شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

 

15 اکتبر برابر با 23 مهرماه در ایران به عنوان روز بزرگداشت نابینایان و عصای سفید نام نهاده شده است.

بخشی از افراد جامعه مبتلا به معلولیت‌هایی هستند که طبیعتا مشکلاتی نیز برای آنها وجود دارد و از آنجاکه یکی از حیاتی‌ترین اعضای بدن چشم انسان است و با از دست دادن آن انسان با محدودیت‌های زیادی مواجه می‌شود، لذا مشکلات افرادی که مبتلا به معلولیت از ناحیه چشم هستند بیشتر بوده و بعضا خطراتی برای افراد بوجود خواهد آمد.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، استفاده از عصای سفید به عنوان وسیله‌ای برای تردد نابینایان و نمادی برای شناخت این قشر از جامعه توسط یک عکاس انگلیسی که در سال 1921 میلادی بر اثر یک سانحه چشم خود را از دست داد متداول شد تا نابینایان برای سهولت در تردد و در امان ماندن از خطراتی که در حین عبور و مرور وسائط نقلیه در خیابان ها از عصا به عنوان وسیله کمکی استفاده کنند.

نابینایان فقط با مشکل تردد در سطح شهر مواجه نیستند بلکه به لحاظ عدم برخورداری از نعمت بینایی با مشکلات فراوانی گریبانگیر هستند. دغدغه‌هایی از جنس اشتغال و هزینه‌های درمانی گرفته تا مناسب سازی معابر که بارها و بارها از سوی این قشر به مسئولان گفته شده است اما فایده‌ای نداشته و ظاهرا مسئولان نسبت به برطرف کردن مشکلات نابینایان، چشمان خود را بسته و نابینا شدند.

برگزاری مراسم گرامیداشت روز عصای سفید به همت انجمن نابینایان و کم بینایان دشت امید ساوه که با حضور امام جمعه، رئیس دانشکده علوم پزشکی، اعضای شورای شهر، رئیس بهزیستی و برخی دیگر از مسئولان در دفتر این انجمن صورت گرفت، فرصتی شد تا پای صحبت‌های مدیر عامل این انجمن نشسته و برای چندمین بار مشکلات آنان را مطرح و به عبارتی تکرار مکررات کنیم.

مجید مبارک، اشتغال را اصلی‌ترین مشکل نابینایان ساوه و زرندیه بیان کرد و گفت: نابینایان از توانایی بالایی در حوزه‌های گوناگون برخوردار هستند در حالیکه این توانایی و توانمندی از سوی مسئولان، مدیران ادارات و شرکت‌ها نادیده گرفته می‌شود.

افزود: در شهرستان ساوه که بزرگترین شهر صنعتی کشور در آن قرار دارد علاوه بر اینکه اشتغالی برای نابینایان ایجاد نمی‌شود، بلکه یکی از نابینایان شاغل در این شهر صنعتی با سابقه 15 سال کار و دارای همسر و فرزند از کار اخراج شده و هم اکنون به سختی و مشقت فراوان معیشت روزمره خود را تامین می‌کند.

وی خواستار درک صحیح مسئولان از وضعیت نابینایان و نگاه جدی به خواسته‌های منطقی آنان شد و افزود: ایجاد اشتغال موجب شکوفایی استعدادهای نابینایان و کم‌بینایان خواهد شد و تجربه نشان داده است که افراد نابینا نسبت به افراد بینا به مراتب از بهره‌وری بالایی در امور محوله برخوردار هستند.

وی در ادامه با اشاره به اجرای قانون سه درصد استخدام معلولان در دستگاههای اجرایی شهرستان اظهار کرد: متاسفانه این قانون در ادارات ساوه رعایت نمی‌شود در حالیکه مدیران می‌توانند از ظرفیت معلولان و هوش بالای آنها به عنوان اپراتور تلفن یا اموری که نابینایان قادر به انجام آن باشند در ادارات استفاده کنند.

به گفته مبارک بنا بر اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نابینایان تنها در 10 درصد مشاغل نمی‌تواند مشغول بکار شوند و این سوال مطرح است آیا باید همچنان با وجود اینکه نابینایان می‌توانند در 90 درصد مشاغل فعالیت کنند و منعی هم وجود دارد، مشکل بیکاری به عنوان یک مشکل لاینحل برای این قشر باقی بماند.

وی در ادامه به هزینه بالای درمان اعضای انجمن نیز اشاره کرد و گفت: هزینه درمان نابینایان و کم بینایان بسیار بالاست و اکثرا قادر به تامین آن نیستند که می‌طلبد مجموعه وزارت بهداشت و خیرین در این امر پیشقدم شوند.

مبارک به نبود مکان مناسب برای فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی نابینایان در سطح شهر اشاره کرد و گفت: این انجمن در قالب موسسات مردم نهاد مجوز گرفته است و تحت حمایت دولت نیست و به دلیل محدودیت مالی توان اجاره فضای فیزیکی برای فعالیت را ندارد از این رو قدرت مانور انجمن برای تحقق اهداف آن کاهش یافته است و نیازمند توجه مسئولان و خیرین در این حوزه هستیم.

