مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: یک هسته مرکزی نظارت متشکل از کارشناسان سازمان مرکزی و کارشناسان استان برای مسجد جامع ساوه تشکیل شده و هیچ کاری خارج از سیستم نظارتی و بدون طرح و برنامه در این مسجد انجام نمی گیرد.
به گزارش ایسنا، سیدمحمد حسینی در جریان بازدید از خبرگزاری ایسنا، که به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار انجام شد، اظهار کرد: جایگزینی اسناد خزانه به جای نقدینگی مشکلاتی را در مسیر اجرای پروژه های مرمت آثار تاریخی ایجاد کرده و به کیفیت و کمیت اقدامات و سرعت عمل ضربه وارد می کند.
وی با بیان اینکه ابنیه تاریخی دوره بازسازی دارند و در مقطع زمانی لازم باید مورد مرمت و بازسازی قرار گیرند، افزود: تاخیر در اینگونه اقدامات قطعا بنا را دچار صدماتی می کند که در ادامه باید برای رفع صدمات اضافه هزینه بالاتری انجام داد. در حوزه سرمایه گزاری و زیرساخت ها، صنایع دستی و دیگر بخش ها نیز همین وضعیت وجود دارد و در کل این امر در روند توسعه و ساماندهی وضعیت گردشگری استان تاثیرگذار است.
حسینی افزود: در سال 96 نسبت به سایر استان ها و نسبت به سهمی که در بحث جذب سرمایه گذار و سرمایه بخش خصوصی پیش بینی شده بود وضعیت بهتری داشتیم. حدود 60 میلیارد تومان جذب سرمایه در این بخش پیش بینی شده بود که در حال حاضر در مرز 200 میلیارد جذب سرمایه بخش خصوصی هستیم. با توجه به اینکه استان خیلی جاذبه سرمایه گذاری ندارد، این میزان جذب سرمایه قابل توجه است.
وی نزدیک بودن استان به مرکز کشور را یک اهرم و عامل کمتر توسعه یافتگی برای این استان مخصوصا در حوزه گردشگری، دانست و افزود: یکی از زیرساخت های لازم فرودگاه است. به دلیل نزدیک بودن به تهران پروازهای تهران یا راه نمی افتد یا در زمان کوتاهی بعد از راه افتادن تعطیل می شود و این پرواز در مقابل حمل و نقل جاده ای مقرون به صرفه به نظر نمی رسد.
حسینی بیان کرد: وضعیت اقامت نوروزی در سال 96 با ارتقای 34 درصدی مواجه بود و افزایش 100 درصدی حضور گردشگران خارجی در استان را نسبت به سال قبل از آن شاهد بودیم ولی شرایط موجود کشور در این روند، تاثیر منفی خواهد داشت.
وی در ادامه در زمینه مسجد جامع ساوه و اقداماتی که بنا انجام شده است، گفت: اقدامات انجام شده در خصوص سبک سازی گنبدهای این مسجد با نظارت میراث فرهنگی انجام شده است. استحکام بخشی گنبدها نیز انجام شد که این اقدامات برای تثبیت وضعیت گنبد ضروری بود.
حسینی با اشاره به حضور معاون میراث فرهنگی کشور و مدیران کل مربوطه ستادی سازمان در این مسجد و تصمیمی که برای ایجاد پایگاه میراث فرهنگی در این مسجد گرفته شده بود، اظهار کرد: این اقدام انجام شده و مدیر پایگاه میراث فرهنگی این مسجد معرفی شد.
وی خاطرنشان کرد: با استقرار مدیر پایگاه، یک گروه مشاور ناظر بر کار مرمت این مسجد هستند. وضعیت مسجد جامع ساوه وضعیت مطلوبی است و در آینده هم همه کارها قطعا با مدیریت، نظارت و نظر هئیت کارشناسی صورت می گیرد. در واقع یک هسته مرکزی نظارت برای مسجد جامع ساوه تشکیل دادیم که متشکل از کارشناسان سازمان مرکزی و هم از کارشناسان حوزه استان هستند که برای برنامه های کلان مرمتی مسجد جامع جلسه تشکیل می دهند و نظر آنان با حضور ناظر اجرا و پیگیری می شود و هیچ کاری خارج از سیستم نظارتی و بدون طرح و برنامه انجام نمی گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی در خصوص تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی نیز با بیان اینکه بدنه کارشناسی سازمان بدنه قوی نیست گفت: اگر قرار است که وزارتخانه ایجاد شود سازمان اداری باید تغییر کرده، بدنه کارشناسی و تخصصی تقویت شود و اجازه بکارگیری نیرو داده شود، ولی با توجه به قیدی که گذاشته شده که با ایجاد وزارتخانه هیچگونه پرسنلی به این مجموعه اضافه نشود، به نظر نمی رسد با این شرایط ایجاد وزارتخانه کمکی به این مجموعه داشته باشد.