رئیس ستاد انتخابات کشور با حضور در معاونت خبر صدا و سیما برای هماهنگی تبلیغات انتخاباتی با رسانه ملی، آخرین تصمیمات وزارت کشور را برای برگزاری باشکوه انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در اسفند تبیین کرد.
محمد حسین مقیمی گفت : خوشبختانه وزیر کشور و مسئولان شورای نگهبان جلسات خوبی با هم داشتند و مسائل کارشناسی ، حقوقی و قانونی برای برگزاری انتخابات در جلسات مشترک ستاد انتخابات کشور با این شورا بررسی شد.
وی افزود: در این جلسات آماده می شویم تا اقدامات لازم تا روز برگزاری انتخابات و پس از آن تا زمان اعلام نتایج را انجام دهیم و هماهنگی کاملی میان مجریان و هیات های نظارت از یکسو و وزارت کشور و شورای نگهبان ایجاد شود.
مقیمی با اشاره به تدوین و ابلاغ جدول زمانی انتخابات گفت : این جدول زمانی را به استان ها ابلاغ کرده ایم و در تهران نیز ملاک عمل ما خواهد بود.
معاون سیاسی وزیر کشور افزود: بر اساس این جدول زمانی، نام نویسی داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری در روز 26 آذر و نام نویسی از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی 28 آذر اغاز می شود و پس از آن موعد ایجاد هیات های اجرایی ، آغاز تبلیغات انتخاباتی و روز رای گیری را در پیش رو خواهیم داشت.
وی در پاسخ به پرسشی درباره آخرین تصمیمات درباره برگزاری انتخابات الکترونیکی گفت : در هر انتخابات حدود 25 مرحله کاری وجود دارد که اکنون 23 مرحله به صورت الکترونیک اجرا و فقط مرحله رای گیری و شمارش آرا به صورت دستی انجام می شود.
مقیمی افزود : در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی 14 حوزه انتخاباتی به صورت آزمایشی به شکل ماشینی برگزار شد و تجارب کسب شده نشان داد که می توانیم کل مراحل را ماشینی برگزار کنیم .
وی گفت : بر اساس مصوبه هیات دولت مقرر شده است که اعتبار لازم برای برگزاری یک سوم انتخابات اسفند را به صورت ماشینی تامین کنیم.
مقیمی افزود: برای این کار باید سخت افزاری ساخته می شد که به تایید وزارت کشور و شورای نگهبان برسد که این کار انجام و سخت افزار تهیه شد و کارشناسان این دو نهاد آن را بررسی کردند.
وی اضافه کرد: در نهایت در جلسه شورای نگهبان این دستگاه با توضیحات کارشناسان 2 طرف به تایید رسید و اکنون باید نرم افزار لازم را تهیه کنیم که مقدمات کار فراهم شده است.
مقیمی ادامه داد : اقدامات طبق برنامه زمان بندی که به شورای نگهبان دادیم پیش می رود و نرم افزاری که تهیه خواهد شد باید به تایید کارشناسان دو طرف برسد و در شورای نگهبان تصویب و تایید شود زیرا باید اطمینان یابند که انتخابات با این نرم افزار از نظر ایمنی، سلامت و درستی کار قابل انجام است .
وی گفت : پس از این اقدامات ، فقط تعیین حوزه های انتخابیه که باید انتخابات در آن به شکل الکترونیکی برگزار شود باقی می ماند ما پس از این سه مرحله، رای گیری و شمارش آرا در یک سوم حوزه های انتخابیه به شکل ماشینی انجام خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات همچنین در پاسخ به این پرسش که انتخابات اسفند در چه تعداد از کلانشهرها به شکل الکترونیکی برگزار خواهد شد گفت : در این باره هنوز باشورای نگهبان به نتیجه نهایی نرسیده و حوزه های انتخابیه را به این شورا اعلام نکرده ایم ؛ منتظریم تا بحث نرم افزار را به نتیجه برسانیم بعد نظرمان را درباره حوزه های انتخاباتی اعلام می کنیم.
مقیمی افزود: وقتی شورای نگهبان ، حوزه های انتخابیه پیشنهادی را تایید کرد اعلام می کنیم چون نمی خواهیم با طرح دائمی این بحث ها مردم دچار سردرگمی شوند وقتی نهایی شد اعلام می کنیم .
