معاون استاندار و فرماندار ساوه گفت: ساختار فرمانداری ویژه شهرستان ساوه ضعیف است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد بهاروند در نشست هماندیشی بررسی مسائل و مشکلات شهرستان ساوه که با حضور معاون سیاسی امنیتی استانداری مرکزی و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی برگزار شد، اظهار کرد: ساختار خوبی برای ارتقای فرمانداری ساوه به فرمانداری ویژه تعیین شده است اما صرفا در حد یک عنوان است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان ساوه در 160 کیلومتری مرکز استان واقع شده است، افزود: با عنایت به دوری این شهرستان از مرکز استان از سوی دولت فرمانداری ساوه به فرمانداری ویژه ارتقا یافته است تا مطالبات و نیازهای مردم در سطح شهرستان برطرف و نیازی به تردد در این مسیر طولانی تا مرکز استان نباشد.
فرماندار ساوه عنوان کرد: با ارتقای فرمانداری این شهرستان به فرمانداری ویژه انتظارات مردم افزایش یافته است اما در افزایش اختیارات مسئولین تغییری صورت نگرفته است از این رو لازم است به جهت ارتقای سطح رضایتمندی مردم بخش اعظمی از اموری که باید در مرکز استان پیگیری شود در سطح شهرستان و با تفویض اختیارات به مدیران شهرستانی صورت گیرد.
وی با اشاره به گلایه مردم شهرستان برای انجام برخی از امور اداری در مرکز استان گفت: انتظار میرود که در چارچوب مقررات و قوانین انجام برخی از امور توسط مدیران استانی به مدیران شهرستانی تفویض شود.
بهاروند تصریح کرد: با تفویض اختیارات و انجام امور در شهرستان علاوه بر سهولت در کار مدیران استانی موجب تقویت ساختار فرمانداری ویژه شده و در وقت و هزینه مردم در تردد به مرکز استان صرفه جویی میشود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دوره مدیریتی در شهرستان ساوه بالاست، اظهار کرد: به دلیل بعد مسافت ساوه تا مرکز استان بعضا مدیران استانی تمایلی برای قبول مسئولیت در ساوه را به دلیل سختی در تردد ندارند و همین نبود انگیزه برای قبول مسئولیت در ساوه موجب شده است که مدیران شهرستان از دوره مدیریتی بالایی برخوردار بوده و بعضا بیش از پنج سال است که در ساوه مسئول یک اداره هستند.
وی با اشاره به اینکه ساختار ادارات شهرستان ساوه ضعیف و با بعضا در حد نمایندگی و حتی پائین تر از آن است، گفت: باید ساختار ادارات شهرستان با تامین زیرساختهای لازم تقویت شود.
فرماندار ساوه در ادامه به سخنان مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی در جلسه کارگروه تخصصی هفته فرهنگی ساوه اشاره کرد و گفت: به گفته این مقام مسئول در استانداری مرکزی براساس نظرسنجی و ارزیابیهای صورت گرفته در سال گذشته، مردم شهرستان ساوه از عملکرد دستگاههای اداری و اجرایی اعلام نارضایتی کردند و علاوه بر نارضایتی از عملکرد دولتی و اداری از فقر و نبود امکانات رفاهی و اجتماعی نیز رنج میبرند.
وی دلیل این نارضایتی را پائین بودن برخی از شاخص های شهرستان ساوه از متوسط استانی در حوزههای گوناگون بیان کرد و گفت: قانونمداری و رضایتمندی مردم دو شاخصه مهم مدیران است و باید برای ارتقای رضایتمندی مردم از تمامی ظرفیتها استفاده کرد.
بهاروند با تاکید بر اینکه شاخص اعتبارات آموزش و پرورش باید به میزان جمعیت دانش آموزی شهرستان باشد، افزود: بیشترین کمبود معلم و بیشترین معلمین حقالتدریسی که مشکلات خاص خود را دارند متعلق به ساوه است.
وی در ادامه خواستار تشکیل جلسات کمیسیون ماده پنج در سطح شهرستان شد و افوزد: به دلیل اطلاع کامل مدیران شهرستان از آخرین وضعیت منطقه لازم است تا کمیسیون ماده پنج در سطح شهرستان و با حضور مدیران استانی و شهرستانی تشکیل شود تا تصمیم گیری بهتری در خصوص وظایف محوله به این کمیسیون صورت گیرد.
فرماندار ساوه در ادامه با تاکید بر اینکه ساوه ویژگیها و مختصات خاص خود را دارد و برای برون رفت از مشکلات و تبعات منفی آن راهکار عملی اتخاذ کرد، گفت: حجم کار در شهرستان ساوه با نیروی انسانی موجود همخوانی ندارند.
وی بیان کرد: شهرستان مهاجر پذیر ساوه براساس سرشماری سال 1395 بالغ بر 300 هزار نفر جمعیت دارد و سالانه بطور میانگین 10 هزار نفربه جمعیت شهرستان افزوده می شود. از این رو تامین زیرساخت های لازم برای این شهرستان با چنین رشد جمعیتی ضرورت دارد.
فرماندار ساوه گفت: به ازای هر 95 هزار نفر در شهرستان ساوه، یک بیمارستان وجود دارد در حالیکه در استان مرکزی برای 68 هزار نفر یک بیمارستان وجود دارد و ضریب اشغال بیمارستانهای ساوه 85 درصد است در حالیکه میانگین استان 65 درصد است که نشان از کمبود فضای بهداشتی درمانی دارد.
وی به ضعیف بودن چارت سازمانی اداراتی نظیر ورزش و جوانان و میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: این دو اداره مدتهاست که با سرپرست اداره میشود که لازم است مدیران استانی برای انتصاب مدیر ثابت اقدام کنند.
بهاروند با تاکید بر اینکه سرانه فضای ورزشی در این شهرستان محدود است، افزود: وضعیت ساوه نسبت به قبل بهتر شده است اما هنوز در بسیاری از شاخصها عقب هستیم.
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی نیز گفت: در شهرستان ساوه دو هزار و 198 پست مدیریتی و سازمانی وجود دارد که حدود 50 درصد از این نیروها را مستخدمین رسمی و پیمانی تشکیل میدهند .
رقیه یادگاری بیان کرد: در حال حاضر حدود یک هزار و 791 پست با قرارداد رسمی معادل 81 درصد از کل پستهای موجود در این شهرستان فعالیت دارند در حالی که این رقم در استان مرکزی 61 درصد است و بیانگر آن است که وضعیت شهرستان ساوه از میانگین استانی به مراتب مطلوبتر است و در حوزه نیروی انسانی این شهرستان کمبودی ندارد.