شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه از افزایش 50 درصدی سطح زیر کشت محصول پسته ظرف مدت پنج سال آینده در این شهرستان خبر داد.

محمودرضا خلیلی درگفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با اشاره به تبدیل یک چهارم باغات انار این شهرستان به باغ پسته در سال جاری اظهار کرد: به دلیل شرایط اقلیمی و آب و هوایی شهرستان و در معرض خطر بودن باغات و مزارع ساوه در برابر حملات غافلگیرانه سرما و گرما و تجربه تلخ دو بار سرمازدگی درختان انار در این شهرستان طی دهه اخیر بخشی از باغاتی که به تولید انار اختصاص یافته بود، زیر کشت محصول پسته رفت.

وی بیان کرد: کف بر کردن درختان انار در این شهرستان که ناشی از سرمازدگی شدید سال قبل بود، منجر به تصمیم باغداران برای تبدیل بخشی از باغات انار به پسته به دلیل مقاوم بودن درخت پسته در برابر سرمای شدید و سازگاری آن با شرایط آب و هوایی این شهرستان شد.

وی سازگار بودن پسته با شرایط آب و هوایی ساوه و مقاوم بودن آن در مقابل دمای کمتر یا بیشتر از 50 درجه را مزیت مهم این محصول دانست و اظهار کرد: از طرفی به دلیل محدودیت در منابع آبی این شهرستان کشت این محصول به دلیل نیاز آبی کم مزیت دیگری است که موجب ترغیب باغداران برای تولید پسته شده است.

به گفته این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه هر هکتار باغ پسته به 6 هزار متر مکعب آب نیاز دارد و این در حالی است که این میزان باغ انار حجم آبی بالغ بر 15 هزار متر مکعب را مصرف می‌کند که این تغییر الگوی کشت در حوزه باغی راهکاری برای صرفه‌جویی و مدیریت آب در حوزه کشاورزی است.

وی جایگزینی بخشی از باغات انار ساوه به پسته را نه تنها موجب کاهش تولید این محصول در شهرستان ندانست بلکه آنرا عاملی برای توسعه کشاورزی شهرستان و راهکاری برای مقابله با پدیده خشکسالی که این روزها گریبانگیر کشاورزان شده است، بیان کرد.

به گفته خلیلی یک هکتار باغ پسته به میزان دو هکتار باغ انار درآمدزایی و ارزآوری خواهد داشت و توسعه باغات پسته موجب صرفه اقتصادی و مدیریت در مصرف بهینه آب خواهد شد و جایگزینی آن با کشت انار منافاتی ندارد.

وی بیان کرد: در حال حاضر از مجموع 11 هزار هکتار باغات انار ساوه تنها هشت هزار هکتار انار مرغوب تولید می کند که تبدیل سه هزار هکتار از باغاتی که تقریبا غیربارور بوده به کشت پسته نه تنها خللی در میزان تولید انار در قطب تولید انار جهان وارد نخواهد کرد بلکه موجب مدیریت در مصرف آب و کشت محصول پسته با ارزآوری و درآمدزایی بالا و نیز صرفه اقتصادی با تاکید بر مزیت حجم پائین مصرف آب خواهد شد.

وی گفت: در سالهای دور سطح زیر کشت محصول انار این شهرستان تنها هفت هزار هکتار بود و با همین میزان سطح زیر کشت، انار ساوه همچنان به عنوان یک برند تامین کننده نیاز داخل و خارج از کشور بود و با جایگزینی پسته به جای انار هیچ کاهشی در میزان تولید این محصول ایجاد نخواهد شد و همچنان ساوه با تولید مرغوبترین انار جهان آوازه بین‌المللی خود را حفظ خواهد کرد.

خلیلی اظهار کرد: در سال جاری 400 هکتار به باغات پسته شهرستان افزوده شده و این روند همچنان ادامه خواهد داشت. پس از گذشت پنج الی هشت سال محصول پسته این باغات بهره اقتصادی خواهد داشت و از هر هکتار به طور میانگین 1.5 تن پسته برداشت خواهد شد.

وی گفت: هم‌اکنون از مجموع دو هزار و 600 هکتار باغات پسته این شهرستان بالغ بر دو هزار هکتار آن بارور بوده و میزان برداشت پسته نیز به طور متوسط هزار کیلو در هر هکتار است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group