قسمت اول / گفت و گوی تفصیلی رادیو ساوه با مهندس مهدوی نژاد کاندیدای مجلس نهم
مهندس مهدوی نژاد: آمده ام، چرا که اراده مردم را باور دارم
قسمت اول / گفت و گوی تفصیلی رادیو ساوه با مهندس مهدوی نژاد کاندیدای مجلس نهم
مهندس محسن مهدوی نژاد (دوره گرد) فارغ التحصیل رشته مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و از صنعتگران شهرستانهای ساوه و زرندیه، از نیروهای ارزشی، فرماندهان سپاه و رزمندگان 8 سال دفاع مقدس است. او که عزم شرکت در انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه را کرده است و این روزها از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی محسوب می شود.
رادیو ساوه بررسی دیدگاههای وی را برای آگاهی شما خوانندگان محترم لازم دانسته و آنچه از نظر شما می گذرد مشروح مصاحبه این رسانه با کاندیدای نهمین دوره مجلس شورای اسلامی است.
آقای مهندس ،جنابعالی صنعتگرید، چرا تصمیم گرفته اید به عرصه قانونگذاری وارد شوید و چرا کاندیدای انتخابات مجلس شده اید؟
با عرض سلام محضر مردم عزیز شهرستانهای ساوه و زرندیه و با تقدیر از زحمات شما در عرصه اطلاع رسانی . در پاسخ به سوالتان باید عرض کنم عمل به هر تکلیفی ناشی از یک احساس نیاز است؛ در شرایط فعلی حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه شاهد هستیم لازم دیدم به عرصه بیایم و در سنگر خدمت به مردم و کشورم در جایگاه یک نماینده مجلس فعالیت کنم. البته اگر چنانچه اراده و اقبال مردم با اینجانب باش. یکی ازمهمترین دلایلی که به صحنه آمدم مراجعات مکرر مردم، نخبگان و تاثیرگذاران بود و من درخواست های قاطبه مردم را به نوعی پذیرفتم.
همانطور که می دانیدنمایندگی یک پست سیاسی است ، واقعا مخاطبان ما می خواهند بدانند نگاه و گرایش سیاسی شما در سپهر سیاسی کشور چیست؟ شما را اصولگرا بدانیم و یا اصلاح و ... ؟
ببینید سوابق بنده نشان داده است که یک اصولگرا هستم اما تلقی شما نباید این باشد که بنده یک اصولگرای حزبی و لیستی هستم چرا که اصولا به این دسته بندی هایی که براساس یک اجماع خاص و محدود شکل می گیرد اعتقادی ندارم. باید عملکردها را دید! و من از اصولگرایی را ثابت قدم بودن بر ارزشهای انقلاب، امام و رهبری می دانم. مقام معظم رهبری شاخصه هایی در خصوص اصولگرا بودن مطرح کرده اند بنده فقط به آن شاخصه ها اعتقاد دارم ولا غیر!
شما را چگونه اصولگرایی بدانیم؟
من خود را اصولگرایی مستقل می دانم تا اصولگرای حزبی، جناحی و لیستی!
در جبهه هم یاد گرفتیم که زیاد به درجه و عنوان اعتنا نکنیم. معتقدم مردم حرف آخر را می زنند نه لیست ها و احزاب. اگر لطف خدا و اراده مردم باشد کار تمام خواهد بود.
شما شرایط فعلی ساوه و زرندیه و آنچه در سطح کشور می گذرد را انگیزه اصلی خود در ورود به عرصه انتخابات برشمردید به طورمثال جنابعالی شرایط ساوه و زرندیه را چگونه می بینید؟
من به روال شعارهایی که این روزها مطرح می شود نمی خواهم سیاه نمایی کنم و همه دستاوردها را زیر سوال ببرم .کارهای خوبی در ساوه و زرندیه در حوزه های مختلف صورت گرفته است اما من چند برنامه مهم را در ذهن دارم.
