شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

استاندار استان مرکزی کمبود مفرط آب در حوزه کشاورزی و شرب را اصلی‌ترین مشکل شهرستان‌های ساوه و زرندیه برشمرد.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سیدعلی آقازاده در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در شهرستان ساوه اظهار کرد: کاهش منابع آبی این دو شهرستان به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و حجم ناکافی بارش ها در این منطقه موجب شده است که در حوزه کشاورزی و شرب با بحران آبی مواجه بوده و این مسئله به یکی از دغدغه‌های مهم مردم دو شهرستان تبدیل شود.

وی با اشاره به مصوبه سفر اخیر دولت به استان مرکزی مبنی بر تخصیص اعتبار به منظور اختصاص سهم آب ساوه از سد کوچری بیان کرد: امیدواریم بتوانیم با جذب اعتبارات کافی زمینه تحقق این مهم را فراهم و با اختصاص سهم آب ساوه از سدکوچری مهمترین مشکل این منطقه را برطرف کنیم.

استاندار استان مرکزی در ادامه با اشاره به استقرار یک مجتمع خودروسازی در ساوه به عنوان یکی از موضوعات مهم در رونق اقتصادی شهرستان گفت: با سرمایه‌گذاری خارجی که در این حوزه بعمل خواهد آمد به راحتی می توانیم چندین هزار شغل را ایجاد کرده و از کنار گردش و ترنول مالی که متاثر از این سرمایه‌گذاری بدست خواهد آمد خیلی از مشکلات اقتصادی استان برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به ایجاد برخی از موانعی که بر سر راه استقرار این مجتمع بزرگ خودروسازی بوجود آمده است، گفت: به همین منظور نامه‌ای به امضای 100 نماینده مجلس و با پیگیری نماینده مردم ساوه و زرندیه به معاون اول رئیس جمهور ارسال و در نشست اخیر اینجانب با مهندس جهانگیری مشکلات این طرح مطرح و قرار بر این شد با نظر مساعد دولت این موضوع عملیاتی شود.

وی همچنین از ارسال نامه ای به رئیس جمهور در خصوص عملیاتی شدن سرمایه گذاری رنو در ساوه خبر داد و افزود: این پیگیری ها بیانگر حساسیت این مسئله است چرا که با سرمایه گذاری کاملا خارجی علاوه بر ایجاد چندین هزار شغل مستقیم موجب ایجاد مشغال فرعی و فعالیت‌های جانبی خواهد شد که مشکلات اقتصادی شهرستان ساوه را پوشش خواهد داد.

آقازاده از شهرستان های ساوه و زرندیه به عنوان بخش جدائی ناپذیر استان مرکزی یاد کرد که پیشانی این استان به شمار رفته و هموار ه درآمد بالایی را برای استان کسب می کنند و از جمله سرمایه های بزرگ کشور و استان مرکزی محسوب می شوند.

وی تاکید کرد: استان مرکزی باید قدر دو شهرستان ساوه و زرندیه به عنوان نعمت‌هایی که در این خطه از کشور وجود دارند، بداند. یقینا این خطه از استان مرکزی به عنوان قطعات ارزشمند پازل این استان هستند و از ظرفیت‌های بسیار زیادی هم در حوزه صنعت و هم در حوزه کشاورزی برخوردارند.

استاندار مرکزی تصریح کرد: فعالیت بیش از 600 واحد صنعتی در ساوه که این روزها شرایط خوبی به لحاظ مشکلات اقتصادی که کشور با آن مواجه است، ندارند عزم جدی و سیاست‌های حمایتی را می‌طلبد تا مشکلات برطرف شوند.

وی بیان کرد: باید ظرفیت های افتخار آفرین به گونه‌ای مدیریت شود که رونق تولید و اقتصاد را شاهد باشیم و همه باید تلاش کنند تا به روزهای خوب برگردیم.

آقازاده با اشاره به کشاورزی بودن این منطقه نیز گفت: ساوه و زرندیه قطب کشاورزی استان به شمار می‌روند اما این روزها سرزمین تولید کننده یاقوت سرخ و قطب انار کشور و جهان وضعیت مناسبی ندارد و به دلیل سرمازدگی باغات انار خسارت بسیار زیادی به باغداران وارد شده است.

وی تاکید کرد: برخی از باغداران به دلیل اینکه دوبار خاطره سرمازدگی را تجربه کرده‌اند اقدام به تغییر کشت کرده و بنا دارند تا به جای درخت انار درختان دیگری را جایگزین کنند.

استاندار مرکزی افزود: با مشوق‌هایی که از سوی دولت و سیاست‌های حمایتی که در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ارزان صورت می‌گیرد انتظار ما از باغداران انار کار ساوجی این است که نسبت به تغییر کشت انار اقدام نکنند تا برند این شهرستان که با نام انار شناخته می‌شود خدشه‌دار نشود.

وی در ادامه با اشاره به طرح مشکلات شهرستان در این جلسه گفت: تمامی این مشکلات در ستاد اقتصاد مقاومتی استان مطرح و راهکارهای عملی برای برطرف شدن آن به عنوان مصوبه ستاد بوده و قابلیت اجرایی خواهد داشت.

به گزارش ایسنا؛ رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز گفت: شهرستان ساوه براساس سرشماری سال 95 بالغ بر 283 نفر جمعیت دارد که رشد جمعیتی دو درصدی را در این شهرستان شاهد هستیم و با توجه به رشد 22 دهم درصدی استان مرکزی این میزان رشد در ساوه بیانگر مهاجر پذیر بودن این شهرستان است.

رقیه یادگاری بیان کرد: شهرستان ساوه 15 درصد مساحت و 20 درصد جمعیت استان مرکزی را به خود اختصاص داده است و نرخ بیکاری در ساوه 6.5 درصد است و سومین شهرستان استان از نظر کمترین نرخ بیکاری به شمار می رود و با توجه به اینکه حدود 6 هزار نفر در ساوه بیکار هستند کاهش و تقلیل این میزان بیکار در ساوه با توجه به ظرفیت های موجود، مشکل سختی نیست و به راحتی می توان این معضل را برطرف کرد.

وی بیان کرد: 35 درصد فعالیت اقتصادی استان را صنایع تشکیل می دهند در حالیکه این میزان در ساوه به دلیل استقرار بزرگترین شهر صنعتی کشور 44 درصد است و بیانگر صنعتی بودن ساوه است و در حوزه کشاورزی نیز 16 درصد اقتصاد این شهرستان برپایه کشاورزی است.

یادگاری گفت: 550 واحد صنعتی و تولیدی در ساوه به بهره بردار ی رسیده است و چهار شهرک صنعتی در این شهرستان فعالیت دارند و با توجه به فراهم بودن زیرساخت ها امکان ارتقای واحدهای صنعتی و تولیدی در این منطقه وجود دارد.

وی با اشاره به وجود 87 معدن و ایجاد 460 اشتغال معدنی در ساوه گفت: ساوه در حوزه تاریخی و گردشگری نیز ظرفیت های بالایی دارد که می توان در راستای اشتغال و رونق اقتصادی از آن بهره برد.

یادگاری گفت: 21 درصد تولیدات زراعی و 40 درصد تولیدات باغی استان مربوط به ساوه است که بیانگر بهره وری در بخش کشاورزی است و همواره بخش اعظمی از تولیدات استان را به خود اختصاص داده و رتبه نخست استان را در بردارد.

وی به اشتغالزایی در روستاهای شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: در 20 روستای استان مطالعات لازم برای اشتغالزایی صورت گرفته است.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group