شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: کارکردهای مسجد جامع تاریخی هزار ساله ساوه احیا می شود.

محمدرضا منصوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، عنوان کرد: یکی از زیرساخت‌ها و ضروریات جذب گردشگر برای بازدید از اماکن تاریخی احیای کارکردهای آثار باستانی است که مسجد جامع ساوه به عنوان یکی از قدیمی ترین آثار تاریخی و شاهکار اصیل معماری ایرانی از این کارکرد و ویژگی برخوردار است.

وی با تاکید بر بازنگری در محوطه سازی این بنای ارزشمند تاریخی اظهار کرد: این مجموعه تاریخی همواره مورد بازدید و علاقه گردشگران داخلی و خارجی است اما به دلیل نبود جذابیت و زیرساخت لازم مدت زمان اقامت و بازدید گردشگران از این بنای تاریخی بسیار محدود است.

وی ادامه داد: با پیگیری های صورت گرفته طرح محوطه سازی و احیای کارکرد این مسجد هزار ساله ساوه که نماد قدمت بالای این شهر و بیانگر دیانت مردم این شهر است در دستور کار قرار گرفت و عملیات تسطیح و محوطه سازی و نیز کاشت درخت در حیاط تاریخی این بنای ارزشمند انجام شد.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت در ادامه، اجرای سنگ فرش، احداث آلاچیق و استراحتگاه در محوطه مسجد و نیز ایوان ها و دالان های منتهی به شبستان و حیاط را از جمله برنامه هایی دانست که در دست اقدام است و با اجرای آن ضمن ایجاد جاذبه و احیای کارکرد آن به یک منطقه گردشگری با کاربری سنتی و تاریخی برای اقامت بیشتر گردشگران تبدیل خواهد شد.

وی گفت: در نظر است با احداث سفره خانه و رستوران سنتی و استراحتگاه برای گردشگران، این مجموعه را به یک قطب گردشگری تبدیل کرد.

وی به سایر کارکردهای این مسجد نیز اشاره کرد و گفت: با ساماندهی و محوطه سازی این مسجد و نیز تامین زیرساخت های لازم زمینه برگزاری آئین های ملی و مذهبی نیز فراهم می شود و این مسجد به عنوان یک پایگاه بزرگ فرهنگی و اعتقادی در شهرستان تبدیل خواهد شد.

به گفته منصوری در ماه‌های اخیر علاوه بر ساماندهی محوطه مسجد، کار مرمت و بندکشی جداره‌های آجری، نورپردازی و تعمیر اضطراری نیز صورت گرفته است.

مسجد جامع ساوه با قدمت هزار ساله یکی از منحصر به فردترین بناهای دوران سلجوقی است و در دوره های مختلف تاریخی به دلیل برخورداری از معماری اصیل ایرانی مورد مرمت و نوسازی قرار گرفته است. وجود بارقه ‌ هایی از ادوار پیش از اسلام، ابتدای دوره اسلامی و دوره صفویه از دیگر ویژگی ‌ های این شاهکار معماری ایرانی است. این اثر زیبای تاریخی به احتمال قوی در ابتدا از خشت و گل ساخته شده و پیش از ورود اسلام به عنوان آتشکده استوار بوده و بعد از ورود اسلام به عنوان مسجد کاربرد پیدا کرده است   .

مسجد جامع ساوه با وسعت  چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع در جنوبی ‌ ترین نقطه شهر ساوه، در انتهای خیابان سلمان ساوجی قرار دارد و آثاری از سه دوره تاریخ یعنی پیش از اسلام، قرون نخستین اسلام و دوران صفوی در آن مشاهده می ‌ شود. این اثر تاریخی در دی ماه سال  ۱۳۱۰ با شماره ۱۵۶ به عنوان نخستین مکان تاریخی استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.  

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group