معضل بیکاری : ببینید ساوه و زرندیه پتانسیل های خوبی به لحاظ صنعتی دارد اما از طرفی هم خیلی از جوانان ما بیکارند و این بیکاری دو علت دارد:
کارخانجات و واحدهای صنعتی ما با ظرفیت کامل کار نمی کنند یعنی اگر واحدهای صنعتی موجود به جای ظرفیت 30 درصد تا 100 درصد ظرفیت خود استفاده کنند به هیچ وجه شاهد حتی یک فرد بیکار نخواهیم بود. اینکه چرا واحدهای صنعتی ما با ظرفیت کامل کار نمی کنند بر می گردد به اعمال یک سری سیاستهای غلط ، من جمله سیاست های پولی و مالی، عدم تخصیص کامل سهم صنعت از هدفمندی یارانه ها و به روز نبودن دانش و اطلاعات ما از بازارهای جهانی و البته تحریم هایی که اعمال می شود و ...
البته من معتقدم سیاست های دولت در عرصه صنعت باید اصلاح شود جای شگفتی است که اگر به شما بگویم دولت به صنعت و صنعتگر ما بدهکار است و از طرفی دیگر صنعتگر به بانک های دولتی بدهکار است.
ثانیاضرورت اشتغال زایی در عرصه های کشاورزی: اگر شما تحقیق کنید علت اصلی مهاجرت روستائیان به شهرها به دلیل دست و پا کردن یک شغل آن هم با حقوق حداقلی در شهرها ست . طبیعی است که جوان روستایی وقتی می بیند در روستایش کاری نیست و شغلی ندارد تا برود تشکیل خانواده دهد حتما می آید به شهر تا مثلا در یک واحد صنعتی مشغول به کار شود، مدتی کار می کند، هم ظرفیت اشتغال در واحدهای صنعتی تکمیل تر می شود و هم آن جوان با تشکیل زندگی مجبور به ساختن یک چهار دیواری در حاشیه شهر می شود.
خوب این مهاجرت بیشتر برای شهرستان ضرر دارد تا منفعت، به نظرم یکی از مهمترین برنامه های هر کسی که نماینده شد باید ایجاد اشتغال در روستا و ایجاد توسعه صنایع تبدیلی باشد. مثلا در خشکرود یا آوه یا یل آباد و ... اگر هکتارها باغ انگور، انار، طالبی و پسته داریم که آوازه جهانی دارند و تعدادی کارگر فصلی در این باغات مشغول می شوند دولت می تواند با ایجاد صنایع تبدیلی مثل بسته بندی مناسب این محصولات یک شغل پایدار برای جوان این مناطق یا هر روستای دیگر فراهم سازد و هم محصولات باغی با قیمت تمام شده کمتر و با کیفیت بالاتر در بازارهای داخلی و حتی خارجی حضور پیدا می کند و از این طریق ارز بسیار زیادی عاید کشور می شود و از هدر رفت تولیدات کشاورزی نیز جلوگیری می شود.
برنامه دوم بنده که اگر مردم به اینجانب اعتماد کنند آن را در دستور کار خود دارم تقویت بخش کشاورزی ساوه و زرندیه است که بنا دارم آن را در دو فاز پیگیری کنم.
نیاز جدی توسعه کشاورزی شهرستان های ساوه و زرندیه تامین منابع جدید آبی و استفاده بهینه و علمی از این منابع است .
شما اگر به کشاورزان ساوه ای و زرندیه ای مراجعه کنید اولین مشکلشان را مشکل آب خواهید دید، واقعا خیلی از روستائیان و کشاورزان ما یا از ظرفیت کامل زمین های کشاورزی شان نمی توانند بدلیل کمبود آب استفاده کنند و یا اینکه این زمین ها را رها کرده اند و آمده اند به شهر!
در زرندیه بنا دارم مصوبه اجرای انتقال آب از جنوب تهران به زرندیه را با قدرت پیگیری کنم و در ساوه می خواهم استفاده از ظرفیت رودخانه سیروان و هدایت آن به پشت سد ساوه را دنبال کنم.
در بحث استفاده علمی از منابع آب هم همه چیز واضح است. شما ببینید چه میزان از منابع آبی ما در کشاورزی و آبیاری به روش سنتی هدر می شود ؟! در حالی که اگر آبیاری قطره ای و کشت گلخانه ای را تقویت کنیم خیلی از مشکلات ما در حوزه آب حل می شود. ما باید پژوهشکده ای را در این خصوص در ساوه یا زرندیه تاسیس کنیم تا این معضلات در ساوه و زرندیه ، با توجه به شرایط اقلیمی این دو شهر به طور علمی مورد بررسی قرار گرفته و حل شود. امروز دنیا با فناوری های نوین از منابع آبی استفاده می کند.
