فرماندار ساوه گفت: احداث سایت پسماند در ساوه که از سالهای گذشته موضوع آن مطرح شده بود، برای همیشه منتفی است.
علی میرزایی سه شنبه ۲۳ شهریورماه در نشستی با مدیرکل محیط زیست استان مرکزی و اصحاب رسانه که در سالن جلسات فرمانداری ویژه این شهرستان برگزار شد، با اشاره به مطرح شدن مطالبی در فضای مجازی پیرامون احداث سایت پسماند در ساوه، اظهار کرد: موضوع احداث سایت پسماند از سالهای گذشته در این شهرستان مطرح شد که برخی نگرانیها را در بین شهروندان ساوجی بوجود آورد و تمامی مسئولان شهرستان در آن مقطع مخالفت خود را با اجرای این طرح اعلام کردند.
وی بیان کرد: از آنجاکه جانمایی مکان احداث سایت پسماند در ساوه کارشناسی شده نبوده و این شهرستان ظرفیت و زیرساخت لازم را برای اجرای این طرح ندارد لذا اراده جمعی مبنی بر منتفی شدن احداث این سایت شکل گرفت و در همان زمان رسما اجرای این طرح لغو شد.
فرماندار ساوه با اشاره به طرح مباحثی در روزهای گذشته مبنی بر پیگیری برای اجرای این طرح و از سرگیری عملیات اجرایی آن گفت: احیای این طرح به هیچ عنوان واقعیت ندارد و از اساس تکذیب میشود و تاکنون هیچ زمینی برای اجرای این طرح واگذار نشده است.
او بیان کرد: در سنوات قبل در کارگروههایی موضوع شناسایی و جانمایی مکانی برای احداث سایت پسماند مطرح شده بود اما در ساوه مجوزی صادر نشده و زمینی برای اجرای این طرح اختصاص نیافته است. منتفی شدن اجرای این طرح خواسته ارکان مختلف شهرستان ساوه است و این موضوع طی نامه ای به استاندار مرکزی نیز منعکس خواهد شد.
میرزایی تاکید کرد: طرح اجرای سایت پسماند در ساوه در هیچ کارگروه استانی و شهرستانی مطرح نیست و وقتی که در دستور کار نیست یقینا منتفی است و اجرای آن به صلاح ساوه نیست. موضع نماینده، فرماندار، مدیر کل محیط زیست، کارگروه پسماند شهرستان بر منتفی بودن پروژه پسماند است و تحت هیچ شرایطی این پروژه در ساوه اجرایی نخواهد شد و با تغییر دولت و مسئولان نیز اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
گفتنی است، انتشار گزارشی با موضوع راه اندازی یک مرکز بزرگ "بازیافت، امحاء و ذخیره پسماندهای ویژه و صنعتی استان و کشور" در ساوه که ۲۴ آذرماه ۱۳۹۷ بر روی خروجی ایسنا قرار گرفت و تشریح نگرانیهایی که در این خصوص وجود داشت، عکس العملهای رسمی و غیررسمی را از سوی مردم و مسئولان در پی داشت.
تبدیل شدن ساوه با تمام ظرفیتهای صنعتی، کشاورزی، فرهنگی و تاریخیاش به زباله دان کشور و درگیر شدن این خطه زرخیز با مشکلات حوزه پسماند که اینروزها بخش های مختلف کشور با آن درگیر هستند، نگرانی بزرگی است که بدنبال جدیتر شدن راه اندازی سایت بزرگ پسماند در این شهرستان، در این منطقه ایجاد شده بود و در گزارش ایسنا با عنوان " ساوجیها میپرسند : "ساوه "زبالهدان" می شود!؟ " به صورت مبسوط به این نگرانیها پرداخته شد و نظرات و پاسخهای مسئولان مربوطه در این زمینه منعکس شد.
