اینکه حمایت واقعی از جامعه کارگری صورت نمی‌گیرد، گفت: بهوصرف سر دادن شعار انقلابی‌گری نمی‌توان مطالبات جامعه کارگری را برآورده کرد بلکه باید در عمل و با گوش دادن به منویات رهبر معظم انقلاب در حمایت از تولید و سربازان جنگ اقتصادی که همانا کارگران هستند، مطالبات آنان را برآورده کرد.

وی با اشاره به روزهای پایانی سال و مطرح شدن موضوع حقوق و معیشت کارگران در سال آینده گفت: از نمایندگان مجلس درخواست می شود که چنانچه اشرافیت کامل به وضعیت اقتصادی جامعه کارگری ندارند از گمانه زنی بی‌مورد و اعلام اعداد و ارقام غیرکارشناسی خودداری کرده و اجازه دهند شورای عالی کار به استناد ماده ۴۰ قانون کار نسبت به تعیین حقوق و دستمزد جامعه کارگری اقدام کند.

میرزایی افزود: نمایندگان مجلس در راستای کمک به جامعه کارگری دولت را مکلف و ملزم کنند که در شورای عالی کار به عنوان یک کارفرمای بزرگ در کنار بخش خصوصی حضور پیدا نکرده و به عنوان یک عضو بی طرف تلاش کند تا کارفرما و کارگر در تعیین حقوق و دستمزد به یک توافق عادلانه دست پیدا کنند.

وی در خصوص سبد معیشتی در نظر گرفته شده برای جامعه کارگری نیز گفت: کارگران روزهای سختی را از نظر معیشتی سپری می‌کنند و دولت باید با نگاه حمایتی نسبت به تقویت سبد معیشتی با در نظر گرفتن تمامی نیازهای کارگران اقدام کند.

وی بیان کرد: حقوق دریافتی کارگران با هزینه‌های آنان همخوانی ندارد و تنها ۳۰ درصد نیازهای زندگی روزمره آنان را تامین می‌کند و حتی برخورداری از سرپناه و حتی خودرو برای کارگران به یک رویا تبدیل شده است. به دلیل شرایط دشوار اقتصادی و پائین بودن میزان حقوق دریافتی کارگری، ازدواج برای آنها سخت شده و پس از ازدواج نیز از فرزندآوری امتناع می‌کنند.

دبیر خانه کارگر خواستار مشخص شدن حقوق عادلانه برای جامعه کارگری توسط شورای عالی کار شد و افزود: دولت باید با برطرف کردن مشکل کارفرمایان اجازه ندهد که مشکل کارفرمایان باعث تحمیل هزینه بر روی دوش جامعه کارگری شود.

وی افزود: اینکه گفته می شود ارز ۴۲۰۰ تومانی فسادآور بوده و موجب رانت خواهد شد باید دولت و مجلس بر این موضوع نظارت کرده و صورت مسئله را پاک نکنند. حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث خواهد شد که صنایع مادر و بزرگ برای تامین مواد اولیه ارز گرانتری را هزینه کنند که در نتیجه قیمت تمام شده محصول افزایش یابد و عمده مصرف کنندگان که قشر متوسط یا کارگران هستند با مشقت و دشواری فراوان باید کالای گران تهیه کنند.

میرزایی در ادامه، پویایی اقتصاد را منوط به انگیزه بالای کارگران در حوزه تولید دانست و افزود:‌ تشکیل شوراهای اسلامی کار و احیای تعاونی‌های مصرف و مسکن در صنایع موجب تقویت انگیزه و روحیه کارگران در حوزه تولید است.

وی همچنین کمبود نیروی کار در صنعت را نتیجه ارزان قیمت بودن نیروی کار دانست و افزود: هیچ جوانی حاضر نیست با حقوق چهار میلیون تومانی در صنعت مشغول بکار شود بنابراین باید علاوه بر افزایش حقوق و دستمزد، امکانات رفاهی و تعاونی‌های مصرف و مسکن ایجاد شود تا نیروی کار با انگیزه بالا وارد صنعت شود.

