در نظام اسلامی انتخابات یکی از مولفههای تحقق مردمسالاری دینی و ابزاری برای مشروعیت و مقبولیت نظام به شمار میرود و حضور حداکثری مردم برای به ثمر رسیدن یک مشارکت اجتماعی گسترده از الزامات آن محسوب میشود.
در این میان رسانهها نقشی راهبردی و هدایتگرانه در نوع رفتار سیاسی جامعه دارند و خلاقیت و ابتکار رسانه یکی از الزامات تحقق مشارکت حداکثری مردم در این حماسه سیاسی است.
از این رو دفتر خبرگزاری ایسنای منطقه مرکزی در شهرستان ساوه در ابتکاری به منظور تحقق رسالت خبری خود پیشنهاد برگزاری مناظرهای با حضور جریانات سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب را به فعالان این دو طیف سیاسی در سطح استان، مطرح کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- به دنبال هماهنگیهای انجام شده با شورای عالی اصلاحات در استان مرکزی و رئیس ائتلاف اصولگرایان در استان، هر دوی آنها از این پیشنهاد استقبال کردند و دفتر خبرگزاری ایسنا در اراک آماده برگزاری این مناظره میشد، اما به یکباره در آستانه برگزاری این نشست سیاسی عدم بلوغ سیاسی یا عدم تعهد رسانهای منجر به لغو این مناظره شد که نشان از بروز ضعف در گفتگوی عقلانی داشت و مشروح خبر مربوط به لغو این مناظره با عنوان" لغو مناظره ایسنا در سایه عدم بلوغ سیاسی و عدم تعهد به رسانه" در 26 بهمن ماه سال جاری بر روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفت.
به موازارت دعوت از جریانات سیاسی مرکز استان، این موضوع در دفتر ایسنای ساوه نیز دنبال و با استقبال هر دو طرف مواجه شد، اما متاسفانه لغو مناظره در ساوه نیز از سوی جناح اصلاحطلب کلید خورد و "عباس امیرحسینی" سخنگو و نایب رئیس مجمع اصلاحطلبان شهرستان ساوه که اول در روز مراسم بهرهبرداری از پروژههای دهه فجر با حضور استاندار مرکزی در ساوه و نیز دو روز قبل از برگزاری مناظره آمادگی خود را علیرغم کسالتی که داشت برای حضور در مناظره با شرط اینکه در فضای دوستانه و خارج از تخریب یکدیگر برگزار شود، اعلام کرده بود، ساعاتی قبل از برگزاری مناظره به بهانه عدم صدور مجوز از تهران و شورای عالی اصلاحطلبان از حضور در این نشست امتناع کرد. البته وی که برای حضور سایر اعضای مجمع اصلاحطلبان نیز قول مساعد داده بود ولی از یک ساعت قبل از برگزاری مناظره از پاسخ به تماسهای مکرر خبرنگار ایسنا امتناع کرد.
به هر شکل در زمان اعلام شده از سوی دفتر این خبرگزاری برای برگزاری مناظره، "حجتالاسلام قدرتالله سعیدی" معاون سیاسی شورای ائتلاف اصولگرایان شهرستان ساوه به دعوت ایسنا پاسخ مثبت داد و با حضور وی، جلسه مناظره به میزگرد تغییر یافت.
وی در ابتدای حضور خویش با تعجب از عدم حضور جناح مقابل گفت: ای کاش دوستان اصلاح طلب به دعوت خبرگزاری پاسخ مثبت میدادند و حضور داشتند تا برای اولین بار در تاریخ سیاسی این شهرستان مناظرهای با محوریت انتخابات صورت گیرد و در یک فضای منطقی و معقول نقاط قوت و ضعف طرفین مطرح شود تا بتوانیم در سایه بیان نقطه نظرات و انتقادات سازنده روند رو به رشد توسعه سیاسی را در آستانه یک حماسه سیاسی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: به شخصه از تخریب و بیان نقدهای گزنده علیه یکدیگر که با همدلی و همزبانی مدنظر مقام معظم رهبری منافات دارد، دوری می کنم اما ای کاش دوستان امروز بودند و حرفهای یکدیگر را میشنیدیم و این مناظره زمینهای برای توسعه سیاسی و هدایت آن به جامعه دانشگاهی و حوزوی و فعالان سیاسی شهرستان میشد.