رئیس ستاد انتخابات همچنین درباره آخرین تصمیمات این ستاد برای استفاده از صندوق های شفاف آرا گفت : بر اساس قانون ، آرا باید مخفی و زمانی که داخل صندوق انداخته می شود قابل خواندن نباشد .
وی افزود : این موضوع برای ما محدودیتی ایجاد می کرد به همین علت با شورای نگهبان به این نتیجه رسیدیم که از صندوقی استفاده کنیم که هم شفاف و هم آرای انداخته شده در آن مخفی باشد.
مقیمی گفت : اکنون صندوقی که به تایید شورای نگهبان رسیده به مهر شورای نگهبان ممهور شده و در حال ساخت است.
رئیس ستاد انتخابات همچنین از اقدام برای یکسان کردن هیات های اجرایی دو انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی خبر داد و افزود: آیین نامه و قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری در این مجلس تدوین و قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز مجزا تصویب شده است .
وی گفت : آیین نامه این دو انتخابات در تعیین هیات های اجرایی تا حدی با هم مغایرت دارند به همین علت خوشبختانه نمایندگان مجلس طرحی را ارائه کرده اند تا هیات های اجرای هر دو انتخابات یکی شوند.
مقیمی افزود: با این اقدام ، قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را با قانون هیات های اجرایی مجلس خبرگان رهبری تطبیق می دهیم و در واقع یک هیات اجرایی انتخاب خواهد شد .
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت : البته برای هر یک از دو انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی صندوق های مجزا خواهیم داشت و آرا مجزا دریافت می شود.
مقیمی همچنین درباره آمار رای دهندگان در انتخابات اسفند اظهار داشت : آمارها کاملاً مشخص نیست زیرا برخی شهرها از انتخابات قبلی تاکنون توسعه یافته ، برخی روستاها خالی از سکنه و برخی شهرها بزرگ شده اند.
وی افزود: آمار حوزه های انتخابیه را پس از این که هیات های اجرایی انتخاب شوند و کارشان را آغاز کنند جمع بندی و اعلام خواهیم کرد.
مقیمی گفت : درباره آمار حائزان شرایط رای دادن نیز باید مرکز آمار ایران و سازمان ثبت احوال که در این باره ذی ربط هستند آمار یکنواختی ارائه کنند تا به اطلاع مردم برسانیم.
معاون سیاسی وزیر کشور همچنین گفت : برای این که انتخابات مجلس شورای اسلامی را به شکل ماشینی برگزار کنیم باید اصلاحات قانونی انجام می شد که خوشبختانه در مجلس تصویب شد و به تایید شورای نگهبان رسید که این مصوبه قانون انتخابات آینده خواهد بود.
وی افزود : طبق یکی از این اصلاحات کسانی که می خواهند رای بدهند هم باید شناسنامه همراه داشته باشند هم کارت ملی اما به احتمال بسیار هنوز تعدادی از مردم کارت ملی نگرفته اند یا کارت ملی شان مفقود شده است.
مقیمی گفت: برای تسهیل در این باره در گفتگو با مسئولان سازمان ثبت احوال کشور مقرر شده است کسانی که کارت ملی ندارند با مراجعه به ادارات ثبت احوال در اسرع وقت کارت ملی خود را دریافت کنند.
وی به این گروه از مردم توصیه کرد با مراجعه به ثبت احوال کارت ملی خود را دریافت کنند تا با مشکل مواجه نشوند.
سومین جلسه معاون سیاسی وزیر کشور با معاون خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران عصر امروز در رسانه ملی برگزار شد.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به نتایج گفتگوهایش با معاون خبر رسانه ملی گفت : رسانه ملی وظایف مهمی در کمک به افزایش مشارکت مردم در انتخابات دارد و به ویژه از این به بعد که نام نویسی دو انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی در 26 و 28 آذر آغاز می شود نقش صدا و سیما افزایش می یابد.
مقیمی افزود : رسانه ملی قبل از نام نویسی باید درباره نقش و اهمیت مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی و جایگاه نمایندگان در این دو نهاد آگاهی مردم را افزایش دهد تا داوطلبان نمایندگی که آمادگی لازم را در خود می بیند به نام نویسی ترغیب شوند.
وی گفت : در جلسه امروز با معاون خبر صدا و سیما درباره بحث های مربوط به انعکاس اطلاعیه های هیات های اجرایی از رسانه ملی ، آگاهی دادن به مردم برای چگونگی حضور در پای صندوق های رای و مسائلی که به برگزاری باشکوه انتخابات نقش دارد تبادل نظر شد