میرزایی در خصوص همسان‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: با وجود همسازی‌سازی حقوق ۷۵ درصد بازنشستگان، انتظار می‌رود ۲۵ درصد دیگر نیز همسان‌سازی شده و میزان عیدی آنان افزایش یابد.

مدیر کل سازمان تامین اجتماعی استان مرکزی گفت: ۷۰ درصد جمعیت این استان زیر چتر بیمه تامین اجتماعی هستند.

علیرضا حسینی شنبه ۲۳ بهمن ماه در دیدار با تشکل های کارگری ساوه در خانه کارگر این شهرستان با اشاره به اینکه افزون بر ۵۰ درصد جمعیت کشور تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند، اظهار کرد: جمعیت تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی در استان مرکزی از مرز یک میلیون نفر عبور کرده است و هم اکنون ۷۰ درصد جمعیت استان از خدمات این سازمان بهره‌مند هستند.

وی به بیش از ۲۳ هزار کارگاه فعال در استان اشاره کرد و با بیان اینکه میانگین دستمزد پرداختی در استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است، افزود: تامین و پوشش بیمه برای اقشار مختلف جامعه در دستور کار سازمان تامین اجتماعی قرار دارد و در نیمه دوم امسال نیز طرح فراگیر بیمه خانواده ایرانی آغاز شده است تا ضریب پشتیبانی که هم اکنون به ۳.۷ رسیده است افزایش یابد. در این طرح زنان خانه‌دار، دختران مجرد، دانشجویان و ... می‌توانند با مبلغ ۳۱۸ هزار تومان بیمه شوند که خوشبختانه در استان مرکزی بیمه زنان خانه دار، مشاغل آزاد و دانشجویان نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است.

او با اشاره به رشد ۴.۴۳ درصدی تعداد بیمه شدگان بیمه کارگری در استان مرکزی گفت: در آذرماه سال گذشته ۲۱۳ هزار نفر بیمه شده کارگری وجود داشته که امسال به ۲۲۲ هزار نفر افزایش پیدا کرده است.

حسینی در ادامه حمایت از تولید را دومین اقدام سازمان تامین اجتماعی در تحقق شعار امسال بیان کرد و افزود: سازمان تامین اجتماعی ارتباط مستقیم با حوزه تولید دارد و شرایطی را فراهم آورده است که کارفرمایان با کمترین دغدغه بتوانند حق بیمه خود را واریز کنند. بدهی معوق بیمه‌ای صنایع سال گذشته به هزار میلیارد تومان رسیده بود که امسال به ۷۵۰ میلیارد کاهش یافته که ۵۵۰ میلیارد آن به صورت اقساط توسط کارفرمایان پرداخت می‌شود.

او به موضوع کمبود نیروی کار در صنایع استان به ویژه در ساوه اشاره کرد و افزود: کمبود نیروی انسانی که نگرانی کارفرمایان را در پی دارد در حالی اتفاق می‌افتاد که در شهرستان ساوه بطور متوسط ماهانه دو هزار نفر مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کردند. با پیگیری‌های صورت گرفته و انعقاد دستورالعمل مشترک وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی مقرر شد که وزارت کار به تکلیف قانونی خود در راستای اجرای ماده ۱۶ آئین نامه بیمه بیکاری مبنی بر معرفی افرادی که مقرری بیمه بیکاری می‌گیرند به مشاغلی که متناسب با جایگاه شغلی آنان باشد اقدام کند و مقرری آنان قطع شود.

