يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

بخشدار مرکزی ساوه با اشاره به ارتقای روستای یل آباد به شهر گفت: این مهم با توجه به سرانه جمعیتی و اجرای امور تخصصی و کارشناسی در مجموعه وزارت کشور و تقسیمات کشوری انجام شده و از طریق وزارت کشور به دولت تقدیم شده تا موافقت مصوبه آن گرفته شود.

 کیوان گودرزی راد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک با اشاره به عدم وجود دهیاری در 46 روستای ساوه اظهار کرد: با وجود فقدان دهیاری برای اغلب این روستاها عملیات زیرساختی مانند اصلاح شبکه برق و آب بهسازی و نوسازی راه روستائی، تعیین تکلیف اراضی مسکونی انجام شده است.

وی با اشاره به ضرورت رونق و توسعه گردشگری در روستاها بیان کرد: در این راستا روستای یولاق در جذب گردشگر و توریست، مورد توجه قرار گرفته و شهرک سازی در آن ایجاد شده است.

روستای یولاق در جذب گردشگر و توریست، مورد توجه قرار گرفته و شهرک سازی در آن ایجاد شده است

بخشدار مرکزی ساوه خاطرنشان کرد: هم اکنون به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای راه‌اندازی مجتمع خدماتی و رفاهی چند منظوره در این منطقه هستیم و علاوه بر آن یک هکتار و نیم زمین برای احداث پارک به این روستا اختصاص یافته است.

گودرزی‌راد با اشاره به این که در روستای بندچای از توابع بخش مرکزی ساوه بوم‌گردی اجرا شده است، بیان کرد: همچنین برای تبدیل منطقه گردشگری در محوطه سدالغدیر و احیای کاروانسرای باغ شیخ در روستای احمد آباد تلاش شده است.
وی گفت: با پیگیری‌های انجام شده، این اثر تاریخی کاروانسرای باغ شیخ ثبت ملی شده و در صورت توافق با مالک بنا، اقدامات قانونی واگذاری این ابنیه اقدام خواهد شد.
بخشدار مرکزی ساوه با اشاره به ارتقای روستای یل آباد به شهر گفت: این مهم با توجه به سرانه جمعیتی و اجرای امور تخصصی و کارشناسی در مجموعه وزارت کشور و تقسیمات کشوری انجام شده و از طریق وزارت کشور به دولت تقدیم شده تا موافقت مصوبه آن گرفته شود.

طرح ارتقای روستای یل آباد به شهر با توجه به سرانه جمعیتی و اجرای امور تخصصی و کارشناسی در مجموعه وزارت کشور و تقسیمات کشوری انجام و از طریق وزارت کشور به دولت تقدیم شده تا موافقت مصوبه آن گرفته شود

گودرزی‌راد با اشاره به رها شدن نخاله‌های ساختمانی و برهم زدن چهره مسیر ساوه به یل آباد گفت: از میدان ولایت ساوه تا سه کیلومتر (جاده یل آباد) در داخل حریم شهری و هرگونه اقدامات مدیریت شهری بر عهده شهرداری ساوه و مابقی در اختیار اداره حمل و نقل و راهداری این شهرستان (در حوزه ایمنی و تعریض)  است، نسبت به رایزنی با شهرداری ساوه در بحث نخاله‌های ساختمانی (سه کیلومتر داخل حریم شهری) اقدام خواهد شد.


وی در خصوص حادثه خیز بودن راه ورودی روستای یل‌آباد ساوه نیز گفت: با هماهنگی‌های انجام شده اداره راه و شهرسازی مکلف شده طرح اصلاح هندسی (راه دسترسی ورودی این روستا) را پیگیری تا نسبت به حذف پیچ خطرناک و ایجاد جاده‌ای مستقیم در قالب (الحاق به طرح) انجام شود.
بخشدار مرکزی ساوه با اشاره به برخی اقدامات انجام شده این بخشداری در یک سال اخیر افزود: جدول گذاری به طول 7000 متر طول در روستاهای دارای دهیاری، حدود 50 هزار متر مکعب آسفالت سازی معابر، 2500 متر مکعب پیاده رو سازی جمعا(با اعتبار بالغ بر 35 میلیارد ریال ) انجام شده است.

وی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های بخشداری در این مدت را مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز دانست و اظهار کرد: در سال 98، از طریق کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری‌ها و بررسی ساخت و سازهای غیرمجاز 245 پرونده تکمیل و به استان مرکزی ارجاع شد.

از طریق کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری‌ها و بررسی ساخت و سازهای غیرمجاز 245 پرونده تکمیل و به استان مرکزی ارجاع شد

وی بیان کرد: سال گذشته برای 104 پرونده رای صادر و 37 رای اجرا شد و611 پروانه ساختمانی داخل حریم روستا صادر و درآمدی بالغ بر یک و نیم میلیارد تومان (شامل صنعتی، مسکونی ، تجاری، دیوار کشی و ... ) ایجاد شد.