پس از انتشار خبر احداث سایت فرآوری پسماندهای ویژه در ساوه که با واکنشهای گسترده مردم، نخبگان، رسانهها، سازمانهای مردم نهاد، امام جمعه و سایر اقشار در اعتراض به اجرای این طرح مواجه شد، برخی مسئولین از منتفی شدن اجرای این طرح خبر دادند و اعلام این خبر موجب کاهش سطح واکنشهای اعتراضی به این طرح شد. پس از اعلام منتفی شدن این طرح جنجالی، هر از گاهی زمزمههایی از ادامه اقدامات برای احداث این سایت به گوش می رسد که فرماندار ساوه امروز مجددا این موضوع را تکذیب کرد.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت: مجوز جدیدی برای استقرار صنایع آلاینده نظیر ایزوگام و سرب در استان مرکزی صادر نمیشود.
رضا میرزایی سه شنبه ۲۳ شهریورماه در نشستی با فرماندار و اصحاب رسانه ساوه با اشاره به اینکه محیط زیست استان با ۷۰ درصد چارت اداری فعالیت میکند و با کمبود نیرو مواجه است، اظهار کرد: اصل ۵۰ قانون اساسی ذکر می کند که حفاظت از محیط زیست یک امر همگانی است و وظیفه عمومی تلقی میشود. تمام مردم باید در حفظ محیط زیست کوشا باشند و به عنوان چشمان بینای محیط زیست در کنار محیط بانان و مسئولان از آن مراقبت کنند تا هدف وجود ۸۰ میلیون محیط بان تحقق پیدا کند.
وی افزود: خوشبختانه با اهتمام ویژهای که وجود دارد از حدود ۷۰ سال قبل گونهای از دست نرفته و گونههای شاخص جانوری در کشور با وجود کمبود امکانات و زیرساختها حمایت شده و نسل آنها منقرض نشده است.
او با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست یک دستگاه نظارتی و حاکمیتی است، اظهار کرد: در حوزه آلودگی هوا نیز باید به دنبال احداث صنایع بهینه باشیم و با بهره گیری از امکانات مدرن ضد آلایندگی، در حفظ محیط زیست کوشا باشیم.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی در ادامه با اشاره به فعالیت برخی صنایع آلاینده در استان گفت: به عنوان مثال در شهرستان دلیجان به دلیل فعالیت صنایع ایزوگام و بالا بودن میزان آلایندگی، شورای تامین شهرستان با ارسال نامهای به کارگروه کاهش آلودگی استان اعلام کرد که مخالف ایجاد صنایع آلاینده جدید در این شهرستان است و در این کارگروه مصوب شد که به صنایع بالقوه آلاینده مثل سرب و ایزوگام در هیچ نقطه ای از استان مجوز فعالیت داده نشود مگر اینکه از تکنولوژی پاک و دانش بنیان برخوردار باشند.
او گفت: فعالیت هر صنعتی باید براساس ضوابط زیست محیطی باشد و با نظر شخصی و سلیقهای نمیتوان مانع از فعالیت یا آغاز فعالیت صنایع و معادن شد بلکه باید با شاخصهای زیست محیطی تطبیق داده شود.
وی در خصوص احداث سایت پسماند در ساوه نیز گفت: تاکنون هیچ زمین و مجوزی برای احداث سایت پسماند صادر نشده است و هیچ بحثی در این مورد در محافل رسمی استان مطرح نیست. وقتی زمینی واگذار نشده است قطعا اجرای طرح پسماند منتفی است.
میرزایی تصریح کرد: هرگونه واگذاری در کارگروه پسماند استان تصمیم گیری خواهد شد و نافذترین تصمیمی که اتخاذ شود با نظر فرماندار شهرستان خواهد بود، ولی در مجموع تاکنون اتفاق خاصی نیفتاده است و چون زمینی واگذار نشده است هرگونه مجوزی از سوی هر دستگاهی صادر شود باطل خواهد بود.