تسریع در بهره برداری از پروژ های آب شرب ساوه:
در ساوه مشکلات حادی وجود دارد که البته تصفیه خانه و خط انتقال در آستانه بهره برداری است اما دست اندر کاران تاخیر داشته اند . ما امیدوار بودیم امسال در دهه فجر از آب شیرین بهره مند شویم اما نشد! در خصوص تامین آب از سرشاخه های دز برای ساوه آغاز عملیات این پروژه به سال آینده موکول شده و با کمال تعجب اعلام می کنند این پروژه تا چهار سال آینده به بهره برداری می رسد و این زمان بسیار دیر است همین الان اگر از پساب سد ساوه آب به شهر ساوه تزریق شود ، جوابگوی جمعیت فعلی نیست و چنانچه مورد اعتماد مردم باشم بلافاصله تسریع انتقال آب از سرشاخه های دز به ساوه را در اولویت اول پیگیری می کنم.
سومین برنامه بنده مدیریت هوشمندانه معضل حاشیه نشینی در ساوه و زرندیه است. به طور مثال ساوه با نزدیک به 30 درصد رشد مهاجر پذیر مقام اول را در کشور دارد علتش هم این است که ساوه بزرگترین شهر صنعتی کشور را دارد و شاخصه های دانشگاهی ، صنعتی و تولیدی اش به تنهایی با چند استان کشور برابری می کند و معلوم است عده ای از نقاط دیگر کشور که البته مهمان ما هستند و برای کار به ساوه می آیند باید در ساوه سکونت کنند خوب این چندین هزار کارگر محترم اهل غرب و شمال کشور، در ساوه کار می کنند تشکیل زندگی داده اند و مسکنی می خواهند از آنجا که زیر ساخت های شهری در ساوه متناسب با توسعه شهر صنعتی کاوه نبوده است مرتبا نقاطی با عنوان نقاط حاشیه نشین در ساوه رشد کرده که عدد آن امروز به 17 نقطه با نزدیک به 20 هزار خانوار رسیده است . وزارت مسکن با تجدید نظر در حوزه حریم خدمات شهری ساوه با افزایش 3 هزار هکتار موافقت کرده است و من فکر می کنم هر کس که نماینده شد باید بیاید و با تقویت و ایجاد هماهنگی بین شهرداری و ادارات خدمات رسان این نقاط را ساماندهی کند در عین حال که معتقدم با افزایش هرگونه حاشیه نشینی جدید مقابل شود. دقت داشته باشید که ساوه از حیث معضل حاشیه نشینی در شرایط اضطرار قرار دارد و باید فورا فکری به حال این مناطق کرد چرا که عمده کسانی که در این مناطق سکنی گزیده اند غالبا افراد ضعیف جامعه هستند و خانه هایی که این افراد ساخته اند خانه هایی بسیار کوچک و گاها محروم از ابتدایی ترین نیازهای یک شهروند ماننده بهره مندی از آب ، گاز، برق و ... که در برخی موارد حاشیه نشیان و فرزندانشان در معرض افسردگی های روحی و روانی قرار دارند.
سرکشی و توجه به روستاها و مناطق محروم
ببینید جامعه شناسان و علمای علوم اجتماعی و سیاسی یکی از عوامل قوام و دوام دولت ها و حکومت ها را در ایجاد رفاه و رضایت محسوس در نقاط شهری و روستایی کوچک می دانند چه بسا اینکه اگر آهنگ توسعه و افزایش سطح رفاه عمومی مردم از روستاها و شهرهای کوچک شنیده شود می توان گفت این آهنگ ، آهنگ توسعه پایدار است. مهمترین دلیل بنده در توجه به روستاها در این عقیده و نگاه مستتر است.