معاون سیاسی شورای ائتلاف اصولگرایان شهرستان ساوه در ادامه با اشاره به تقسیمبندی جامعه به دو گروه اصلاحطلب و اصولگرا گفت: در ابتدا باید عرض کنم که تقسیمبندی جامعه به دو گروه اصلاحطلب و اصولگرا را قبول ندارم و به بیان واژه نیروهای ارزشی اعتقاد دارم حال میخواهد اصولگرای اصلاحطلب باشد، یا اصلاحطلب اصولگرا.
وی با تاکید بر اینکه ما قصد نداریم با کلمات و الفاظ بازی کنیم، گفت: این دو لفظ باید به درستی تبیین شود. هدف هر اصولگرایی باید اصلاحات باشد و اگر غیر از این باشد نمیتوان به وی اصولگرا گفت. در مقابل نیز اگر یک اصلاحطلب پایبند به اصول نظام و اسلام نباشد به او اصلاحطلب آمریکایی میگویند و این اصلاحطلب در قالب نظام تعریف نمیشود.
مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت ساوه، کسانی که اصلاح طلب به شمار میروند و پایبند به نظام و ارزشهای اسلامی هستند را مورد قبول نظام دانست و تصریح کرد: اصولگرایی که پایبند به اصلاحات و خیلی از اصول نظام نیست مورد قبول نیست، هرچند که در جرگه اصولگرایی باشد یا اینکه خدای ناکرده فساد مالی و اقتصادی داشته باشد ولواینکه اصولگرا باشد، مورد قبول نظام نیست.
تاییدشدگان شورای نگهبان مورد قبول مردم هستند
وی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری در خصوص خودی و غیر خودی گفت: در انتخابات هم بر روی همین محور بحث میکنیم. اینهایی که از سوی شورای نگهبان چه اصولگرا و چه اصلاحطلب تائید صلاحیت شدند مورد قبول مردم هستند و ما تبعیت از قوانین نظام میکنیم، چرا که شورای نگهبان براساس قانون اساسی فصل الخطاب است و نباید به این شورا حمله کرد، چنین کاری بیقانونی است. مگر می شود کسی با حمله به شورای نگهبان به بیقانونی دامن بزند و بخواهد به سنگر قانونگذاری راه یابد؟
به گفته وی، در فضای انتخابات کشور، خودی چه اصولگرا و چه اصلاح طلب آن کسی است که انقلاب، اسلام و ارزشهای نظام، امام راحل و فصلالخطاب بودن مقام معظم رهبری را قبول داشته و اعتقاد نظری و عملی به ولایت فقیه داشته باشد و در غیر این صورت غیرخودی است.
وی در ادامه با ارزیابی فضای انتخابات گفت: طبیعتا در انتخابات خبرگان رقابت سیاسی صرف مطرح نیست، هر چند نباید در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز رقابت سیاسی صرف صورت گیرد. در خبرگان رهبری حضور بزرگان دینی و مجتهدین برای انجام یک رقابت سالم به منظور راهیابی به مجلسی مطرح است که در نظام اسلامی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گفته وی، طبیعتا در انتخابات مجلس خبرگان رهبری تبلیغات سالم و پرهیز از اسراف و سیاسی بازی صورت میگیرد و کاش انتخابات مجلس شورای اسلامی هم به همین سمت و سو برود، چرا که اسراف در هر کاری از نظر اسلام مورد نکوهش واقع شده است.
تحریم انتخابات توسط برخی طیفها تبلیغات دشمن است
وی تصریح کرد: با این وجود شاهد یک نشاط سیاسی با حضور همه جریانات و احزاب هستیم چرا که تمامی طیفهای سیاسی آمادگی خود را برای حضور حداکثری در انتخابات اعلام کردند و اینکه گفته میشود یک جریان سیاسی به دلیل نداشتن کاندیدا با براساس گرایش سیاسی خود درصدد تحریم انتخابات است، این موضوع صحیح نیست و حرف دشمن است، چرا که همه طیفها در انتخابات کاندیدا دارند و برای حمایت از نامزد خود و حضوری قاطع، آمادگی خود را در بیانیهها و مصاحبهها اعلام کردهاند.
