عضو کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر از کاهش حدود 25 درصدی مرگ و میر نوزادان از طریق تغذیه با شیر مادر در ساعات اول پس از تولد خبر داد.
"محمود راوری" در کنفرانس علمی "برقراری تماس پوست با پوست مادر و نوزاد و شروع تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد" گفت: از چهار میلیون مرگ نوزاد، نزدیک به یک میلیون مورد فقط با تغذیه در ساعت اول تولد کاهش مییابد.
وی بیان کرد: تغذیه با شیر مادر در ساعات اول همچنین باعث تولید شیر کافی برای تغذیه بعدی، پیشگیری از بروز هیپوگلیسمی، استفاده از رفلکس مکیدن نوزاد(که در طول یکساعت اول بسیار قوی است) برای گرفتن صحیح پستان، انقباض رحم و تامین گرمای مورد نیاز نوزاد میشود.
به گفته وی همچنین برقراری تماس پوستی مادر و نوزاد به شروع موفق تغذیه انحصاری با شیر مادر کمک میکند .
وی گفت: مطالعات صورت گرفته در جهان نشان میدهد که تماس پوستي زودرس مادر و نوزاد منجر به افزايش قابل توجه ميزان تغذيه با شير مادر و طولانی شدن مدت شيردهي خواهد شد و سبب آرامش مادر و شيرخوار شده، همچنین ضربان قلب و تنفس شيرخوار را ثبات ميبخشد .
به گزارش ایسنا، دکتر نیری متخصص زنان و زایمان نیز در خصوص دستورالعمل کشوری تماس پوست با پوست مادر و نوزاد و موانع احتمالی در این مسیر گفت: کارکنان بیمارستان باید بدون توجه به زمان وقوع زایمان وقت کافی برای هر مادر اختصاص دهند تا زنان قبل از ترخیص آموزشهای مورد نیاز را دریافت کنند.
وی افزود: کارکنان آموزش دیده باید رفتار شیردهی مادر و نوزاد را طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از تولد برای تصحیح وضعیت شیردهی، پستان گرفتن و کفایت بلع نوزاد ارزیابی کنند.
این کنفرانس با حضور متخصصین اطفال، زنان و زایمان، بیهوشی، کارشناسان بیهوشی، پرستاران شاغل در بیمارستانهای ساوه و زرندیه و کارشناسان ستادی معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان زرندیه توسط گروه سلامت جمعیت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه در بیمارستان شهید چمران این شهر برگزار شد.
در این کنفرانس علاوه بر آموزشهای شفاهی، شرکتکنندگان آموزشهای عملی را نیز در بخش زنان، زایمان و نوزادان در بیمارستان شهید چمران ساوه فرا گرفتند