مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: اتحادیه های تولیدات دامی و گیاهی در این شهرستان تشکیل شده و پس از انجام فرآیند ثبت این دو اتحادیه، مقدمات تاسیس اتاق اصناف کشاورزی در این شهرستان فراهم خواهد شد و بزودی راه اندازی می شود.
علیرضا طهماسبی شنبه چهارم شهریورماه ۱۴۰۲ در نشستی با خبرنگاران اظهار کرد: کار جهادی و شبانه روزی دولت موجب کاهش بسیاری از مشکلات مردم شده و این رویه در جهاد کشاورزی نیز حاکم است.
وی با اشاره به مردمی سازی یارانه ها گفت: جهاد کشاورزی در تامین و عرضه کالاهای اساسی مردم نقش آفرین بوده و حضوری موثر دارد.
وی ایجاد امید و نشاط در جامعه را از رویکردهای دولت دانست و با بیان اینکه تقویت اعتماد عمومی نتیجه ایجاد فضای نشاط، شادابی و امید در جامعه است، درخصوص عملکرد این مجموعه گفت: ارتقای بهره وری در تولید با استفاده از منابع موجود به ویژه مصرف بهینه آب مهمترین سیاست جهاد کشاورزی است.
طهماسبی در خصوص فعالیت های زیربنایی در حوزه آب و خاک گفت: ۵۰ پروژه عمرانی در حوزه آب و خاک در حال اجراست که مبلغ ۲۳.۶ میلیارد ریال از بودجه آن سهم دولت و مابقی خودیاری مردمی بوده و شامل تجهیز و نوسازی اراضی، احداث کانال آبیاری، احداث استخرهای مشاعی، لایروبی قنوات، ایجاد شبکه و ... است.
وی به افزایش ۳۵۰ درصدی اعتبارات حوزه آب و خاک اشاره کرد و گفت: ۹۵ درصد اعتبارات، نقدی شده و پایه اعتبارات آب و خاک در سال جاری نزدیک به سه برابر شده است.
وی به تولیدات دامی اشاره کرد و افزود: بدنبال مردمی سازی یارانه ها نگرانی هایی برای آسیب رسیدن به واحدهای تولیدی دام و طیور وجود داشت اما با تلاش های صورت گرفته و حمایت دولت، مشکلات برطرف شده است. در تولیدات گیاهی نیز موضوع اجرای الگوی کشت پیگیری شد که نیازمند حمایت بخش خصوصی و دولتی است.
وی گفت: همزمان با هفته دولت ۹ پروژه جهاد کشاورزی در حوزه آب و خاک با صرف اعتباری بالغ بر ۲.۳ میلیارد تومان به بهره برداری خواهد رسید. سهم اشتغال جهاد کشاورزی شهرستان ساوه در سالجاری حدود ۳۵۰ نفر است که با اعطای تسهیلات پیش بینی شده محقق خواهد شد .
وی گفت: همچنین طرح توسعه مجتمع شیر و گوشت دامدشت با صرف اعتباری بالغ بر هزار میلیارد تومان برای افزایش میزان شیر تولیدی به میزان ۱۵۰ تن در روز، افتتاح می شود.
طهماسبی گفت: ۴۱ هزار هکتار از ۶۶ هزار هکتار اراضی شهرستان مستعد اجرای شیوه های نوین آبیاری هستند که تاکنون در بیش از ۱۵ هزار هکتار، بیش از ۳۵ درصد آبیاری نوین انجام شده است و با اجرای آن به میزان ۴۱۰۰ متر مکعب در هر هکتار در مصرف آب صرفه جویی شده است. در سطح ۶۲ کیلومتر، کانال های آبیاری مزلقان چای که ۲۷۲ کیلومتر است شبکه انتقال آب اجرا شده است.
وی از آزادسازی ۱۳ هکتار اراضی تصرف شده و نیز ساخت و سازهای غیرمجاز خبر داد و گفت: در حوزه تنظیم بازار و توزیع کالاهای اساسی، گوشت قرمز، مرغ، برنج، شکر، روغن و قند توزیع شده است.
وی گفت: سال گذشته ۷۶۰۰ تن تولید گوشت مرغ در شهرستان صورت گرفته است. به دلیل نوسانات بازار به واحدهای تولیدی مرغ شوک وارد شد که منجر به تولید با احتیاط مرغ و کاهش جوجه ریزی شد اما پس از بهبود شرایط بازار، مرغداران تشویق به جوجه ریزی و تولید مرغ شدند.
طهماسبی به محقق شدن برآورد تولید گندم و جو اشاره کرد و افزود: حدود ۳۶ هزار تن گندم و ۴۰ هزار تن جو در این شهرستان تولید شده که عملکرد بالایی است. سطح گلخانه های شهرستان ۴۵ هکتار است که ۳۶ هکتار سبزی و صیفی جات شامل گوجه فرنگی، فلفل، خیار، توت فرنگی و مابقی گل شاخه بریده است.