معاون سیاسی شورای ائتلاف اصولگرایان شهرستان ساوه در ادامه با تاکید بر ضرورت رعایت اخلاق انتخاباتی از سوی کاندیداها و هوادارانشان اظهار کرد: افرادی که به عنوان نامزد انتخاباتی وارد گرودنه رقابت سیاسی شدهاند لازم است معیارها و ملاکهایی داشته باشند که مهمترین آن عبادت و بندگی خداست. نباید شیفته جاه و مقام دنیا باشند و گول زرق و برق سیاست را بخورند و هدفشان جز خدمت برای رضای خدا نباشد.
وی نوآوری، تخصص و تجربه در امور مدیریتی را از دیگر ملاکهای نامزدهای انتخاباتی دانست و افزود: اسلام بر این اصل که باید کار را به کاردان سپرد تاکید دارد. از این رو لازم است با عقل سلیم و استفاده بهینه از اندیشه و تجربه مانع از بروز لغزش شد، باید افرادی کارآمد را روانه دستگاه خدمترسانی به مردم کرد.
حجت الاسلام سعیدی پایداری در برابر مشکلات، برخورداری از بینش، اندیشیدن به آسایش مردم و دوری از ریاستطلبی را از دیگر معیارهای کاندیداها دانست و افزود: برخورداری از سعه صدر و پایداری در برابر مشکلات از اصلیترین مولفههای مدیریتی است و به فرموده پیامبر اکرم(ص) کسی که بدون آگاهی و دانش، کاری را انجام دهد، فسادش بیشتر از صلاحش خواهد بود. همچنین امام صادق (ع) میفرمایند: هر که جویای ریاست باشد نابود خواهد شد و ریاست جز در خیرخواهی برای بندگان خدا نیست.
وی پاسداری از استقلال و منافع کشور را از دیگر وظایف مهم برای برگزیده ملت دانست و افزود: حفظ استقلال کشور موجب نجات از وابستگی خواهد شد و نباید اجازه داد کشور بستر چپاول و امیال شیطانی بیگانگان شود.
معاون سیاسی شورای ائتلاف اصولگرایان شهرستان ساوه در ادامه به اخلاق انتخاباتی نامزدها در زمان انتخابات اشاره کرد و افزود: اسراف نکردن در تبلیغات، انصاف در گفتار و احترام متقابل و دوری از تهمت باید از مهمترین و اصلیترین ویژگیهای نامزدهای انتخاباتی باشد.
نامزدها جانب انصاف را رعایت کنند
وی گفت: نباید به بهانه رقابت سیاسی، عملکرد نظام را در طول 37 سال که با استقامت ملت و تلاش مسئولان حاصل شده زیر سوال برد . بلکه نامزدها در دفاع از ایدهها و برنامههای خود باید در گفتار و کردار، جانب انصاف را رعایت کنند و حق کشی نکنند.
مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت ساوه، لازمه انتخابات سالم را ایجاد فضای سالم و دوری از تشنج و فساد دانست و افزود: تحقق این امر جز با رعایت اصل احترام متقابل و همبستگی و دوری از حرمتشکنی و تهمت ممکن نیست.
این فعال سیاسی در ساوه، تهمت زدن و شایعه پراکنی را بزرگترین ضربهای دانست که میتوان به حکومت در فضای انتخاباتی از سوی نامزدها وارد کرد و تصریح کرد: به فرموده حضرت علی(ع) کسی که خود را در جایگاه تهمت قرار داده است، نباید جز خود را نکوهش کند.
وی پرهیز از دادن وعدههای واهی و شعارزدگی و دوری از اختلاف را از دیگر الزامات اخلاق انتخاباتی از سوی نامزدها بیان کرد و افزود: قرآن کریم بر عمل به وعده تاکید کرده است.
به گفته وی، در روایتی از حضرت علی(ع) درباره پیروان و اصحاب جمل آمده است: چون رعد خروشیدند و چون برق درخشیدند ولی کاری از پیش نبردند و سرانجام سست گردیدند. ما این گونه نیستیم. تا عمل نکنیم رعدوبرقی نداریم و تا نباریم، سیل جاری نمیسازیم.