گودرزی راد تصریح کرد: همچنین در این مدت برای 21  روستا در بحث معابر، فضای سبز، احداث ساختمان دهیاری، آرامستان، سر فصل فرهنگی و آتش نشانی اعتباری بالغ بر 100 میلیارد ریال هزینه شده است.
وی با اشاره به این که در 14 روستای دیگر نیز حدود 3 میلیارد و 600 میلیون تومان در این سرفصل‌ها هزینه شد، گفت: در 21 روستای دیگر بخش مرکزی 2 میلیارد و 800 میلیون تومان در بخش‌های مذکور هزینه عمرانی انجام شد.

بخشدار مرکزی ساوه در خصوص شرکت تعاونی دهیاران بخش مرکزی این شهرستان گفت: اغلب دهیاران عضو این تعاونی هستند و درآمدهایی که از اجرای پروژه های مختلف در روستاها کسب می‌شود بخش عمده‌ای از آن به این تعاونی اختصاص می‌یابد.
گودرزی راد با بیان این که این شرکت تعاونی، تنها شرکت تعاونی دهیاری فعال استان در بخش مرکزی ساوه است، افزود: برای این که اعتبارات دهیاری از تعاونی خارج نشود و قدر سهمی از سود حاصل پروژه‌ها  به حساب دهیاری برگردد، برخی از پروژه‌ها را این شرکت تعاونی برعهده دارد.
وی در خصوص توسعه فعالیت‌های این شرکت تعاونی اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام شده یک قطعه زمین 5 هکتاری از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تحویل این شرکت تعاونی شده  تا کارگاه تولید قطعات بتنی و فلزی (جاده نوبران) رونق بیشتری گیرد.

 یک قطعه زمین 5 هکتاری از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تحویل این شرکت تعاونی شده  تا کارگاه تولید قطعات بتنی و فلزی (جاده نوبران) رونق بیشتری گیرد 

وی بیان کرد: تولید قطعات بتنی (انواع کفپوش پلیمری و پرسی) که بصورت عمومی و تعاونی تولید و در استان مرکزی و سایر استان‌ها به فروش می‌رسد توانسته اشتغال پایدار ایجاد و نیازمندی‌های شهرستان در این حوزه را تامین کند.

گودرزی‌راد گفت: در یک سال اخیر پروژه‌های عمرانی روستاهای بخش مرکزی به ارزش  3 میلیارد و 200 میلیون تومان توسط  تعاونی‌های دهیاری در بخش‌های مختلف (کفپوش، آسفالت، جدول گذاری و لکه گیری ) انجام داده است.
وی با اشاره به این که ساوه به عنوان قطب تولید انار و انواع سردرختی و کشاورزی حائز جایگاه ویژه‌ای در کشور است، افزود: مصمم به راه اندازی بزرگ‌ترین پایانه محصولات کشاورزی به خصوص انار با قابلیت‌های متعددی مانند سردخانه نگهداری تولیدات کشاورزی در ساوه هستیم که این مهم در حال طی مراحل اداری است.
بخشدار مرکزی ساوه در خصوص افزایش امنیت در روستاها اظهار کرد: نصب دوربین نظارتی و کنترل تردد روستا بر اساس قانون، پس از بررسی در کمیته امنیتی این بخش  با اعتبار دهیاری در ساختمان دهیاری انجام می‌شود و با توجه به تقاضای روستائیان در نصب این گونه دوربین‌ها  در مبادی ورودی و مراکز حساس منع قانونی به لحاظ تخصیص اعتبار از دهیاری دارد اما از طریق همیاری (مشارکت خیرین) مشکلی ندارد.

کیوان گودرزی‌راد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: توسعه زیر ساخت‌های روستائی به منظور توجه به آبادانی هدفمند از اولویت‌های بخشداری است.

وی افزود: این مهم تاثیر بسزائی در مهاجرت معکوس، اشتغال پایدار روستایی و رونق اقتصادی به همراه دارد.
بخشدار مرکزی ساوه عمده مشکل کنونی روستاهای بخش مرکزی این شهرستان را در حوزه راه روستائی دانست و اظهار کرد: علی رغم توجه به این مهم در یک سال اخیر اما همچنان بخشی از راه‌ها بصورت شوسه و خاکی و برخی نیز در گذر زمان فاقد کیفیت لازم است.
گودرزی‌راد با اشاره به این که کمبودی به لحاظ شرب و کشاورزی در روستاهای این بخش احساس نمی‌شود، بیان کرد: با توجه به بارندگی‌های مناسب امسال و سال گذشته، ظرفیت سد الغدیر مناسب است در این راستا آبرسانی از سد مذکور  و مجتمع‌های مختلف انجام می‌شود بنابراین مشکلی در تامین آب وجود ندارد.
وی در خصوص وضعیت شبکه برق این بخش  بیان کرد: در یک سال اخیر 90 درصد اصلاح شبکه برق روستاها در قالب جا به جائی تیرهای چراغ برق در معابر و نوسازی کابل‌ها (دچار فرسودگی) انجام شده است.
گودرزی‌راد گفت: هم اکنون  جدول گذاری، پیاده روسازی، احداث فضای سبز، پارک و آسفالت در قالب تقویت امکانات برای روستا با قوت ادامه دارد.
بخشدار مرکزی ساوه یکی از مشکلات روستاهای بخش مذکور را پوشش آنتن دهی و اینترنت دانست و افزود: در این خصوص رایزنی بسیاری با مسئولان استانی مربوطه برای رفع آن و برخورداری همگان از افزایش ضریب انجام شده که پیگیری تا حصول نتیجه ادامه دارد.
وی اظهار کرد: ضریب پوشش اینترنت به عنوان یک زیرساخت مهم ارتباطی باید در راستای بهره‌مندی همگان به ویژه دانش‌آموزان از شبکه‌ مجازی در سال تحصیلی آینده گسترش یابد.

