نخستین جشنواره استانی تئاتر طنز شهرستان ساوه با معرفی برترینها به کار خود پایان داد.
به گزارش ایسنا، آیین اختتامیه نخستین جشنواره استانی تئاتر طنز ساوه پس از دو روز رقابت بین پنج نمایش راه یافته به مرحله اجرا، با حضور هنرمندان تئاتر استان مرکزی، پنجشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۲ در سالن سلمان ساوجی برگزار شد.
بر اساس آراء هیات داوران، نخستین جشنواره استانی تئاتر طنز ساوه در رشته کارگردانی رتبه اول نداشت، اما در رتبه دوم به صورت مشترک به پوریا رضایی کارگردان نمایش حمام اسماعیل از اراک و محمد گلی برای کارگردانی سیالوژی از خمین رسید و رضا کاشیلو کارگردان نمایش میان رودان از ساوه نیز به رتبه دوم دست یافت.
در بخش بازیگری مرد، دیپلم افتخار و رتبه اول به عادل کوچکی مطلق برای ایفای نقش در نمایش سیالوژی اعطا شد و کمال امین و امیر حسینی یعقوبی بازیگران داستانهای میان رودان به صورت مشترک، مقام دوم و عباس آدینه و علیرضا کاظمی برای بازی در نمایش حمام اسماعیل به صورت مشترک، رتبههای سوم را کسب کردند.
در بخش بازیگری زن نیز، هیات داوران انتخابی نداشت، اما رتبه دوم به صورت مشترک به عارفه احمدی و مریم اسکندری بازیگران سیالوژی و رتبه سوم نیز به لیلا بهنام بازیگر نمایش خواستگاری تعلق گرفت.
هیات داوران این جشنواره دو جایزه ویژه داشت که سید محمد سپهسالار برای بازی روان و صمیمی در نمایش میانرودان و باران یونس فر بازیگر نوجوان دلقک این جایزهها را دریافت کردند.
لوح تقدیر بخش بروشور نیز به احسان احمدی طراح پوستر نمایش سیالوژی و لوح تقدیر گریم به رضا یونسی فر گریمور نمایش دلقک رسید و هیات داوران گروه موسیقی سیالوژی و حمام اسماعیل را به عنوان برترین گروههای این جشنواره معرفی کردند و دیپلم افتخار طراحی را به عادل کوچکی مطلق و محمد گلی برای طراحی سیالوژی اعطا کردند.
طبق اعلام هیات داوران، در بخش نویسندگی کسی حائز رتبه نشد اما افق ایرجی نویسنده حمام اسماعیل به عنوان شایسته تقدیر شناخته شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه در این آیین گفت: ایجاد فضای شاد و نشاط اجتماعی با استفاده از زبان هنر و زمینه سازی برای رقابت هنرمندان استان مرکزی از جمله اهداف برگزاری نخستین جشنواره استانی طنز ساوه است.
حسین محمودی فر افزود: پنج نمایش اجرا شده در این جشنواره همگی با مضامین اجتماعی بوده و کارگردانان و نویسندگان سعی داشتند با زبان هنر بسیاری از مشکلات و آسیب های اجتماعی و عوامل شکل گیری آن را بازگو کنند.
وی اظهار کرد: همچنین در خلال برگزاری این جشنواره مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اجراها بازدید کرد و مقرر شد به منظور تقویت زیرساختهای تئاتر شهرستان، کمک های زیرساختی و اعتباری لحاظ شود.
دبیر نخستین جشنواره استانی تئاتر طنز ساوه هم در این آیین با اشاره به اینکه ایده برگزاری این جشنواره از دو سال پیش به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ارائه شده است گفت: در طرح اولیه در نظر داشتیم که آثار جشنواره تا ۱۰۰ روز با اجرای نمایشهای برتر در شهرستان ادامه داشته باشد اما به علت مشکلات مالی این مهم محقق نشد.
داوود فضل الهی گفت: جشنواره با وجود درگیری با بسیاری از مشکلات، پایه ریزی شده و انتظار میرود دورههای بعدی آن با حمایت بیشتری از سوی متولیان اجرا شود.
نمایش دلقک به نویسندگی و کارگردانی رضا یونسی فرد از اراک، نمایش داستانهای میان رودان به نویسندگی علی شمس و به کارگردانی رضا کاشی لو از ساوه و نمایش سیاه لوژی به نویسندگی و کارگردانی محمد گُلی از خمین، حمام اسماعیل به نویسندگی افق ایرجی و به کارگردانی پوریا رضایی از اراک و نمایش خواستگاری به نویسندگی مهدی میرباقری و به کارگردانی کمال امین از ساوه آثار راه یافته به بخش اجرای این جشنواره بودند.
پس از فراخوان جشنواره ۲۰ اثر از شهرستان های مختلف استان مرکزی به این جشنواره ارسال شد که پس از بازبینی، ۱۱ اثر به مرحله داوری و پس از آن نیز پنج اثر به مرحله نهایی و اجرای نمایش رسید.
هیات داوران این جشنواره متشکل از مسعود موسوی، فرشاد یاری و علی ایزدی است و برترین نمایش نیز به مدت ۲۰ روز در شهرستان ساوه به اجرا در می آید.