وی خاطرنشان کرد: از این رو نامزدها باید بکوشند از هوا و هوس پیروی نکرده و از نیرنگ پرهیز کنند . از تجاوز به حقوق دیگر نامزدها و هواداران آنها خودداری کنند چرا که اهانت به دیگران با اتحاد ملی منافات دارد و وحدت کلمه را از بین برده و جامعه را به انحراف میکشاند.
وی خواستار پرهیز نامزدها از فریبکاری شد و اظهار کرد: مسلمان نه فریب میدهد و نه نیرنگ می زند و به فرموده پیامبر اکرم (ص) همانا اهل نیرنگ و فریب در آتش جهنمند. از این رو در جامعه دینی شایسته و سزاوار نیست که نامزدها برای کسب آرای بیشتر به خدعه و نیرنگ روی بیاورند.
ویژگیهای نامزد اصلح
حجت الاسلام سعیدی در ادامه به تشریح اخلاق انتخاباتی هواداران نامزدها پرداخت و گفت: تحقیق مردم در مورد نامزدها اولین اصل در انتخاب اصلح است که ابتدا باید با تفکر و تعقل صورت گیرد و اگر به نتیجه نرسید با مشورت صاحبان عقل و اندیشه انتخابی صحیح انجام شود.
وی افزود: در نظام اسلامی مشورت و شورا جایگاهی خاص دارد، عدهای صاحبان تفکر و اندیشه در قالب ارائه لیستهای حمایتی نامزدهای اصلح را به مردم معرفی میکنند و هر فرد اگر نتوانست خود تشخیص بدهد میتواند با رجوع به این لیستها نامزد اصلح را برگزیند.
مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت ساوه، داشتن تعهد و تجربه، پرهیزگاری، امانتداری، حسن سابقه و اصالت خانوادگی، سادهزیستی، خدمت به محرومان، برخورداری از سعه صدر را از معیارهایی دانست که هواداران در انتخاب فرد اصلح باید مد نظر قرار دهند.
احیای حق و ابطال باطل وظیفه نماینده منتخب مردم
حجت الاسلام سعیدی در ادامه به وظایف نامزد برگزیده و منتخب مردم پس از انتخاب شدن نیز اشاره کرد و افزود: شکرگزاری به درگاه خدای و پرهیز از تحقیر رقیبان و وفاداری سه مولفه اصلی نامزد پیروز پس از انتخابات باید باشد.
وی ادامه داد: برگزیده مردم باید به شکرانه نعمتی که به واسطه حضور مردم به او داده شده است در فکر احیای حق و ابطال باطل باشد و از همه مهمتر پس از پیروزی و کسب اکثریت آراء از تحقیر احزاب یا نامزدهای دیگر و حتی هواداران آنها پرهیز کند که نشان دهنده پلیدی درون آدمی است. به فرموده پیامبر اکرم(ص) در بدی فرزند آدم همین بس که برادر مسلمان خود را کوچک شمارد.
وی در توضیح وفاداری نامزد پیروز انتخابات نیز گفت: سلامت مالی، اخلاقی، کارآمدی و اعتقاد به مبانی نظام اسلامی، روحیه استکبارستیزی، اعتقاد به توانمندی ملی و پرهیز از اشرافیت، توجه به محرومان با اراده مصمم در پیگیری امور و حفظ روحیه انقلابی از ضروریات منتخب مردم است.
معاون سیاسی شورای ائتلاف اصولگرایان ساوه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر پیشبینی ترکیب مجلس آینده و آرایش سیاسی آن گفت: با توجه به اینکه اصلاحطلبان اعلام کردند همه به میدان رقابت میآیند و با اتحاد هم میآیند، اما از آنجاکه لیست ائتلاف اصولگرایان در 25 استان کشور اعلام شده و در سایر استانها هم طی روزهای آینده منتشر خواهد شد، لذا قطع به یقین اکثریت مجلس را طیف اصولگرا تشکیل خواهد داد. البته اقلیتی هم از طیف اصلاحطلب و اعتدالگرایان حضور خواهند داشت.
وی در خصوص معرفی نامزد اصولگرایان در حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه نیز گفت: با وجود اینکه در نشستها و جلسات مکرری از نامزدهایی که گرایش اصولگرایی دارند، خواستار اجماع شدهایم، اما این نامزدها به توافق نهایی نرسیدهاند و ترجیح دادیم که فعلا سکوت کنیم. چرا که نتیجهای حاصل نشده است، اما طی روزهای آینده به اجماع نهایی رسیدهایم و قطعا نامزد مورد حمایت این طیف سیاسی را اعلام خواهیم کرد.
