شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: مادرانی که حداقل 6 ماه در زندگی خود به کودکشان شیر داده‌اند، کمتر دچار سرطان سینه، تخمدان و رحم می‌شوند و هرچه زمان شیردهی طولانی‌تر باشد، احتمال ابتلای مادر به سرطان سینه و رحم کمتر است.

 

"رقیه خرّم" به مناسبت فرا رسیدن هفته جهانی شیر مادر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی افزود: یکی از شیرین‌ترین تجربه‌های مادری شیر دادن به نوزاد است که فوایدی هم برای مادر دارد.

این کارشناس مسئول در ادامه به فواید شیر دادن اشاره کرد و گفت: شیر دادن مادر علاوه بر اينكه از سندرم خطرناك مرگ ناگهاني نوزاد تا حد امكان جلوگيري مي‌كند، باعث تقويت عملكرد ريه‌هاي نوزاد نيز ‌شده و از مشكلات تنفسي و تنگي نفس وی جلوگيري مي‌كند‌ .

وی با اشاره به سایر فواید شیر مادر افزود: شیر مادر در رشد جسمی بهتر، ضریب هوشی بالاتر و پیشگیری از بیماری‌های مزمن و خطرناک دوران نوجوانی و بزرگسالی نقش مهمی دارد و موجب ایجاد روابط عاطفی نزدیک بین مادر و شیرخوار می‌شود و به تامین نیازهای احساسی و هیجانی شیرخوار کمک می‌کند .

مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه با اشاره به شعار هفته جهانی شیر مادر گفت، حمایت از زنان شیرده شاغل و ایجاد توازن بین کار و شیردهی، حضور نیروی کار پرتحرک، سالم و قوی را در جامعه گسترش می‌دهد.

وی گفت: برای ایجاد این توازن در درجه اول مادر باید اعتقاد داشته باشد که شیر مادر بهترین غذا برای شیرخوار است و شیردهی او در هر شرایطی باید ادامه شود و در درجه دوم، توجه و حمایت خانواده بویژه جامعه به مادران شاغل در دوران شیردهی ضروری است تا با ایجاد تغییرات اجتماعی و قانونی لازم ترتیبی اتخاذ شود که جدایی مادر و شیرخوار به حداقل برسد.

وی در ادامه عنوان کرد: مادر شیرده شاغل باید از مرخصی کافی زایمان، مرخصی ساعتی شیردهی، ساعت‌های کار قابل تغییر و انعطاف یا شیفتی، مهدکودک و تسهیلات لازم برای دوشیدن شیر در محل کار و مهمتر از همه امنیت شغلی برخوردار شود.

خرم گفت: اجرای این سیاست‌ها در محل کار هم به سود مادر و کودک و هم به سود جامعه خواهد بود، چرا که کودک در این صورت کمتر بیمار می‌شود، بنابراین در هزینه مراقبت‌های بهداشتی خانواده و جامعه صرفه‌جویی می‌شود و میزان ابتلا و مرگ و میر کودکان کمتر می‌شود، همچنین کارفرمایان از داشتن نیروی کار مولد بدلیل غیبت کمتر کارکنان، افزایش وفاداری و جایجایی کمتر بهره‌مند می‌شوند.

وی یکی از چالش‌های موجود در شهرستان‌های ساوه و زرندیه را نبود بانک اطلاعاتی از تعداد زنان شاغل دانست کرد و یکی از اقدامات انجام شده در معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه را تعامل با ادارات و ارگان‌های ذیربط در راستای شناسایی زنان شاغل شیرده عنوان کرد.

وی از دیگر اقدامات این معاونت جهت حمایت از مادران شاغل شیرده را برگزاری نشست‌های مشترک با کارفرمایان و کارشناسان بهداشتی کارخانجات و ادارات جهت ایجاد محیط کار دوستدار مادر و کودک عنوان کرد.

"حمایت از مادران شاغل برای تغذیه با شیرمادر و پرورش کودک" به عنوان شعار هفته جهانی شیر مادر در سال 94 عنوان شده است. شیر مادر منبع غذایی کاملی است که در قرآن و احادیث معصومین(ع) اهمیت ویژه‌ای به آن داده شده است.

هر ساله متخصصان در سراسر جهان، بر اهمیت تغذیه با شیر مادر تأکید می‌کنند و با تعیین شعاری توجه مسئولین را به آن جلب می‌کنند، شعار امسال این توجه را به سمت حمایت از مادران شیرده شاغل معطوف کرده است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group