رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه گفت: این دانشگاه در 25 بهمن ماه سال 1366 با دو رشته تحصیلی و با جذب 66 دانشجو آغاز بکار کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، رضا حیدری نوری در نشستی با خبرنگاران به مناسبت سی امین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه اظهار کرد: هم اکنون دانشگاه آزاد اسلامی با 400 واحد در سراسر کشور فعال است و بالغ بر یک میلیون و 620 هزار دانشجو در این مرکز بزرگ علمی در حال تحصیل هستند. در مجموع بالغ بر 6 میلیون دانشجو در سراسر کشور از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند که از سطوح عالی مدیریتی تا سطوح میانی و پایینی با کوله باری از اندوختههای علمی و پژوهشی به کشور خدمت می کنند.
وی بیان کرد: برخورداری از فضای 52 میلیون متر مربعی در سراسر کشور این مجموعه علمی را به بزرگترین دانشگاه حضوری کشور تبدیل کرده است.
وی وجود 27 هزار هیات علمی و 31 هزار کارمند در دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان یک سرمایه بزرگ تلقی کرد و گفت: حضور دکتر ولایتی و دکتر رهبر در مجموعه دانشگاه یک فرصت و غنیمت بزرگی است که با تجربیات عالی در سطوح مدیریت گام بزرگی در تولید علم و ارزشها برداشته و روند پیشرفت علمی در این دانشگاه را تسریع کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در ادامه به سیاستهای مهم دانشگاه اشاره کرد و گفت: این دانشگاه به دنبال ایجاد قطب بندی علمی جدیدی در کشور است بدین ترتیب که چند استان در یک منطقه و متمرکز شوند که این امر موجب صرفه جویی هزینه و اداره بهینه دانشگاه خواهد شد.
وی تولید علم منجر به خلق ثروت را از دیگر سیاست های دانشگاه برشمرد و افزود: در این میان به دنبال ایجاد فرصتهای شغلی و کارآموزی موثر برای جذب بازار کار با حضور مراکز رشد و گروههای فناور به منظور تجاری سازی هستیم که که عرصه آن فراهم شده است.
وی جذب گروهها و متقاضیان طرحها و ایدههای پژوهشی برای تجاری سازی و تحکیم ارزشهای فرهنگی را از دیگر رویکردها برشمرد و افزود: بر این اساس فارغ التحصیلانی آموزش دیده در حوزه فرهنگی و متخصصانی متعهد به جامعه تحویل داده می شوند.
حیدری نوری در ادامه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه دارای رتبه جامع در بین دانشگاههای آزاد کشور است که در استان مرکزی فقط اراک و ساوه از این مزیت برخوردارند و هم اکنون با برخورداری از 5300 دانشجو از کاردانی تا دکترای پیوسته فعالیت دارند و با اقدامات صورت گرفته ر ترم جاری سیر نزولی و کاهش دانشجو که در سالهای گذشته صورت گرفته بود، متوقف و از ترم دیگر شاهد افزایش تعداد دانشجو خواهیم بود.
وی بیان کرد: واحد ساوه با برخورداری از 128 رشته در رشتههای کشاورزی، فنی مهندسی و علوم انسانی و پرستاری فعالیت می کند و هم اکنون 174 عضو هیات علمی تمام وقت و رسمی با این دانشگاه همکاری دارند و یکی از واحدهایی است که شاخص هرم علمی هیات علمی آن جزو رتبه های ممتاز و عالی است.
وی به فعالیت بالغ بر 500 نفر کارمند و هیات علمی در دانشگاه اشاره کرد و گفت: این دانشگاه مجهز به 127 آزمایشگاه و برخی از تجهیزاتی است که در معدود دانشگاههای دولتی و آزاد کشور وجود دارد حتی در بسیاری از دانشگاههای مراکز استان نیز وجود ندارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه به وجود کتابخانه دیجیتال و 132 هزار متر مربع زیربنا و فضای استاندارد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: واحد ساوه از معدود واحدهای بزرگ کشور از لحاظ عرصه و اعیان و زیرساخت مناسب و امکانات برای پذیرش دانشجو تا 50 هزار نفر است.
