شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه گفت: با حل مشکلات جامعه کارگری و افزایش میزان دستمزد، اجازه ندهیم صدای کارگران ساوه از کف خیابان شنیده شود.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، داود میرزایی در آئین افتتاح سایت آموزش‌های کوتاه مدت خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه با تاکید بر اینکه حال و روز جامعه کارگری اصلا خوب نیست، اظهار کرد: هم اکنون شرایط اضطراری در جامعه کارگری وجود دارد و با عبور از چراغ زرد به چراغ قرمز نزدیک شدیم به گونه‌ای با کاهش قدرت خرید کارگران سفره آنان تهی تر از گذشته شده است.

وی با ابراز نگرانی از وضعیت صنایع در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه به عنوان قطب صنعتی و بزرگترین شهر صنعتی کشور گفت: برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی در این شهرستان تولیدکننده قطعات خودرو هستند که به دلیل عدم پرداخت بدهی از سوی شرکت‌های خودروساز شاهد اخراج بی رویه کارگران قطعه ساز هستیم.

وی اخراج های دسته جمعی در آستانه شب عید را موجب بروز نگرانی های فراوان و استرس بین کارگران دانست و افزود: حقوق‌های معوق تا 10 ماه و نیز عدم همخوانی دستمزدها با میزان گرانی و تورم در بین کارگران نگرانی‌ها را دو چندان و تشدید کرده است و اگر چاره اندیشی نشود قطعا با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

دبیر خانه کارگر ساوه و زرندیه با اشاره به افزایش آمار کارگرانی که اقدام به دریافت بیمه بیکاری در ساوه می‌کنند، گفت: افزایش آمار دریافت کنندگان بیمه بیکاری نشانگر اخراج بی رویه کارگران است و به سازمان تامین اجتماعی نیز آسیب جدی وارد می‌کند چرا که از درآمد این سازمان کاسته شده و میزان پرداختی‌ها افزوده می‌شود و روز به روز به ورشکستگی نزدیکتر خواهد شد و در صورت ورشکستگی به یک ابرچالش در کشور تبدیل خواهد شد.

وی در ادامه استیضاح وزیر سابق کار و درگذشت رئیس سازمان تامین اجتماعی را آسیب جدی بزرگی دانست که به بدنه جامعه کارگری وارد شد و افزود: امیدواریم وزیر کار و رئیس جدید سازمان تامین اجتماعی بتوانند این خلاء بزرگ را پر کرده و با تدابیر مناسب به وضعیت کارگران سروسامان دهند.

میرزایی در ادامه با اشاره به افتتاح سایت آموزش‌های کوتاه مدت در خانه کارگر که از تاکیدات دبیرکل خانه کارگر کشور است، گفت: ارائه خدمات آموزشی به کارگران رکن اصلی تشکیلات است و این سیاست با جدیت دنبال می شود.

وی ادامه داد: اگر امروز نمی‌توانیم میزان دستمزد و حقوق کارگران را افزایش دهیم با برگزاری دوره‌های آموزشی و مهارت آموزی زمینه درآمدزایی را برای خانواده های کارگران فراهم کنیم تا با بهبود نسبی اقتصاد جامعه کارگری بستر افزایش قدرت خرید و بهبود معیشت را با ارائه آموزش رایگان فراهم کنیم.

دبیر خانه کارگر ساوه و زرندیه از آموزش بالغ بر هشت هزار نفر در این تشکیلات خبر داد و افزود: امیدواریم این میزان تا پایان سال به 10 هزار نفر افزایش یابد. با توسعه این سایت ظرفیت آموزش سالانه بالغ بر 20 هزار نفر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، امام جمعه ساوه نیز گفت: تکریم کارگران به معنای تکریم مقام کار و‌ جایگاه بالای کارگران است.

حجت‌الاسلام سیدابراهیم حسینی در ادامه با اشاره به اخراج بی‌رویه کارگران اظهار کرد: در خصوص اینکه گفته می‌شود سیاسی کاری برخی نمایندگان محترم موجب بروز مشکلات در جامعه کارگری شد باید بگویم که اگر کسی سیاسی کاری کرد دیگر محترم نیست. محترم بودن مربوط به زمانی است که در جهت منافع ملی و منافع مردم کار شود. همه مسئولان وظیفه دارند در خدمت مردم باشند به عبارتی دیگر مردم را نمایندگی کنند نه خودشان را و تاسف اینجاست که عده‌ای برای منافع دیگر کار می‌کنند.

وی بیان کرد: مردم ما نجیب‌ترین مردم هستند و مسئولین اگر با مردم باشند همراهی مردم بیشتر خواهد شد. با همراهی مردم دشمنان سنگر به سنگر عقب نشینی می‌کنند. مسئولیت‌شناسی و مسئولیت‌پذیری موجب خواهد شد تا به مردم به ویژه کارگران، خدمت رسانی صادقانه صورت گیرد.

