مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری ساوه گفت: با صرفه جویی 10 درصدی در مصرف آب در این شهر شاهد قطعی آب در تابستان نخواهیم شد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، ابوالفضل شهباز در جریان بازدید امام جمعه ساوه از تصفیه خانه آب این شهرستان واقع در مجاورت سد الغدیر این شهرستان، اظهار کرد: با توجه به کاهش نزولات آسمانی و بروز پدیده خشکسالی در چند سال اخیر متاسفانه بخش اعظمی از منابع تولیدی که مختص منابع آبی زیرزمینی بوده است با روند کاهشی قابل ملاحظهای روبرو شده به گونه ای که بسیاری از منابع آبی زیرزمینی در شهرستان از بین رفته است.
وی با تاکید بر اینکه افزون بر 1100 لیتر در ثانیه نیاز مصرفی شهر ساوه در زمان پیک مصرف منابع آبی است، اظهار کرد: متاسفانه ظرفیت و توان تولید آب در این شهرستان با میزان مصرف اختلاف دارد که باید با ذخیره سازی این مایع حیاتی در ساعاتی که مصرف آب کمتر است این اختلاف بین ظرفیت تولید و میزان مصرف جبران شود.
مدیرعامل آبفای ساوه با تاکید بر صرفه جویی و مدیریت بهینه در مصرف آب تصریح کرد: با توجه به گرمای روزهای نخست فصل تابستان میزان مصرف روزانه آب در شهر ساوه بیش از توان تولید شده است از این رو از شهروندان درخواست عاجزانه داریم که در مصرف آب نهایت صرفه جویی را داشته باشند تا با بحران مواجه نشویم تا بتوان با کمترین قطعی و افت فشار آب از فصل گرما عبور کرد.
وی در ادامه از افزایش 10درصدی میزان مصرف آب در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: میزان مصرف آب در روزهای تابستان نسبت به فصل بهار نیز بین 30 الی 40 درصد افزایش یافته است که ضرورت صرفه جویی در مصرف آب را دو چندان می کند.
شهباز تاکید کرد: منظور از صرفه جویی کم مصرف کردن یا مصرف نکردن نیست بلکه منظور درست مصرف کردن و به مقدار نیاز مصرف کردن است و باید در این خصوص فرهنگ سازی شود.
امام جمعه ساوه گفت: مهار بحران آب در ساوه با صرفه جویی و مدیریت در مصرف امکان پذیر است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، حجتالاسلام سید ابراهیم حسینی در جریان بازدید از تصفیه خانه آب ساوه واقع در سدالغدیر با تاکید بر اینکه آب یکی از نعمتهای بزرگ الهی است که حیات همه موجودات زنده به آن بستگی دارد، عنوان کرد: اگر مردم بدانند که فرآیند در اختیار داشتن آب سالم با چه سختیهایی تامین میشود، قطعا در صرفهجویی آب تلاش موثری میکردند.
وی با بیان اینکه صرفه جویی به معنای کم مصرف کردن نیست، افزود : مردم باید به عنوان یک وظیفه شرعی و ملی و برای تامین منابع آبی خودشان درست مصرف کنند.
امام جمعه ساوه با بیان اینکه در صورت بحران آب، این مایع حیات سهمیه بندی میشود، اضافه کرد : باید مردم با مسئولین همکاری کنند تا بتوانیم از این بحران عبور کنیم.
وی وظیفه مسئولین را مدیریت و نظارت بر مصرف عنوان کرد و افزود : اطلاعرسانی در خصوص چگونگی مصرف و زمانهای مصرف از دیگر وظایف مسئولین است.
امام جمعه با اشاره به صنعتی و کشاورزی بودن شهرستان ساوه ، گفت: مسئولین باید در تنظیم ساعات اختصاص آب به این دو حوزه دقت بیشتری کنند و در تنظیم ساعات کار ادارات برای کاهش مصرف آب بدون خلل در خدماترسانی به مردم تدبیری بیاندیشند.
وی بر بهره برداری علمی و اجرای روش های نوین آبیاری در حوزه کشاورزی نیز تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه حدود 90 درصد مصارف آب به حوزه کشاورزی اختصاص دارد لذا ضرورت اجرای روشهای نوین آبیاری و بهرهبرداری علمی برای مصرف حداقلی در منابع آبی در حوزه کشاورزی بیش از گذشته احساس میشود.
حجتالاسلام حسینی نقش ائمه جمعه و جماعات را در صرفه جویی آب موثر دانست و افزود : با توجه به اینکه مردم ریشنه دینی دارند، میتوان از ائمه جاماعات و جمعه در اطلاع رسانی صرفه جویی مصرف آب استفاده کرد.