مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه از کاهش 90 درصدی بارندگیها در این شهرستان نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
احمد قرهبیگلو در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، کاهش نزولات آسمان و تداوم خشکسالی در سالهای اخیر را نسبت به دهههای گذشته بی سابقه خواند و گفت: حیات کشاورزی وابسته به آب است و امسال متاسفانه شرایط بارندگی در شهرستان زرندیه بسیار حاد بوده و با گذشت حدود یک هفته از زمستان بارندگی موثری در این شهرستان بویژه بخش مرکزی صورت نگرفته است.
وی در ادامه با تاکید بر محدودیت منابع آبی شهرستان برای مصارف کشاورزی، بر لزوم تجهیز مزارع و باغات به آبیاری تحت فشار و شیوههای نوین آبیاری تاکید کرد و گفت: در خصوص اعطای تسهیلات اعتباری برای کشاورزانی که متقاضی تجهیز باغات و مزارع به آبیاری تحت فشار هستند هیچگونه محدودیتی در پرداخت وجود ندارد.
قرهبیگلو تصریح کرد: در گذشته برای اراضی کشاورزی فاقد سند مالکیت، تسهیلات اعتباری در بخش آبیاری تحت فشار تعلق نمیگرفت، اما در حال حاضر برای تمامی کشاورزان که حداقل پنج هکتار زمین زراعی را مالک بوده و حتی سند هم نداشته باشند با انجام استعلامات و بررسی های لازم از تسهیلات اعتباری برخوردار خواهند شد.
وی تاکید کرد: بحرانی بودن وضعیت آب می طلبد تا در اعطای تسهیلات اعتباری نهایت مساعدت بعمل آید و همین گونه هم شده است تا بهره وری از این مایع حیاتی افزایش یافته و بتوانیم بحران کمبود آب را مدیریت کنیم.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی زرندیه نیز با اشاره به تسهیلات مشاغل روستایی که با نرخ 6 درصد ابلاغ شده است، گفت: جزئیات نحوه اعطای این تسهیلات هنوز اعلام نشده است، اما کشاورزان میتوانند در حوزه صنایع تبدیلی، گلخانهای، پرورش قارچ، مکانیزاسیون احداث باغ و دامداری درخواستهای خود را به جهاد کشاورزی ارائه کنند تا با ابلاغ جزئیات، این تسهیلات به متقاضیان پرداخت شود.
وی میزان اعتبار استانی این تسهیلات را به میزان 245 میلیارد تومان اعلام کرد که 45 درصد آن در حوزه کشاورزی هزینه خواهد شد.
وی در خصوص نظام صنفی کشاورزی شهرستان زرندیه نیز گفت: نظام صنفی براساس قانون تشکل هایی مانند انجمن صنفی و خانه کشاورز تشکیل شده است و همه اهداف این تشکل ها پیگیری حقوق مسلم کشاورزان است. این تشکلها توسط کشاورزان مدیریت و اداره می شود.
قره بیگلو با اشاره به عضویت افزون بر هزار و 300 نفر از کشاورزان شهرستان زرندیه در نظام صنفی کشاورزی اظهار کرد: بالغ بر 6 هزار بهرهبردار کشاورز در این شهرستان در حوزه های مختلف فعالیت دارند و نزدیک به یک پنجم کشاورزان با عضویت در نظام صنفی کشاورزی پیگیر مطالبات حقوقی خود از طریق مراجع قانونی هستند.