این مقام مسئول در تامین اجتماعی استان مرکزی با اشاره به اینکه سال گذشته افزون بر پنچ هزار نفر در استان مرکزی مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کردند، گفت: امسال میزان مقرری بیمه بیکاری پرداختی در استان به کمتر از چهار هزار نفر رسیده است که برای آنها اشتغال جدید ایجاد و علاوه بر تامین نیروی انسانی مورد نیاز صنایع، مقرری بیمه بیکاری آنها نیز قطع شده است. البته به هیچ عنوان اجازه نداریم مقرری بیمه بیکاری کارگر بیکار را قطع کنیم.

وی در خصوص کارگران ساختمانی نیز گفت: از سال ۱۳۸۶ نیز کارگران ساختمانی تحت پوشش خدمات سازمان تامین اجتماعی قرار گرفتند اما در دو سال اخیر با بررسی‌های بعمل آمده سازمان به این نتیجه رسید که برخی از کارگران ساختمانی من غیر حق بیمه هستند. بنابراین با اعمال قوانین سختگیرانه و بازرسی کار پالایش این اقشار انجام شد و از بیمه شدن افراد جدید ممانعت بعمل آمد. البته در بخشنامه جدید مقرر شده است با قطع شدن مقرری مقرری بگیران بیکاری می‌توان نیمی از کارگران را بیمه کرد و اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی ازسوی مجلس در دست اقدام است.

حسینی به غیر حضوری کردن ۳۰ خدمت ارائه شده از سوی سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و افزود: قرار بود ۷۰ درصد مراجعات سازمان تامین اجتماعی کاهش یابد که به دلیل اختلالات سامانه‌ای از سوی برخی دستگاههای خدمات رسان نظیر ثبت احوال این مهم تاکنون محقق نشده است.

وی با اشاره به الکترونیکی شدن نسخ تامین اجتماعی گفت: طرح نسخ الکترونیکی در راستای شفافیت و صرفه‌جویی در هزینه و زمان اجرایی شده است. طبق مصوبه کمیسیون تلفیق از ابتدای خردادماه سال آینده پرداخت نقدی در حوزه درمان شامل پزشک، داروخانه و ... اکیدا ممنوع و حتی با جریمه نقدی و ابطال پروانه مواجه خواهند شد.

وی همچنین گفت: در راستای حمایت از تولید هیچ واحد تولیدی در استان به دلیل معوقات تامین اجتماعی تعطیل نشده و هیچ دستگاهی توقیف یا کارگری اخراج نشده است و با تعامل مطالبات وصول شده است.

حسینی در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در مرحله اول ۴۸ درصد میانگین پرداختی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش یافت و در مرحله دوم ۷۴ درصد افزایش پیدا کرد و در مجموع از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ شاهد افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین پرداختی بازنشستگان هستیم و امروز حداقل دریافتی کمتر از ۳.۵ میلیون نیست.

وی به برخورد قانونی با افرادی که دستمزد غیرواقعی به تامین اجتماعی ارسال می‌کنند، اشاره کرد و افزود: در راستای ماده ۴۰ تامین اجتماعی در صورت مشاهده چنین لیست‌هایی مبالغی به عنوان علی الراس از کارفرما دریافت خواهد شد.

او در ادامه با اشاره به اینکه جمعیت بیمه شده ساوه به ۲۱۱ هزار و ۲۵۰ نفر رسیده است، افزود: ضریب پوشش بیمه‌ای در شهرستان ساوه ۷۴.۵۱ درصد بوده که از میانگین استانی بالاتر است.

مدیر کل سازمان تامین اجتماعی استان مرکزی با تاکید بر رعایت تکریم ارباب رجوع و اعتمادسازی شرکای اجتماعی نسبت به سازمان گفت: اقناع سازی در خصوص مشکلات و مطالبات مردم گامی در جهت ارتقای سطح رضایتمندی مردم است. تامین اجتماعی صف اول ارائه خدمت به جامعه کارگری  و بیمه شدگان است و باید با کار جهادی و انقلابی با رعایت اخلاق در خدمت به مردم پای کار باشیم.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group