استکبار از حضور حداکثری مردم هراس دارد
حجت الاسلام سعیدی به پرسش دیگر ایسنا درخصوص برنامه احزاب و تشکلها برای تشویق مردم به حضور و مشارکت گسترده مردم در انتخابات نیز پاسخ داد و گفت: استکبار جهانی حضور حداکثری مردم را سم میداند و از مشارکت ملت ایران هراس دارد.
وی ادامه داد: در کشورهای منطقه نظیر عربستان حضور حداکثری مردم ایران در انتخابات زلزله بر اندام حاکمان میاندازد چرا که اولین تاثیرش ایجاد این سوال در بین مردم عربستان است که چطور می شود در کشوری نظیر ایران که در همسایگی عربستان قرار دارد هر دو سال یکبار کارگزاران با رای مردم انتخاب میشوند، اما همچنان در این کشور رویه خلیفهگری و قومیتگرایی و دیکتاتوری حکومت میکند.
وی با تاکید بر اینکه حضور حداکثری مردم در انتخابات زلزله سیاسی در کشورهای منطقه و بدخواهان نظام به راه خواهد انداخت، افزود: اگر مردم بخواهند سیلی و مشت محکمی بر صورت مستکبران عالم و جریانات تکفیری و داعش بزنند باید از همه طیفها و جریانات سیاسی در انتخابات حضوری پرشور داشته باشند که در این میان نقش احزاب و جریانات سیاسی به تداوم این حرکت انقلابی عزتمند کمک خواهد کرد.
این فعال سیاسی اصولگرای ساوه در ادامه به جایگاه اصلاحطلبان در جامعه نیز اشاره کرد و افزود: به عقیده بنده جایگاه اصلاحطلبان تا قبل از سال 88 و پس از دوم خردادماه 76 جایگاه اجتماعی خوبی بودند و تا سال 84 توانستند اکثریت آرا را به خود جلب کرده و نمود خوبی پیدا کنند اما متاسفانه سال 88 بعضی از سران اصلاحات کاری کردند که از چشم مردم افتادند و مردم احساس کردند بعضی از اینها به نظام و انقلاب خیانت میکنند و بعضی از آنها از چشم مردم افتادند و خودشان نیز قبول داشتند.
وی ادامه داد: پس از سال 88 در عرصه سیاسی به صورت علنی ظاهر نشدند و در انتخاباتی نظیر شوراها در قالب لیستهای مستقل وارد گردونه رقابت انتخاباتی شدند و لیست اصلاحطلبی شاخصی از آنها ندیدیم.
وی گفت: اما در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 بعضی از اصلاحطلبان گفتند که از دولت به عنوان رحم اجارهای استفاده خواهند کرد و پشت سر دولت تدبیر و امید، تحت عنوان دولت اعتدال قرار گرفتند .
وی تصریح کرد: به عقیده من حتی با این اقدام اطلاحطلبان جایگاه قبلی آنان ترمیم نشد و چهره سال 88 مرمت نشد و نتوانستند به عنوان یک چهره اصلاحطلب عرض اندام کنند. از این رو اگر بخواهند در قالب چهره اعتدال رقابت سیاسی کنند امکان موفقیت دارند و اگر بخواهند در لباس اصلاحطلبی ظاهر شوند اقلیت خیلی کمی را میتوانند جذب کنند. در این صورت جریان اصلاحطلبی به صورت فراگیر نمی تواند کرسیهای چندانی را در مجلس کسب کند.
سعیدی در پایان با تاکید بر پرهیز از افترا و تهمت و تاکید بر همدلی و ضرورت پرهیز از نگاه احساسی به انتخابات تصریح کرد: باید با کمک جریانات سیاسی و مشارکت مردم یک فضای عقلانی در جامعه حاکم شود تا انتخابی منطقی و عقلانی صورت گیرد و امیدواریم در این مقطع زمانی با حضور حداکثری مردم شاهد عید دوم سیاسی که همانا حضوری پرشور در هفتم اسفندماه مانند عید اول و حضور باشکوه مردم در راهپیمایی 22 بهمن بود، باشیم.