ایجاد مشاغل خانگی همواره یکی از راهکارهای کاهش آمار بیکاری و کسب درآمد برای اقشار مختلف مردم بوده است. این نوع کسب درآمد دارای مزایای بسیاری نسبت به ایجاد اشتغال در صنایع و کارگاههای تولیدی بزرگ بوده و با سرمایه اولیه بسیار ناچیز نسبت به صنایع متوسط و بزرگ، ایجاد شغل میکند.
با توجه به شرایط کار در اینگونه مشاغل، بسیاری از افراد که امکان اشتغال در خارج از خانه را به دلایلی همچون محدودیتهای اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی و ... دارند، مانند افراد دارای کم توانی جسمی و بانوان خانه دار و ... به راحتی میتوانند از طریق مشاغل خانگی کسب درآمد کنند.
پرورش انواع پرندگان زینتی یکی از مشاغل خانگی است که در حداقل فضای ممکن(در فضای چند قفس) و با استفاده از زمان حضور در منزل و با سرمایه اولیه بسیار کم قابل اجراست. ضمن اینکه وجود پرندگان زینتی در خانه به دلیل زیبایی و صدای دلنشین آواز پرندگان تاثیرات بسیار مثبتی در روح و روان انسان خسته از استرسهای خارج از خانه داشته و موجب لطافت فضای خانه و خانواده میشود.
با توجه به اینکه ساوه یکی از مراکز پرورش پرندگان زینتی در ایران است، به همین دلیل دانشگاه علمی کاربردی شهرداری ساوه در نظر دارد با همکاری انجمن پرنده شناسی زرینه ایرانیان اقدام به برگزاری رویداد استارتاپی پرورش پرندگان زینتی کند.
رئیس مرکز علمی کاربردی شهرداری ساوه در گفتوگو با ایسنا به محورهای برگزاری این رویداد ملی اشاره کرد و گفت: پرورش انواع پرندگان زینتی، باغ پرندگان، تغذیه، صنایع تولید لوازم جانبی، دارو، مکمل، استانداردها، داوری، سخت افزار، قفس، ملزومات، نرم افزار، مدیریت سالن و بهداشت، محورهای این رویداد هستند. مهلت ارسال ایده و زمان برگزاری از تاریخ اول دی ماه تا ۲۰ بهمن ماه سال جاری است و تاریخ و ساعت برگزاری ۲۹ بهمن ماه ساعت ۹ صبح در نظر گرفته شده است.
رضا یزدی افزود: قرار است در این رویداد ملی استارت آپی مجازی با آشناسازی علاقهمندان با پرورش پرندگان زینتی با امکانات و توانمندیهای این صنعت و ایجاد ارتباط میان ایده پردازان و فعالان و پرورش دهندگان انواع پرندگان زینتی گامی در راستای توسعه پیشرفت و ایجاد درآمد برای متقاضیان و علاقه مندان مشاغل خانگی و صنایع کوچک در کشورمان برداشته شود.
وی به نحوه فعالیت انجمن پرندگان زینتی زرینه ایرانیان نیز اشاره کرد و گفت: انجمن پرندگان زینتی زرینه ایرانیان یک موسسه غیر تجاری است که با هدف برپایی نمایشگاه، همایشها، سمینارها و کلاسهای و دورههای آموزشی داخلی و خارجی، جهت ارتقاء سطح دانش اعضا و پرورش دهندگان زینتی و انتقال آموختهها و تجربیات به علاقهمندان ایجاد شده است.
او افزود: این انجمن با عضویت بیش از هزار پرورش دهنده انواع پرندگان زینتی از سراسر ایران دارای سوابق برگزاری نمایشگاههای مختلف در شهرهای مشهد (۴ دوره) نیشابور (۳ دوره) و ساوه ( ۵ دوره) است. برگزاری کلاسهای آموزشی در نیشابور در سال ۹۸ و ساوه باحضور ۶ مدرس بین المللی عضو فدراسیون جهانی قناری و رئیس فدراسیون قناری ترکیه است و اعضای این انجمن با تولید سالیانه ۲۰۰ هزار قطعه پرنده به ارزش تقریبی ۶۰ میلیارد تومان فعال هستند که تقریبا یک سوم این تولیدات به صورت غیر رسمی صادر میشود.
یزدی، به تقسیم بندی انواع پرندگان زینتی ریزجثه در زیرگروه های مختلف اشاره کرد و گفت: انواع نژادهای قناری شامل نژادهای رسمی بلند، فری، جیبر، جیبو سو، گلاستر کرست، لارگت، قناری های رنگی و ... است. همچنین گروه فنچ سانان شامل فنچ زبرا، گلدین، بنگالی، کرواتی، الماسی، جغدی، جاوا، لپ قرمز، هلنا، کاردینال و ... است و گروه طوطی سانان شامل عروس هلندی، انواع مرغ عشق، کوتوله برزیلی، گرینچیک، کاسکو است که پرورش هریک از این پرندگان تخصص و علم و دانش جداگانه ای را میطلبد.
وی گفت: از صنایع وابسته به این شغل میتوان به ساخت لوازم مورد نیاز مانند قفس، آبخوری، دانخوری، تولید و بستهبندی انواع غذاهای آماده و نیمه آماده (دانه های ترکیبی و پلتهای آماده) و نیز تولید و بسته بندی انواع مکملهای غذایی و دارویی اشاره کرد.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی شهرداری ساوه تصریح کرد: پرورش پرندگان زینتی و صنایع وابسته به آن با توجه به گستردگی مراکز تولید در خانهها و گردش مالی قابل توجه در این صنعت و بازار صادرات آن به کشورهای همسایه که متقاضی خرید پرندگان تولید شده در ایران با توجه به قیمت مناسب و کیفیت آن هستند، یکی از صنایعی است که با حداقل امکانات لازم به راحتی توان تولید و عرضه به بازار داخلی و صادرات به کشورهای همسایه شامل عراق، کویت، امارات، افغانستان و پاکستان را داراست.
وی بیان کرد: علاقهمندان به شرکت در این رویداد میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با مرکز علمی کاربردی شهرداری ساوه واقع در مجاورت دریاچه تفریحی جنب شهرداری منطقه مراجعه کرده یا با شماره تلفن ۰۸۶۴۲۴۱۳۱۱۹ تماس حاصل کرده و ایدههای خود را به لینک https://uastartup.uast.ac.ir/fa/form/۳۵۰/birds ارسال کنند.