شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

مدیر عامل شرکت تعاونی مجتمع پرورش شترمرغ شهرستان زرندیه گفت: فعالیت کشتارگاه شترمرغ در این مجتمع در گرو تکمیل زنجیره تولید است.

مهرداد نصر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با اشاره به ادامه روند عملیات اجرایی احداث کشتارگاه در بزرگترین مرکز پرورش شترمرغ کشور، عنوان کرد: در صورتی بهره ‌ برداری از کشتارگاه توجیه اقتصادی دارد که بتوان میزان تولید شترمرغ در مجتمع را به بیش از 50 درصد ظرفیت اسمی افزایش داد.

وی ظرفیت اسمی این مجتمع را در حال حاضر 30 هزار قطعه شترمرغ اعلام کرد که حتی قادر است در 100 واحد پرورش شترمرغ به طور متوسط 300 قطعه در هر واحد را پرورش و تولید کند، اظهار کرد: در شرایط کنونی این مجتمع در کمتر از 10 درصد ظرفیت خود و به میزان دو هزار و 500 قطعه شترمرغ تولید می ‌ کند که با این ظرفیت تولید، راه ‌ اندازی کشتارگاه فاقد توجیه اقتصادی است.

وی بیان کرد: با آغاز بکار کشتارگاه در مجتمع شترمرغ زرندیه علاوه بر بدهی ‌ های بانکی و هزینه ‌ هایی که برای راه ‌ اندازی آن صورت گرفته است ماهانه هزینه ‌ های جاری حفظ و نگهداری از آن به اضافه هزینه نیروی انسانی و سایر هزینه های خدماتی به آن افزوده می ‌ شود و تامین این هزینه ‌ ها در گرو تولید شترمرغ است که اگر مجتمع نتواند با ظرفیت قابل توجیه اقتصادی فعالیت کند عملا فعالیت کشتارگاه توجیهی نداشته و زیانبار خواهد بود.

مدیر عامل شرکت تعاونی مجتمع پرورش شترمرغ شهرستان زرندیه اضافه کرد: شیوع بیماری ‌ های ناشناخته در پرنده شترمرغ و نیز نبود بازار مناسب، قدرت ریسک ‌ پذیری برای پرورش و تولید شترمرغ را از تولیدکنندگان گرفته است که عامل مهمی در کاهش میزان تولید این پرنده است.

وی در ادامه به روند عملیات اجرایی احداث کشتارگاه مجتمع شترمرغ زرندیه اشاره کرد و افزود: با آغاز عملیات اجرایی احداث این کشتارگاه پیش ‌ بینی شده بود که تا ابتدای سال 90 به بهره ‌ برداری برسد اما به دلیل کمبود اعتبارات با وقفه مواجه شده است.

وی با اشاره به احداث ساختمان این کشتارگاه اظهار کرد: عملیات اجرایی احداث فضای فیزیکی و ساختمان این کشتارگاه در حال تکمیل است و پس از تکمیل نهایی ساختمان باید تجهیزات مورد نیاز آن تامین شود.

نصر با تاکید بر اینکه برای بهره ‌ برداری نهایی از این کشتارگاه نیاز به تامین اعتباری بالغ بر هفت میلیارد ریال است، گفت: تخصیص این میزان اعتبار روند افتتاح این کشتارگاه را تسریع خواهد کرد.

وی اضافه کرد: در کنار احداث کشتارگاه در نظر داریم تا نسبت به راه ‌ اندازی مرکز بسته ‌ بندی نیز اقدام کنیم که برای ایجاد واحد بسته ‌ بندی که از اهداف توسعه‌ای این کشتارگاه به شمار می ‌ رود نیازمند تخصیص اعتباری بالغ بر سه میلیارد ریال هستیم .

وی با تاکید مجدد بر لزوم حمایت از تولید شترمرغ با اعطای تسهیلات و تقویت نقدینگی که منجر به فعالیت کشتارگاه نیز خواهد شد، اظهار کرد: تکمیل و راه ‌ اندازی این کشتارگاه موجب خواهد شد که محصولات این مجتمع به صورت عرضه مستقیم و با برند این شرکت تعاونی در فروشگاه ‌ های زنجیره ‌ ای عرضه شود و دیگر فضایی برای فعالیت دلالان و واسطه ‌ ها ایجاد نخواهد شد .

نصر تاکید کرد: با آغاز بکار کشتارگاه تمامی بخش‌های بدن شترمرغ شامل پر، پوست، گوشت و حتی اعضای داخلی بدن پس از کشتار مورد استفاده قرار می گیرد که در صورت تقویت تولید این پرنده و اقتصادی شدن فعالیت کشتارگاه شاهد ارزآوری و رونق اقتصادی در این مجتمع خواهیم بود.

بزرگترین مرکز پرورش و تولید شترمرغ کشور در شهرستان زرندیه در 500 هکتار وسعت و با ظرفیت حدود 100واحد، در سال 83 به ثبت رسیده و چندین بار نیز به عنوان تعاونی برتر انتخاب شده است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group