نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: سهم ساوه با وجود درآمد بالای اقتصادی از اعتبارات استانی ناچیز است که باید افزایش یابد.
حجتالاسلام محمد سبزی سه شنبه ۳۰ آذرماه در جلسه مشترک مجمع نمایندگان استان مرکزی، استاندار و معاونین استاندار مرکزی که در سالن جلسات فرمانداری ویژه ساوه به منظور بررسی مشکلات این شهرستان برگزار شد، اطهار کرد: سهم ساوه از اعتبارات استانی علیرغم برخورداری از بزرگترین شهر صنعتی کشور ناچیز و پایین است و از شاخصهای محرومیت در حوزه راه روستایی، گازرسانی و دیگر زیرساختها برخوردار است.
وی در ادامه با اشاره به برخی موانع پیش روی تولید در صنایع شهرصنعتی کاوه گفت: تامین مواد اولیه و مشکلات صادرات کالا از این شهر صنعتی موانعی را پیش روی تولید ایجاد کرده است.
وی همچنین خواستار برگزاری کمیسیون ماده پنج استان در شهرستان ویژه ساوه شد و افزود: برگزاری جلسات ماده پنج در ساوه مانع تردد شهروندان به مرکز استان شده و مشکلات مربوط به این حوزه در خود شهرستان برطرف خواهد شد. همچنین باید شهرداری سازوکاری اتخاذ کند تا مانع تشکیل جلسات کمیسیون ماده ۱۰۰ و تصمیم به صدور تخریب واحدهای مسکونی غیرقانونی ساخته شده شود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه همچنین خواستار ثبت نام دوره جدید متقاضیان در طرح مسکن ملی در ساوه شد و افزود: زمین کافی برای واگذاری به منظور احداث واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی مسکن وجود دارد و باید تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شود. برخی صنایع از نبود نیروی کار رنج میبرند و حاضر هستند برای ایجاد اشتغال و افزایش انگیزه نیروی کار اقدام به ساخت مسکن در ازای واگذاری زمین کنند تا با تامین مسکن مورد نیاز انگیزه نیروی کار برای اشنغال در ساوه بیشتر شود.
وی همچنین خواستار تعیین تکلیف کارگران مشمول سختی کار در برخی صنایع به منظور جلوگیری از تجمعات کارگری شد و افزود: برخی تجهیزات و امکانات مراکز وابسته به دولت از ساوه به مرکز استان منتقل شده است که نمونه آن ماشین آلات مرکز تحقیقات کشاورزی ساوه است که باید به شهرستان برگردد.
حجتالاسلام سبزی در خصوص بازنگری و اصلاح طرح جامع تفصیلی ساوه و زرندیه شد و افزود: کمبود نیروی انسانی در ادارات و دستگاههای اجرایی ساوه و زرندیه معضل بزرگی است به عنوان مثال اداره محیط زیست ساوه به همراه محیط بان تنها ۶ نفر نیروی کار دارد در حالیکه نیروی انسانی همین اداره در مرکز استان ۱۰۶ نفر است و این اختلاف فاحش باید در دولت انقلابی برطرف شود. استان مرکزی فقط اراک نیست بلکه باید همه شهرهای استان بطور متوازن و عادلانه دیده شود.
وی همچنین خواستار افزایش سهم درآمدی مالیاتی ساوه از عوارض آلایندهها شد و افزود: میزان سهم ساوه از عوارض آلایندهها با استقرار بزرگترین شهر صنعتی کشور با مرکز استان تفاوت فاحش دارد. سازمان محیط زیست مکلف به بررسی دقیق و برخورداری سهم بیشتر ساوه از درآمد متاثر صنایع آلایندههاست.
امام جمعه ساوه نیز با تاکید بر اینکه ساوه نباید حیات خلوت اراک باشد، گفت: ساوه در حوزه نیروی انسانی و فضای فیزیکی با کمبود و محدودیت فراوان مواجه است.
حجتالاسلام جعفر رحیمی افزود: استاندار مرکزی و مدیران استانی نسبت به حل مشکلات این شهرستان و تامین نیازهای مردم اهتمام جدی داشته باشند.
معاون عمرانی استاندار مرکزی نیز گفت: در برنامه پنجم توسعه سهم شهرهایی نظیر ساوه و دلیجان از مالیات بر ارزش افزوده بسیار بالا بود اما با اعمال قانون جدید در برنامه ششم توسعه این سهم کاهش و به تناسب شاخصها تخصیص یافت که منجر به کاهش سهم شهر ساوه شد.
مهدی زندیه وکیلی در خصوص سهم ساوه و زرندیه از عوارض آلایندگی نیز گفت: تشخیص آلاینده بودن صنایع به عهده محیط زیست است و با اعلام سازمان محیط زیست سهم هر شهرستانی مشخص میشود.
گفتنی است جلسه مشترک مجمع نمایندگان استان مرکزی با استاندار، معاونین و برخی مدیران استانی به میزبانی نماینده ساوه و زرندیه در فرمانداری ساوه در سه جلسه شامل بررسی موضوعات اقتصادی، بودجه و امنیتی استان، بررسی مشکلات ساوه و زرندیه و نیز مجمع عالی بسیج استان تشکیل شد.