استاندار مرکزی بر بکارگیری از ظرفیت حداکثری بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی حضرت فاطمه (س) ساوه تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سیدعلی آقازاده که در جلسه هم اندیشی حل مشکلات بیمارستان حضرت فاطمه (س) ساوه با اشاره به برخورداری این مرکز درمانی خصوصی به تجهیزات پیشرفته پزشکی، عنوان کرد: فعالیت این مرکز درمانی با حدود 15 درصد ظرفیت به هیچ وجه قابل قبول نیست و باید راهکار مناسب برای فعالیت این بیمارستان با حداکثر ظرفیت اتخاذ کرد.
وی نخستین راهکار برای حل مشکلات این بیمارستان را واگذاری بخشی از خدمات طرح تحول نظام سلامت به این بیمارستان با استفاده از اختیارات وزیر بهداشت و درمان بیان کرد و گفت: در این خصوص دانشکده علوم پزشکی ساوه باید سازوکار لازم برای عملیاتی شدن این راهکار را از طریق وزارت بهداشت پیگیری و نتیجه را برای اجرایی شدن اعلام کند.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه میزان برخورداری از تخت های بیمارستانی در ساوه به ازای هر هزار نفر 1.1 است، گفت: راهکار دیگری که برای ارتقای میزان برخورداری مردم این شهرستان از تخت بیمارستانی وجود دارد و به حد نصاب و نرم کشوری نزدیکتر می کند واگذاری این بیمارستان خصوصی به بخش دولتی است که با افزودن 96 تخت بستری در این بیمارستان به بخش دولتی این میزان به 1.4 افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به بدهی 18 میلیارد تومان این بیمارستان بنا بر اعلام مدیریت آن گفت: با واگذاری این بیمارستان به بخش دولتی و رایزنی با بانک عامل برای بخشودگی دیرکرد وام دریافتی علاوه بر پرداخت معوقات بانکی و سایر بدهی ها امکان استفاده حداکثری از خدمات این بیمارستان مجهز و پیشرفته با تعرفه دولتی برای مردم میسر خواهد شد.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به فعالیت این بیمارستان با ظرفیت 15 درصدی اظهار کرد: در بسیاری از مواقع این مرکز درمانی با ظرفیتی حتی کمتر از این میزان و تا حدود پنج درصد خدمات ارائه میدهد.
محمدرضا منصوری با اشاره به مشکلاتی که این بیمارستان با آن مواجه است و کاهش درآمدزایی متاثر از فعالیت این مرکز درمانی موجب بوجود آمدن بدهی و معوقات بانکی شده است، افزود: یکی از راهکارهای برون رفت از این مشکلات واگذار سهام بیمارستان به پزشکانی است که اقدام به ویزیت بیماران در این مرکز می کنند.
وی با تاکید بر اینکه در این بیمارستان عرضه و تقاضا با همدیگر همخوانی ندارند، عنوان کرد: در صورت واگذاری سهام بیمارستان به پزشکان انگیزه حضور متخصصین برای ویزیت بیماران بیشتر شده و درآمدزایی نیز افزایش خواهد یافت.
منصوری به بدهی 18 میلیارد تومان این بیمارستان اشاره کرد و افزود: اگر چاره ای برای حل مشکلات و بدهی های این بیمارستان اندیشیده نشود قطعا ظرف سه سال آینده این میزان بدهی دو برابر شده و فضای بیمارستانی در ازای مطالبات بانکی توقیف خواهد شد.
به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار ساوه تنها راهکار برون رفت از مشکلات این بیمارستان را تعامل از طریق وزارت بهداشت برای اجرایی شدن یک تصمیم کارشناسی شده و مطابق با قوانین و مقررات دانست.
محمدبهاروند با اشاره به جلسات متعددی که برای برون رفت از مشکلات این بیمارستان برگزار شده است، گفت: با وجود بدهی هایی که این بیمارستان به ادارات خدمات رسان نظیر اداره برق و ... داشته است اما هربار که اقدام به قطع برق و سایر خدمات شده است ممانعت بعمل آمده و همچنان از طریق مبادی ذیربط پیگیر حل مشکلات آن هستیم.
وی خواستار اقدام عملی و تصمیم صحیح برای خروج از بحران این بیمارستان شد و افزود: با توجه به برخورداری از تجهیزات پیشرفته پزشکی ، جذب پزشک متخصص و پیگیری برای دریافت مطالبات بیمه ای و حمایت دولت قطعا می تواند مشکلات این مرکز را برطرف و مردم این شهرستان از خدمات درمانی مطلوب برخوردار شوند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی نیز نقدترین کار برای حل مشکلات این بیمارستان را ورود مستقیم وزارت بهداشت و درمان دانست و افزود: بهترین راهکار ایجاد یک سازوکار مناسب و قانون مند با استناد به دستوالعمل های ابلاغی از سوی وزارت بهداشت و دولت برای برون رفت از مشکلات مراکز درمانی است که در اختیار بخش خصوصی بوده و به دلایل متعدد با مشکلات درآمدی مواجه هستند.
فتح الله حقیقی افزود: علاوه بر پیگیری مشکلات این مرکز درمانی از طریق وزارت بهداشت باید برای پزشکان نیز انگیزه ایجاد کرد تا بتوان با ویزیت حداکثری بیماران با استقرار پزشکان متخصص به درآمدزایی بیشتر کمک کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی با تاکید بر واگذاری این بیمارستان به بخش خصوصی گفت: منابع بخش دولتی در ساخت و سازها و افزایش فضای درمانی مطلوب است و می توان با پیگیری لازم و در صورت موافقت مدیریت بیمارستان این مرکز را به بخش دولتی واگذار کرد.