 ضریب پوشش اینترنت به عنوان یک زیرساخت مهم ارتباطی باید در راستای بهره‌مندی همگان به ویژه دانش‌آموزان از شبکه‌ مجازی در سال تحصیلی آینده گسترش یابد 

بخشدار مرکزی ساوه گفت: هم اکنون بر اساس اعلام سرشماری نفوس مسکن سال 95 ، 94 روستا در این بخش به همراه 4 دهستان شاهسوند کندی، طراز ناهید، قره چای و نورعلی بیک با جمعیتی حدود 30 هزار نفر وجود دارد.

گودرزی‌راد افزود: در این بخش 59 روستا دارای شورای اسلامی  و 56 روستا دارای دهیاری است. 
وی اظهار کرد:تلاش برای بازنگری طرح هادی روستاها که در اجرا مشکلاتی را برای حریم راه‌ها ایجاد کرده بود، انجام شد و نسبت به نظارت و مدیریت مسیل‌ها و منابع آب  و نیز برخورداری روستائیان از فشار مناسب آب شرب اقدام شد.
بخشدار مرکزی ساوه گفت: سال گذشته نسبت به تقسیم بندی روستاهای بخش مرکزی به 10 مسیر اقدام شد و از برخی مدیران دستگاه‌های اجرائی این شهرستان و دهیاران  در قالب دهگردشی نسبت به بازدید و بررسی موانع و رفع مشکلات بصورت میدانی اقدام شد.

گودرزی راد افزود: همچنین در این مدت برای نخستین بار نسبت به ایجاد بانک اطلاعات جامع از روستاهای بخش مرکزی ساوه دارای دهیاری به عنوان یک سند تحول اقدام شد.

در این مدت برای نخستین بار نسبت به ایجاد بانک اطلاعات جامع از روستاهای بخش مرکزی ساوه دارای دهیاری به عنوان یک سند تحول اقدام شد 

وی اظهار کرد: در این بانک اطلاعاتی از ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها، مشخصه روستاها و نیز استقرار دستگاهها و امکانات زیر ساختی مانند خانه بهداشت، ایستگاه آتش نشانی، نهضت، درمانگاه شبانه روزی و ...  به منظور تسریع در دستیابی عادلانه روستائیان به توسعه جمع آوری شده است.

وی بیان کرد: در یکسال اخیر، برخی از روستاها 10 بار بازدید  و مصوبات پیگیری و به نتیجه رسیده است  و تعدادی از مصوبات (ترمیم و مرمت راههای روستایی 30 تا 40 سال قدمت) به دلیل کمبود اعتبارات مغفول مانده که به دنبال جذب اعتبار از استان و حل مشکلات هستیم.
گودرزی راد گفت: بنابر ادعای دهیاران روستاهای این بخش بیش از 60 درصد از مشکلات روستاها در یکسال اخیر مرتفع شده است.

وی با اشاره به این که در روستاهای ساوه مهاجرت معکوس وجود دارد، افزود: در این خصوص شاهد ساخت و سازهایی در سطح روستاها هستیم که این امر لزوم اجرای طرح هادی را دو چندان کرده است بطوری که به دنبال این هستیم مناطقی که بالای 20 خانوار و زیر 50 نفر خانوار جمعیت دارند برای آنها طرح هادی لحاظ کنیم.

شاهد ساخت و سازهایی در سطح روستاها هستیم که این امر لزوم اجرای طرح هادی را دو چندان کرده است 

وی با اشاره به این که ماهانه مدیرکل و معاونین عمران شهری و روستائی بنیاد مسکن استان مرکزی در این شهرستان بر چگونگی و موانع احتمالی نظارت دارند، ادامه داد: در جلساتی که در تیرماه با بنیاد مسکن برگزار شد مقرر شد تا بنیاد مسکن اراضی ملی داخل طرح هادی روستا را مدیریت و نظارت کند و عدم تصرف این اراضی توسط افراد را لحاظ  و نسبت به بازنگری و بررسی طرح هادی،کاهش حریم راه‌های روستایی، اختصاص زمین در طرح ملی مسکن برای روستائیان واجد شرایط، اقدام قضائی برای زمین های متصرفی را در نظر گرفته و اجرائی کند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group