اين استاد دانشگاه با تاکيد بر دستاوردهاي بزرگ اقتصادي کشور در سه دهه بعد از پيروزي انقلاب گفت: با وجود موفقیت های ارزشمند درامور کلان و موفقیت هاي مختلف درامور جاری ، نارسایی هایي هم وجود دارد که در صورت عدم توجه به آنها شاهد تضعیف نظام اقتصادی کشور خواهيم بود.ازاین روی باید ضمن شناسایی دقیق مشکلات و به دوراز هر نوع تعارفات خوش بینانه و باندی، مغرضانه یا جاهلانه و صرفا براساس یک نقد
" سرخيل با اشاره به بي ثباتي هاي اخير در بازار ارز که باعث نگراني هاي جدي در ميان اقشار مختلف و به خصوص توليدکنندگان و اردکنندگان کالا شده گفت: اين بي ثباتي ها به فضاي کسب و کار در داخل کشور آسيب مي زند و باعث مي شود بخش خصوصي رغبتي به سرمايه گذاري هاي بلند مدت نداشته باشد... " | |||
وی در این مورد گفت: براي دستيابي به توسعه اقتصادي به عوامل محركه اي مانند : سرمايه ، نيروي انساني ماهر وتوانا، تكنولوژي وآشنائي با روشهاي علمي وفني جديد ، آگاهي از تحولات اجتماعي وفرهنگي وبرنامه هاي هماهنگ وسازگار جهت بهره برداري ازعوامل مختلف توليد ، نياز مبرم داريم.
سرخيل افزود: عواملي كه موجب عينيت بخشيدن به توسعه اقتصادي مي گردند متعدد ودرعين حال متنوع اند، كه بهره گيري بهينه ازعلم ودانش جهاني ، مديريت علمي ، داد وستد كالا وخدمات ، ودانش فني نيز ازآن جمله اند. اما در اين ميان نبايد مساله مهم لزوم استفاده از سرمايه هاي اجتماعي داخلي را ناديده گرفت.
سرخيل با اشاره به بي ثباتي هاي اخير در بازار ارز که باعث نگراني هاي جدي در ميان اقشار مختلف و به خصوص توليدکنندگان و اردکنندگان کالا شده گفت: اين بي ثباتي ها به فضاي کسب و کار در داخل کشور آسيب مي زند و باعث مي شود بخش خصوصي رغبتي به سرمايه گذاري هاي بلند مدت نداشته باشد، در حالي كه رشد بلند مدت و حقيقي اقتصادي محصول سرمايهگذاريهاي بلند مدت در فعاليتهاي توليدي است.
وي ميافزايد: از سوي ديگر، به علت تزريق مداوم و بي ضابطه درآمدهاي نفتي به جامعه، عادات رفتاري و الگوي مصرفي مردم نيز تغيير كرده است. يعني خريد كردن و الگوي مصرف مردم براساس نيازهاي حقيقيشان نيست، بلكه براساس درآمدهاي تصادفي است كه در تلاطمات زندگي اقتصادي به دست ميآورند يا از دست ميدهند، به همين علت بخش تقاضا در بازارهاي ايران هيچ روند باثباتي ندارد و اين بدين معني است كه توليدكننده هم نميداند كه آينده بازار چگونه است.
مصطفي سرخيل در پايان گفت: خطر كاهش سرمايه اجتماعي مشكلي جدي است كه اگر مورد توجه قرار نگيرد، اقتصاد ايران را با چالش های جدی مواجه خواهد کرد. سرمايه اجتماعي نشان دهنده ميزان قاعدهمندي مناسبات مردم در زندگي روزمره شان است. وقتي نميتوانيم به راحتی یک معامله ساده تجاری را انجام دهیم، نشانه كاهش سرمايه اجتماعي است. اميدوارم با اتخاذ سياست هاي سنجيده و صحيح اقتصادي بتوانيم از سرمايه هاي اجتماعي موجود به بهترين شيوه ممکن بهره بگيريم.