مهدی زندیه وکیلی افزود: برای وزارت بهداشت این امکان وجود دارد که بتواند این بیمارستان را از بخش خصوصی خریداری کند چرا که خرید بیمارستان به مراتب بهتر از خرید خدمات است، همچنان که از سوی وزارت بهداشت در گذشته این کار صورت گرفته و مراکز درمانی خصوصی و حتی مراکز درمانی وابسته به تامین اجتماعی را خریداری کرده است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز گفت: با پیگیری از طریق وزارت بهداشت بهترین مکانیسم را بررسی و با موافقت مدیریت بیمارستان راهکاری که به نظر میرسد منطقیتر و مناسبتر است را برای حل مشکلات این بیمارستان اتخاذ خواهیم کرد.
عباس نیکروش با تاکید بر اینکه نگاه دولت حفظ و حمایت از ظرفیت های درمانی بخش خصوصی است، افزود: همه تلاش خود را به کار خواهیم بست تا این بیمارستان خصوصی حفظ شود و با حداکثر ظرفیت به مردم خدمات ارائه دهد.
به گزارش ایسنا، موسس و مدیرعامل بیمارستان حضرت فاطمه (س) ساوه نیز با اشاره به آغاز فعالیت این بیمارستان از سال 1391 با 15 درصد ظرفیت تاکنون گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت و کاهش تعرفههای درمانی در مراکز دولتی ارائه خدمات در بخش خصوصی با رکود جدی مواجه شد.
سیدعلی شریف نیا افزود: این بیمارستان با برخورداری از پیشرفته ترین امکانات درمانی و دستگاههای مجهز پزشکی با 96 تخت بستری جزو بیمارستانهای درجه یک و عالی کشور است.
وی به ارتقای هتلنیگ این بیمارستان در سالهای پس از تاسیس نیز اشاره کرد و افزود: با وجود توجه ویژه ای که به ارتقای هتلنیگ و تجهیزات این مرکز شده است اما با چالش بزرگ کمبود مراجعه کننده مواجه است به گونه ای در حال حاضر به دلیل کاهش درآمد و هزینه بالای آن بالغ بر 18 میلیارد تومان بدهی بانکی دارد.
شریف نیا به شرایط بحرانی این بیمارستان اشاره کرد و گفت: فعالیت این مرکز درمانی با حداقل ظرفیت موجب شده است تا در خطر تعطیلی قرار بگیرد.
وی به طلب یک میلیارد و 800 میلیون تومانی بیمارستان از سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: علاوه بر این میزان طلب از سازمان تامین اجتماعی بالغ بر یک میلیارد و 700 میلیون تومان نیز از سایر بیمهها طلب داریم و این در حالی است که هم اکنون سه میلیارد و 100 میلیون تومان بدهی این بیمارستان به پزشکان و بابت خرید از شرکتها دارویی و ... است که نشان از تراز منفی عملکرد مالی این بیمارستان دارد.
وی خرید خدمت بخش خصوصی از دولتی را اقدام اولیه و اولویت دار حل مشکلات این بیمارستان دانست و گفت: از دولت انتظار داریم همان شرایطی که برای بیمارستان آبیک قزوین در نظر گرفتند و با انعقاد تفاهم نامه بین بخش خصوصی و دولتی قرارداد خرید خدمت امضا کردند برای این بیمارستان نیز عملیاتی کنند.
شریف نیا تصریح کرد: در دستورالعمل هیئت دولت ویزیت پزشکان بیمارستان دولتی در بخش خصوصی لحاظ شده است و انتظار میرود که یک کار ترکیبی با مشارکت بخش خصوصی و دولتی صورت بگیرد.
وی در عین حال عنوان کرد: با هر تصمیمی که از سوی دولت چه واگذاری این بیمارستان به بحش دولتی و یا هرگوه تصمیمی که وزارت بهداشت برای برون رفت از مشکلات این مرکز درمانی اتخاذ کند که بتوان از بحران جدی نجات داد موافق هستم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز با اشاره به میزان پوشش بیمه های تکمیلی اظهار کرد: ناکافی بودن پوشش بیمههای تکمیلی موجب کاهش مراجعه مردم به مراکز درمانی بخش خصوصی شده و همچنان حجم مراجعات بر دوش بخش دولتی است.
حبیباله رضایی افزود: نزدیکی ساوه به پایتخت نیز موجب شده است تا بیمارانی که قصد درمان خود در مراکز خصوصی را دارند با طی مسافت یک ساعته در مراکز درمانی مجهزتر پایتخت پروسه درمان بیماری را انجام دهند.
وی بیان کرد: این بیمارستان از امکانات مجهزی برخوردار است ولی به دلیل تعرفه خصوصی حجم مراجعات مردمی جوابگوی نیازهای آن نیست که باید راهکار اساسی برای آن اتخاذ کرد.
رضایی در ادامه با اشاره به دارا بودن ساوه از 420 تخت فعال اظهار کرد: به لحاظ سطح بندی کشوری کسری تخت بستری در ساوه وجود ندارد اما با نرم کشوری که به ازای هر هزار نفر یک تخت بستری باید وجود داشته باشد فاصله داشته و در صورت واگذاری این بیمارستان به بخش خصوصی شاهد ارتقای ظرفیت تخت بستری در بخش دولتی خواهیم بود.