مدیر عامل انجمن نابینایان و کم‌بینایان دشت امید ساوه در ادامه به فعالیت‌ها و اقداماتی که از سوی انجمن اجرا شده پرداخت و با اشاره به توانمندی‌ها و درخشش نابینایان و کم بینایان ساوه و زرندیه در عرصه‌های گوناگون فرهنگی و ورزشی گفت: این انجمن در سال 1385 با هدف رسیدگی به امور نابینایان در زمینه‌های علمی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی، تفریحی و ... تشکیل شد.

وی با اشاره به عضویت حدود 100 نفر از نابینایان و کم بینایان ساوه و زرندیه در این انجمن مردم نهاد، گفت: این انجمن از جمله انجمن‌های مردم نهاد فعال در سطح شهرستان و حتی استان مرکزی است و حتی از انجمن استان نیز جلوتر و فعال تر است.

مبارک برگزاری کلاس‌های قرآن، آموزش احکام و سوادآموزی با اخذ مدرک از سازمان‌های مربوطه جهت ارتقای سطح علمی اعضا، شرکت در مسابقات استانی قرآن و کسب مقام‌های اول تا سوم استانی و اعزام اعضای انجمن به مراحل منطقه ای و کشوری، تشکیل هیئت ورزشی و ورزش گلبال نابینایان در ساوه، برگزاری دوره‌های آموزشی و مسابقات شطرنج، اعزام اعضا به مسابقات کشوری شنا، و کسب رتبه‌ها برتر کشوری، برگزاری اردو با هدف ایجاد روحیه نشاط، توزیع روزنامه سپید به خط بریل، مشارکت با کتابخانه‌های شهر در راه اندازی کتابخانه ویژه نابینایان، اهدای سبد کالا به اعضای نیازمند انجمن و تلاش برای ایجاد زمینه‌های همکاری با ادارات و سازمان ها را از جمله اقدامات این انجمن برشمرد.

وی با اشاره به اینکه شعار انجمن "نابینایان امروز، فرزندان جامعه – جامعه فردا، بدون نابینا" است گفت: تشکیل کارگاه‌های حمایتی از طریق جلب مشارکت‌های تعاونی، افزایش کمک هزینه‌های تحصیلی نابینایان، گسترش دوره‌های آموزشی و هنری، افزایش میزان کمک‌های موردی از قبیل عرضه وسایل و تجهیزات بهداشتی و آموزشی و اهتمام در فراهم آوردن زمینه مناسب جهت اشتغال و ازدواج نابینایان از جمله اقدامات در راستای تحقق شعار انجمن است.

وی گفت: نابینایان و کم‌بینایان ساوه و زرندیه با کمترین امکانات بزرگترین افتخارات را در حوزه فرهنگی، دینی و ورزشی کسب می‌کنند و تنها دو بار در سال از سوی بهزیستی مبلغ ناچیزی به انجمن اهدا می‌شود و با افتخار می‌گوئیم که مبالغ اهدایی از سوی خیرین عزتمندانه دریافت شده و هیچگاه از طریق توزیع قبض کمک یا صندوق‌های خیریه به دنبال دریافت کمک مادی نبوده‌ایم بلکه خود خیرین و مسئولان با حضور در انجمن و بازدید میدانی از فعالیت‌ها اقدام به حمایت مادی کردند و این نوع حمایت مادی عزت‌مندانه است.

مبارک در ادامه خواستار نگاه جدی مسئولان و متولیان امر به مشکلات نابینایان و کم بینایان و تلاش برای برطرف کردن آنها شد.

به گزارش ایسنا، دنیای تاریک نابینایان در انتظار فانوس روشنایی مسئولان و خیرین است. نباید از توانمندی این قشر از جامعه غافل شویم، باید راهکارهایی برای برون رفت از مشکلات عصاسفیدان جامعه اتخاذ شود تا بتوان آرامش آنان را با تامین شغل و تامین معیشت برقرار کرد. از طرفی بخشی از این افراد کم‌بینا هستند و با تامین هزینه‌های درمانی می‌توان بینایی آنها را برگرداند.

در ماه محرم با یادآوری این روایت از امام حسین (ع) که "همانا درخواست‌های مردم به شما از جمله نعمت‌های الهی هستند، پس از نعمت‌های الهی ناراحت و ملول نشوید" به همه مسئولان و خیرین توصیه می‌کنیم که برطرف کردن مشکلات نابینایان از جمله نعمت‌های الهی است پس نه تنها از طرح این مشکلات ناراحت نشوید بلکه در صدد برطرف کردن آن باشید و باز تاکید می‌کنیم که دنیای تاریک نابینایان در انتظار فانوس روشنایی مسئولان و خیرین است.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group