شما اگر به چند روستا در ساوه و زرندیه سر بزنید مشکلاتشان به طور طبقه بندی شده این گونه است:
*نبود و یا کمبود آب شرب بهداشتی و آب کشاورزی
*نبود اشتغال پایدار
*کمبودایجاد جاده مناسب دسترسی به روستا
*کمبود خانه بهداشت روستاها که متاسفانه هر چند روستا از یک خانه بهداشت استفاده می کنند
*عدم بهره مندی از انرژی سالم
*عدم اجرای طرح هادی روستایی که بنده معتقدم اگر در هر روستایی طرح هادی مطالعه تهیه و اجرا شود بسیاری از مشکلات آن روستا حل خواهد شد.
*نبود اماکن تفریحی ، ورزشی و فرهنگی مانند زمین فوتبال، والیبال، کتابخانه ها و مدارس و پارک روستایی
*تسریع در اجرای برخی پروژ های عمرانی همچون آبخیزداری، کانالهای آب و ... با اخذ کمترین خودیاری از مردم
*ایجاد دهیاری ها و شوراهای روستایی در غالب روستاهای واجد شرایط
چنانچه خدمتگزار مردم در مجلس شوم حتما به تمامی روستاهای ساوه و زرندیه به اتفاق مسوولان سرکشی خواهم کرد.
مجموعه های صنعتی باید در خدمت شهرستانهای ساوه و زرندیه باشند
یکی از مهمترین مزیت های ساوه و زرندیه وجود مجموعه های صنعتی به ویژه شهر صنعتی کاوه است . مهمترین اولویت کاری بنده در صورت اعتماد مردم این خواهد بود که عوائد حاصله از فعالیت این کارخانجات صرف رفاه مردم ساوه و زرندیه شود. شما ببینید خیلی از جوانان و مهندسین ما در مامونیه بیکارند اما برخی مدیران واحدهای صنعتی از مهندسین پایتخت استفاده می کنند و یا شهر صنعتی کاوه خدمات اجتماعی و فرهنگی مناسبی در شهر ساوه نداشته است.
آیا این صاحبان صنایع نمی توانند یک سینما، یک پارک مجهز، یک مجتمع ورزشی و ... در شهر ساوه ایجاد کنند؟ واقعا جای سوال ندارد که تیم فوتبال متعلق به شهر صنعتی کاوه به جای اینکه در ساوه باشد در تهران فعال است؟ آیا شما رسانه ای ها هیچ گاه از متولیان امر پرسیده اید که چرا حتی یک دفتر مرکزی چند صد کارخانه مستقر در ساوه و زرندیه در این دو شهر مستقر نیست و همه در تهران بیتوته کرده اند؟! چرا بیشتر حسابهای مالی واحدهای صنعتی ساوه و زرندیه در بانک های این دو شهرستان در گردش نیست تا از عواید آن افراد بیشتری از تسهیلات بانکی بهره مند شوند و چرا خدمات این کارخانجات در تهران تامین می شود؟!
آقای مهندس، مردم ساوه و زرندیه از کمبود امکانات و فضاهای بهداشتی و درمانی در رنج هستند چه تدبیری دراین خصوص اندیشیده اید؟
بله درست است، واقعا شهرستانهای ساوه و زرندیه از این حیث در رنج و محرومیت هستند. بطور مثال ساوه در چهار راه کشوری قرار دارد. آمار تصادفات جاده ای در ساوه فراوان است، اما مراکز بهداشتی و درمانی ما بیشتر در حد یک درمانگاه باقی مانده اند! مثلا بیمارستان مدرس ما برای جمعیت 50 هزار نفری پیش بینی شده است و به هیچ وجه این مجموعه درمانی نمی تواند پاسخگوی چهار برابر ظرفیت خود باشد چرا که هم از لحاظ ساختمانی فرسوده است و هم از لحاظ تجهیزات! سایر مراکز درمانی ما هم همین وضعیت را دارد. در بعضی روستاها نیز درمانگاه هایی تاسیس شده است که فقط ساعتی از روز را فعال هستند و برخی هم بدون پزشک و یا دارو فعالیت می کنند واقعا باید فکری به حال این وضعیت کرد. چرا با وجود این همه پزشک روستاهای ما با درمانگاههای بدون پزشک و پرستار مواجه هستند. در یک کلام شهرستانهای ساوه و زرندیه باید از بیمارستانها و مراکز درمانی مجهزی برخوردار باشند چرا که تنها 120 کیلومتر تا پایتخت فاصله داریم.
ادامه دارد ....