وی گفت: در حوزه آموزش تلاش برای جذب هیات علمی و توسعه رشته های تحصیلات تکمیلی در دستور کار قرار دارد و به دنبال تکمیل موظفی اعضای هیات علمی هستیم.
وی گفت: در حوزه پژوهش به دنبال اخذ استاندارد 1725 هستیم که موجب میشود قطب صنعت، کشاورزی و بهداشت و درمان برای تست تحقیقات خود از ظرفیت این دانشگاه استفاده کنند.
حیدری نوری به کسب درآمد از طریق ارتباط دانشگاه با صنعت و کشاورزی اشاره کرد و گفت: در واحد ساوه مرکز رشد با فعالیت 11 گروه فناور که یکی از این مراکز در قالب شرکت دانش بنیان فعال است به دنبال کسب درآمد ناشی از تولید علم است و با تهیه بانک اطلاعاتی از دستگاهها بویژه صنعت و کشاورزی از ظرفیت تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه حداکثر استفاده و بهره برداری را خواهیم برد.
وی افزود: تسهیل در تردد دانشجویان از شهر به دانشگاه، برگزاری مسابقات قرآن و عترت و مسابقات فرهنگی ورزشی و چابک سازی اداری از جمله اقدامات دانشگاه است.
وی وجود صندوق رفاه دانشجویی به عنوان یک بانک با پرداخت وام در هر ترم تا سقف چهار هزار دانشجو به صورت کوتاه مدت و بلند مدت در حین تحصیل و پس از فارغ التحصیلی بدون کارمزد تا سقف پنج میلیون در تمامی مقاطع را از جمله سیاستهای حمایتی و رفاهی دانشگاه برشمرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در ادامه به تعدد دانشگاههای کشور اشاره کرد و گفت: تعدد دانشگاهها علاوه بر باز کردن عرصه برای تحصیل یک سری مشکلاتی هم دارد. دانشگاه باید شرایط لازم وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی را داشته و از سخت افزار و نرم افزار مطلوب و استاندارد و بار علمی مناسب برخوردار باشد.
وی گفت: دستور اخیر رئیس جمهور مبنی بر عدم جذب و پذیرش در دانشگاه های علمی کاربردی وابسته به دولت موجب هدایت دانشجویان به دانشگاههای برخوردار از استانداردهای آموزشی دانشگاهی نظیر دانشگاه آزاد خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در ادامه با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص ویژگیهای اصحاب رسانه، سه ویژگی امانتداری، صداقت و انگیزه داشتن را جزو ویژگیهای اصلی خبرنگاران دانست.
وی با تاکید بر اینکه عمل و رفتار جامعه بسته به آگاهی جامعه دارد و آگاهی دادن به جامعه با تلاش خبرنگاران میسر می شود، گفت: خبرنگار رفتار جامعه را در عرصههای گوناگون تنظیم می کند و هر کنش و واکنشی بسته به نوع فعالیت و همدلی مردم با نظام و حرکت در چارچوب منافع ملی و آگاه ساختن در خصوص توطئهها و ترفندها و تهاجم فرهنگی توسط خبرنگار و اصحاب آگاهی بخش جامعه رقم می خورد.
وی بیان نقاط قوت و ضعف سیستم با نگرش مشفقانه و دلسوزانه را موجب اصلاح جامعه دانست و شفافسازی وقایع و جلوگیری از بروز شایعات منحرف کننده و اتهامات بی اساس وظیفه رسانههاست.
وی گفت: آگاهیهای صحیح جامعه را از بیماریها و رفتارهای نامناسب مصون میکند و دفاع به موقع از جبهه حق و عدالت نیز کارساز بوده و رسالت واقعی خبرنگار است.
به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ساوه عصاره تلاش و حاصل زحمات خبرنگاران اشاعه معروف و جلوگیری از بروز منکر در حوزههای گوناگون است.
در این مراسم با اهدای لوح تقدیر از زحمات خبرنگاران در حوزه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه تجلیل شد.