امام جمعه ساوه با اشاره به افتتاح سایت آموزشی خانه کارگر نیز گفت: علاوه بر یادگیری آموزش برای مهارت‌آموزی باید در حوزه فرهنگی هم فعالیت کرد تا آسیب‌های اجتماعی هم کاهش یابد.

در ادامه ناصر رحیمی عضو هیئت اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه نیز با تاکید بر ارائه آموزش‌های رایگان در خانه کارگر گفت: تنها هزینه‌ای که از اعضا دریافت می‌شود حق عضویت سالانه است و اعضاء با پرداخت حق عضویت ناچیز می‌توانند از تمامی خدمات فرهنگی، ورزشی، آموزشی، رفاهی و خدماتی بهره مند شوند.

وی آموزش را لازمه پیشرفت و توسعه متوازن کشور بیان کرد و افزود: موضوع آموزش رایگان در قانون اساسی نیز مورد تاکید واقع شده است و برای مردم پیش بینی شده است در حالیکه وضعیت آموزشی در کشور اینگونه نیست و باید الگوی رایگان بودن آموزش در خانه کارگر به تمامی محیط های آموزشی کشور تعمیم داده شود.

به گزارش ایسنا، معاون اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه نیز با اشاره به آغاز فعالیت سایت آموزشی خانه کارگر اظهار کرد: سایت آموزش های کوتاه مدت خانه کارگر ساوه و زرندیه در مساحتی معادل هزار متر مربع با ظرفیت پذیرش حداقل هزار نفر بصورت ماهانه آماده خدمت رسانی به اعضای خانه کارگر است.

محمدرضا خیراندیش اظهار کرد: در این سایت آموزشی 15 رشته شامل انواع صنایع دستی نظیر کیف دوزی، چرم دوزی، خیاطی، بافندگی، آشپزی، خطاطی، نقاشی، دوره های آموزشی حسابداری، کامپیوتر، زبان و ... فعال است.

در آئین بهره برداری از این سایت آموزشی معاون فرماندار، رئیس و اعضای شورای شهر، تشکلات کارگری و جمعی از مسئولان شهرستانی و اعضای خانه کارگر حضور داشتند و از مربیان آموزش‌های کوتاه مدت با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.

 

معاون امور استان‌های دبیر کل خانه کارگر کشور بر ضرورت اداره نظام آموزشی در کشور با حداقل تاکید کرد و با اشاره به بضاعت مالی کارگران گفت: نباید به بهانه آموزش جیب کارگران را خالی کرد.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، حسن صادقی در آئین افتتاح سایت آموزش‌های کوتاه مدت خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه با قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته خانه کارگر جهت ارائه دوره‌های آموزشی کوتاه مدت در ساوه اظهار کرد: تشکیلات خانه کارگر به دنبال اجرای برنامه‌های آموزشی جهت دهنده و سازنده است و خوشبختانه این آموزش‌ها توانسته است در حوزه برون سپاری موفق عمل کند و علاوه بر ارائه آموزش‌های کیفی به اعضای خانه کارگر برای عموم مردم نیز برنامه‌های آموزشی ارائه دهد.

وی با تاکید بر رایگان بودن آموزش‌های کوتاه مدت در خانه کارگر به ضعیف بودن بنیه اقتصادی کارگران اشاره کرد و گفت: حدود 76 درصد از جامعه کارگری کشور شامل شاغلین و بازنشستگان حداقل بگیر هستند و هم اکنون دو میلیون و 223 هزار نفر کارگر عضو خانه کارگر در سراسر کشور هستند که از درون جامعه کارگری 12 میلیون نفری کشور استخراج شدند و به همان میزان مشمول حداقل بگیر هستند و براین اساس وضعیت زندگی آنان به گونه‌ای نیست که بتوان یکبار دیگر به بهانه آموزش جیب کارگران را خالی کرد.

وی افزود: واژه آموزش در خانه کارگر بسیار مقدس است از این رو نمی‌توان این هدف گذاری مقدس را با اخذ وجه از حالت رایگان خارج کنیم بلکه باید از مبادی دیگر کسب درآمد کرد تا این خلاء پر شود و حتی به دنبال تعمیم الگوی آموزش رایگان در مراکز علمی کاربردی کارگران کشور هستیم چرا که معتقدیم آموزش رایگان باید به عنوان یک الگو در مدیریت اجرایی کشور مدنظر قرار گیرد. باید تلاش کرد تا علم را در حوزه صنعت کاربردی کرد و لازمه آن ارتقای دانش و سواد کارگران است.

