شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

با ورود یک جبهه هوای سرد در آذرماه سال 1395 که منجر به کاهش محسوس دمای هوای کشور شد، بخش اعظمی از باغات و مزارع کشور از جمله شهرستان ساوه که قطب کشاورزی استان مرکزی است، آسیب جدی دیدند.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سرمازدگی آذرماه سال 1395 که تکرار خاطره تلخ سرمازدگی سال 1386 بود منجر به کف‌بر شدن بیش از 90 درصد درختان انار شهرستان ساوه شد و بالغ بر 532 میلیارد تومان به انارستان‌های ساوه خسارت زد.

به دلیل آسیب جدی که به باغات انار ساوه در پی سرمازدگی سال 1395 وارد شده بود، درختان نتوانستند عملیات گل‌دهی و باردهی را به صورت مطلوب انجام دهند و طی این سه سال تنها انار درجه دو و سه در باغات تولید شده است.

اما با گذشت سه سال از کف‌بر کردن درختان، در سالجاری تولید انار در قطب انار جهان به وضعیت عادی همانند سال 95 و قبل از سرمازدگی برمی گردد و پیش بینی می شود در سال 1398 در هر هکتار 15 هزار تن انار تولید شود.

سرمازدگی سال 95 منجر به بروز خسارت جدی در باغات انار ساوه شد و از مجموع 11 هزار هکتار باغات انار ساوه حدود 9 هزار و 800 هکتار دچار سرمازدگی شدید شده و کف‌بر شدند.

با وجود سرمازدگی روزهای اخیر بیم آن می رفت که به باغات انار نیز آسیب وارد شود اما خوشبختانه خسارت سرما به باغات انار بسیار جزئی و غیرمحسوس است.

در همین رابطه مدیر جهادکشاورزی شهرستان ساوه گفت: خسارت سرمازدگی بهاره به باغات انار این شهرستان موضعی بوده و تاثیرگذار نیست. این میزان سرما تاثیری در جوانه زنی و رویش درخت انار ندارد.

حسن شریفی افزود: از آنجاکه درخت انار در چندین نوبت پروسه گل دهی را انجام می دهد لذا در صورت بروز سرمای بهاره مجددا اقدام به گل دهی خواهد کرد.

وی افزود: با گذشت بیش از سه سال از سرمازدگی آذرماه سال 1395 که دمای هوا به منفی 13 درجه رسید از سالجاری تولید انار به وضعیت قبل از سرمازدگی برگشته و عملکرد پیش بینی شده محقق خواهد شد.

شریفی بیان کرد: هم اکنون سطح زیر کشت باغات انار ساوه حدود 10 هزار هکتار است که پیش بینی می شود در سالجاری در هر هکتار 15 تن انار برداشت شود.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group