امام جمعه ساوه با تاکید بر اینکه بازسازی اعتمادی عمومی شعار نیست و باید در سطح جامعه عملیاتی شود، گفت: بازسازی اعتماد عمومی در گرو آشنایی بیشتر مردم با حقوق شهروندی است.
حجتالاسلام سیدابراهیم حسینی چهارشنبه ۱۷ شهریورماه در هشتادوسومین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه که در دفتر امام جمعه و با دستور جلسه ارائه محتوای معنوی، مذهبی، رفتار اجتماعی و ورزشی برای مهد کودکها و بحث و بررسی در خصوص آموزش و رعایت حقوق شهروندی برگزار شد، اظهار کرد: کودکان سرمایههای آینده هستند و دوران مهدکودک بهترین فرصت برای آموزش و تربیت صحیح است.
وی در ادامه خواستار برگزاری دورههای آموزشی برای مربیان مهدکودک شد تا با فعالیت موثر و در سایه نظارت دقیق فعالیتهای آموزشی و تربیتی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نهاد قانونی است، بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی صرفا یک مجمع مشورتی نیست بلکه یک شورای سیاستگذاری در حوزه فرهنگ بوده و مصوبات آن لازم الاجراست و باید سیاست گذاری های فرهنگی با ساختاری که این شورا تبیین میکند، تنظیم شود.
حجت الاسلام حسینی در ادامه با اشاره به اینکه آموزش زیربنای حقوق شهروندی است افزود: اعتماد عمومی مهمترین سرمایه کشور است و باید در سایه رعایت حقوق شهروندی اعتماد عمومی مردم که خدشه دار شده بازسازی شود.
وی با بیان اینکه مردم با حقوق شهروندی خود آشنا نیستند، گفت: این عدم آشنایی موجب بروز آسیبهای جدی خواهد شد و باید اقداماتی در جهت آشنایی بیشتر مردم با حقوق شهروندی صورت گیرد. حقوق شهروندی در حوزه فرهنگی، سیاسی، قضائی و ... تعریف میشود که همه اینها با آموزش محقق خواهد شد.
امام جمعه ساوه همچنین با اشاره به در پیش بودن هفته دفاع مقدس گفت: اگر تحولات افغانستان و برخی کشورهای دیگر را بررسی کنیم خواهیم دید که ملت ایران با افتخار به دفاع مقدس می نگرد چرا که از ۱۹ کشور جهان در طول هشت سال جنگ اسیر داشتیم اما از این مقطع تاریخی سرافراز بیرون آمدیم.
وی همچنین از دولت جدید خواست که معیشت و کرونا را دو اولویت مهم در شرایط کنونی بدانند و افزود: خوشبختانه اقدامات خوبی در حوزه کرونا در کشور در حال انجام است و باید اقدامات بیشتری در جهت واکسیناسیون عمومی صورت گیرد تا با تعطیلی اصناف، کسب و کار مردم فلج نشده و اقتصاد کشور با چالش مواجه نشود.
به گزارش ایسنا، رییس دادگستری ساوه نیز گفت: پرورش و تربیت کودکان با مشخص شدن متولی خاص در این حوزه باید به صورت ریشهای حل شود و تدوین دستورالعمل جامع برای فعالیت تاثیرگذار مهدهای کودک از ضروریات است.
هادی ملکی در خصوص موضوع حقوق شهروندی نیز با اشاره به اینکه آگاهی مردم نسبت به حقوق خود لازمه رعایت حقوق شهروندی است، افزود: مردم باید حقوق خود را به طور کامل بدانند و حاکمیت هم باید در چارچوب قانون به این حقوق احترام بگذارند.
وی با اشاره به مصوبات متعددی که در حوزه حقوق شهروندی وجود دارد، گفت: مردم در زندگی اجتماعی حقوقی دارند که باید حاکمیت و همنوعان آن را رعایت کنند.
ملکی با اشاره به اینکه اگر فضای رعایت حقوق شهروندی فراهم نشود قطعا انتظاراتی که وجود دارد اجرایی نخواهد شد، افزود: دستگاه قضایی آماده برگزاری دورههای آموزشی در خصوص رعایت حقوق شهروندی است.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که در حوزه قضائی وجود دارد این است که به دلیل عدم آشنایی مردم با مباحث حقوق شهروندی این احتمال وجود دارد که حقی از آنان تضییع شود و در سایه آموزش است که مردم با آگاهی کامل از حقوق خود دفاع میکنند.
به گزارش ایسنا، ارائه گزارش دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص برنامهریزی برای برگزاری کرسیهای آزاداندیشی مراکز دانشگاهی و گزارش ادارات متولی در خصوص برنامههای اجرایی اوقات فراغت تابستان ۱۴۰۰ از دیگر برنامههای جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه بود.
در این جلسه برخی از اعضا به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پیرامون دستور جلسه پرداختند.
تولید محتوای متناسب با آموزههای دینی و اعتقادی، نظارت بیشتر بر عملکرد مهدکودک ها با واگذاری فعالیت آنان از سازمان بهزیستی به وزارت آموزش و پرورش، ایجاد فضای رقابتی برای فعالیت هدفمند در سایه آموزش کارآمد، استفاده از اساتید خبره در حوزه روانشناسی تربیتی در مهدهای کودک، پرهیز مربیان از آموزش متکی بر محتوای غربی، اجتناب از اداره مهدکودک با تفکر شخصی و سلیقهای، برگزاری دورههای آموزشی حقوق شهروندی توسط دستگاه قضایی، دانشگاه و آموزش و پرورش در سطوح مختلف جامعه، تبیین حقوق شهروندی با استفاده از ابزار هنر و توانمندی هنرمندان ساوجی از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.
در ادامه تنی چند از هنرمندان ساوجی به بیان مشکلات اصحاب فرهنگ و هنر در شرایط کرونایی و مباحث مربوط به معیشت و بیکاری هنرمندان در این دوران پرداختند.