مدیر امور منابع آب ساوه گفت: کاهش 80 درصدی بارندگی ها در این شهرستان نسبت به مدت مشابه سال قبل، نگران کننده است.
نقی بهجت در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، اظهار کرد: مجموع کل بارندگی در سال آبی پیش رو (از مهر ماه 1396) در شهرستان ساوه 24.5 میلیمتر بوده که به لحاظ آماری، کم بارشترین سالهای آبی را رقم زده است و اگر این میزان کاهش مستمر و ادامه دار باشد مشکلات زیادی را به بار میآورد.
وی با تاکید بر اینکه درصد تغییرات آمار بارندگی نگرانیها را افزایش داده است، اظهار کرد: میزان بارش ها در سال آبی جاری 80 درصد منفی نسبت به سال آبی گذشته (1395-1396 ) و 83 درصد منفی نسبت به درازمدت است.
بهجب با اشاره به کاهش بارش ها در شهرستان ساوه بر لزوم توجه به مدیریت آب تاکید کرد و گفت: لزوم توجه به مدیریت آب پیش از پیش جدی و حساس است. گرچه در بخش نوبران آمار بارشها نسبت به بخش مرکزی بهتر است ولی نگرانیها را برطرف نمی کند.
وی ادامه داد: اگرچه شاخصهای مثبتی در دشت ساوه نسبت به سالهای قبل وجود دارد و کنترل و مدیریت آب با تلاش بیوقفه و شبانهروزی همکاران امور آب ساوه انجام شده است، اما نافی انجام کنترلهای مستمر و همکاری و هماهنگی ادارات بخصوص فرمانداری، نیروی انتظامی و دادگستری ساوه و نوبران و دادستانی نمیشود.
بهجت با تاکید بر ضرورت تعادل بخشی آب در این شهرستان گفت: سیاستهای بازدارنده به عنوان یکی از اولویتهای مهم کاری در این شهرستان در دستور کار قرار دارد و نظارت دقیق بر کنترل ومدیریت منابع آبی جزو اولویتهاست.
وی عنوان کرد: شهرستان ساوه به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک و با متوسط سالانه حدود 70 میلیون متر مکعب اضافه برداشت از منابع زیر زمینی با ادامه روند فعلی در استفاده از منابع آب با شرایط دشواری مواجه می شود .
مدیر امور منابع آب ساوه ادامه داد: بخش اعظمی از منابع آبی سفرههای زیر زمینی در این شهرستان برای مصارف کشاورزی و باغداری استفاده می شود، بنابراین بهینه سازی در مصرف بخش کشاورزی میتواند نقش موثری در حفظ منابع آب این شهرستان ایفا کند