معاون دبیر کل خانه کارگر با تاکید بر اینکه خانه کارگر با دریافت هزینه از کارگران دانش پژوه مخالف است، تصریح کرد: باید برای پر کردن خلاء آموزش رایگان مکانیسم جدیدی را تعریف و اجرا کنیم و منابع درآمدی دیگری را ایجاد کرد تا از دانش پژوهان هزینه‌ای دریافت نشود چرا که دولت از محل‌های مختلف درآمدی کارگران شامل حقوق و دستمزد در زمانی که اشتغال داشته است و بعد از آن نیز از حقوق بازنشستگی ناشی از درآمدهای سازمان تامین اجتماعی مالیات اخذ می‌کند و باید هر گونه آموزش برای کارگران در سراسر کشور رایگان باشد.

وی گسترش توانمندی‌های جامعه کارگری را در سایه آموزش دانست و افزود: خدمت بدون منت به جامعه کارگری وظیفه تشکیلات خانه کارگر در سراسر کشور است و این تشکیلات به دنبال حفظ عزت اعضا با ارائه‌ برنامه‌های گوناگون و امکانات رفاهی است.

صادقی در ادامه به چشم انداز بلند مدت خانه کارگر برای برخورداری اعضای این تشکیلات از امکانات خدماتی و رفاهی در سراسر کشور گفت: هدفگذاری خانه کارگر احداث 1100 سوئیت برای پذیرایی از اعضای خانه کارگر در سراسر کشور و شهرهای زیارتی، سیاحتی و توریستی بود که تاکنون 870 واحد اقامتی و پذیرایی محقق شده است و در هدف پنج ساله دوم بنا داریم تا این میزان را به دو هزار مرکز افزایش دهیم تا بتوانیم ضمن کاهش هزینه‌های اعضا به دنبال سرویس‌دهی مناسب باشیم.

وی با تاکید بر اینکه یک تشکیلات کارآمد و تاثیرگذار تشکیلاتی است که سازنده، بالنده و بازدارنده باشد، گفت: این افکار و اندیشه در تشکیلات خانه کارگر متجلی شده است و بدون وابستگی به هیچ دولتی به مردم خدمت بی‌منت ارائه می کند.

معاون دبیر کل خانه کارگر در ادامه با اشاره به مشکلات جامعه کارگری در کشور اظهار کرد: امروز شرایط کارگری در وضعیت زرد قرار دارد و اگر فکری برای حل مشکلات بویژه معیشت آنان نشود وضعیت کارگران بحرانی و قرمز خواهد شد.

وی تصریح کرد: مگر در شرایط کنونی اقتصادی کشور یک کارگر می‌تواند با یک میلیون و 200 هزار تومان زندگی کند؟ قدرت خرید کارگران کاهش یافته است و باید حقوق و دستمزدهای کارگران ترمیم شود.

صادقی افزود: کارفرمایان با افزایش میزان حقوق و دستمزد مخالف هستند، اما تجربه نشان داده است که ترمیم حقوق و دستمزد نه تنها آسیب جدی اقتصادی به کارفرمایان وارد نخواهد کرد بلکه انگیزه کارگران را برای تلاش بیشتر افزایش خواهد داد و شاهد رشد تولید، شاخص‌های اقتصادی، صادرات محوری و افزایش میزان سرمایه‌گذاری خواهیم بود.

وی نیروی کار را مبنای تولید ثروت دانست و افزود: به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، نیروی کار اساس تولید ثروت است و اگر نیروی کار تقویت شد هم اشتغال افزایش می یابد و هم چرخه تولید و صادرات شتابان حرکت می‌کند. رشد به تنهایی حلال مشکلات نیست و زمانی می‌تواند عینیت پیدا کند که تبدیل به توسعه شود و توسعه عامل پیشرفت کشور خواهد بود.

صادقی با تاکید بر اینکه عدالت اجتماعی به تاسی از توسعه محقق می شود، اظهار کرد: اگر توسعه محقق شد عدالت اجتماعی و مبارزه با فقر شکل می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه نیروی انسانی موتور محرک توسعه است، گفت: باید دستمزد را شناور کرد و به سمت واقعی شدن هدایت کرد تا توسعه در کشور به معنای واقعی شکل بگیرد و امیدواریم این مهم با اتخاذ تدابیر از سوی وزیر کار عملیاتی شود. امروز اگر دستمزد کارگران حتی 50 درصد هم افزایش یابد باز هم جوابگوی مخارج و نیازهای زندگی آنان نیست.

وی تصریح کرد: افزایش حقوق هیچ واحد تولیدی را ورشکسته نخواهد کرد و منعی برای سرمایه گذاری خارجی ایجاد نکرده و موتور محرکه اقتصاد کشور را متوقف نمی‌کند چرا که دستمزد در واقع نقش گریس کاری چرخ دنده‌های تولید کشور را دارد و موجب افزایش بهره‌وری و تعهد کاری خواهد بود.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group