جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

غَرق آباد شهری با 5 هزار نفر جمعیت، از شهرهای بخش نوبران شهرستان ساوه است و در حدود ۵۰ کیلومتری جاده ساوه به همدان قرار دارد.

شرایط مناسب اقلیمی و جغرافیایی این شهر باعث شده از مزیت کشاورزی، صنعتی با وجود شهرک صنعتی و دامداری، داشتن زمین‌های مناسب برای احداث واحدهای تولیدی متنوع، واقع شدن در مسیر جاده ترانزیتی و مرکزیت روستاهای مجاور و همچنین وجود نیروی انسانی جوان از پتانسیل‌های بالای رشد و توسعه برخوردار باشد.

این شهر البته علیرغم دارا بودن مزیت و ظرفیت‌های گوناگون، با مشکلات متعددی برای هموار شدن مسیر رشد و توسعه مواجه است که در گفتگو با رئیس شورای اسلامی شهر، امام جمعه و شهردار به بیان این مشکلات پرداخته‌ایم.

رئیس شورای اسلامی شهر غرق آباد در گفت‌وگو با ایسنا، با قدردانی از اقدامات صورت گرفته در راستای ایجاد فرصت‌های شغلی که منجر به مهاجرت معکوس در منظقه شده است، اظهار کرد: مهمترین مشکل شهر غرق‌آباد کمبود مسکن است. البته اقداماتی توسط بنیاد مسکن استان مرکزی در اجرای پروژه ۱۰۴ واحدی طرح اقدام ملی مسکن صورت گرفته که نیازمند تسریع در واگذاری و شتاب در عملیات اجرایی این پروژه حیاتی و ضروری شهر غرق آباد است.

ابوالفضل باباشلو در ادامه گفت: با کمک مردم ۳۳ هکتار در بافت شهری مهیا و تمامی ضوابط شهری در آن رعایت شده است ولی در تامین زیرساخت‌های لازم نظیر آب، برق، گاز و تلفن با مشکل مواجه هستیم که با نظر مساعد مدیران دستگاه های خدمات رسان می‌توان زمینه احداث بالغ بر دو هزار واحد مسکونی را فراهم کرد و در صورت تحقق، مشکل کمبود مسکن این منطقه برطرف خواهد شد.

تامین مسکن، مهاجرت غرق آبادی‌ها را معکوس می کند

وی به ساخت و توسعه فضای آموزشی به عنوان عامل دیگری در کنار تامین مسکن برای جلوگیری از مهاجرت مردم اشاره کرد که حتی می‌تواند منجر به مهاجرت معکوس شود و افزود: ساخت یک واحد آموزشی در شهر غرق آباد یک نیاز ضروری است و امید است تا سال تحصیلی آینده این خواسته بحق مردم منطقه برآورده شود.

رئیس شورای اسلامی شهر غرق آباد با تاکید بر اینکه این شهر به دلیل ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی که دارد محکوم به توسعه است، اظهار کرد: مخزن آبی که برای شهر تامین شده است قدمت ۳۰ ساله دارد و با شاخص‌های توسعه‌ای شهر همخوانی ندارد. بر این اساس نیازمند طراحی و احداث مخزن آب جدید هستیم تا مشکل کمبود آب شرب شهری نیز برطرف شود.

تاثیر اجرای طرح آبخیزداری بر وضعیت قنات ها/لزوم تامین آب برای انتقال و توسعه دامداری ها

وی به اجرای طرح آبخیزداری به عنوان یکی از مصوبات گذشته این شهر اشاره کرد و افزود: اجرای طرح آبخیزداری می‌تواند برای ۲۵ رشته قنات در غرق آباد و روستاهای اطراف موثر باشد که امید است با دستور استاندار مرکزی و اجرای مصوبه توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، شاهد عملیاتی شدن این پروژه ضروری باشیم.

باباشلو همچنین به ظرفیت و مزیت شهر غرق آباد در حوزه کشاورزی و دامداری اشاره کرد و گفت: با توجه به توسعه شهر، بسیاری از واحدهای دامداری در حریم و مجاورت شهر فعالیت دارند که انتقال این واحدها به خارج از شهر در دستور کار است.

وی گفت: این واحدها با مشکل تامین منابع آبی مواجه هستند که در دولت قبل مصوب شد سه لیتر در ثانیه آب به آنها تخصیص یابد، اما هنوز محقق نشده است. تامین آب، روند خروج دامداری‌ها از شهر را تسهیل و ضمن رعایت موازین بهداشتی موجب افزایش اشتغالزایی متاثر از توسعه دامداری‌ها خواهد شد.

انگیزه سرمایه گذاران در خطر است/لزوم تکمیل پروژه های فرهنگی ورزشی

وی افزود: شهرک صنعتی غرق آباد در حوزه تامین زیرساخت‌ها نظیر سیستم فاضلاب با مشکل مواجه است و تعلل در تامین این مطالبات موجب کاهش انگیزه سرمایه‌گذاران برای احداث واحدهای صنعتی و تولیدی و نیز افزایش سرمایه گذاری خواهد شد.

او همچنین خواستار تکمیل احداث پروژه مجتمع فرهنگی و هنری شهر غرق آباد توسط اداره کل راه و شهرسازی غرق آباد و نیز تکمیل پروژه زمین چمن ورزشی این شهر شد.

مروری بر مصوبات سفر استاندار به غرق‌آباد

رئیس شورای شهر غرق آباد در ادامه به جلسه اخیر استاندار مرکزی، مدیران استانی، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس و فرماندار برای برطرف کردن مشکلات این شهر اشاره کرد و افزود: استاندار مرکزی در این نشست خواستار ارائه برنامه زمان بندی از سوی مدیران استانی برای حل مشکلات مطرح شده از سوی امام جمعه، رئیس شورای اسلامی شهر و شهردار غرق آباد شد، بر این اساس مدیران استانی باید راهکارهای عملیاتی برای حل مشکلات شهر غرق آباد ارائه کنند تا منجر به تقویت امیدبخشی در بین شهروندان این شهر شود.

وی افزود: همچنین نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی اعتبارات استانی را برای حل مشکلات غرق آباد ناکافی دانست و خواستار پیگیری مدیران استانی برای تخصیص اعتبارات ملی به ویژه برای دو بانده شدن محور ساوه به غرق آباد شد.

وی افزود: در این جلسه بر تسریع در اجرای طرح نهضت ملی مسکن و نیز پروژه ۱۰۴ واحدی دیگر مسکن شهر غرق آباد و نیز پرژه ۲۴ واحدی مسکن محرومین با تخصیص تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی و نیز درخواست قیر رایگان برای آسفالت معابر توسط مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکید شد.

باباشلو بیان کرد: همچنین احداث مجتمع دامداری در خارج از شهر غرق آباد و تجمیع واحدهای دامداری به منظور برخورداری از مزیت‌های مربوط موضوعی بود که مقرر شد توسط جهاد کشاورزی و دامپزشکی استان مرکزی پیگیری شود. در خصوص تامین مواد اولیه کارگاه شن و ماسه از معدن کوهی یا مخلوط رودخانه‌ای نیز مقرر شد با موافقت معاونت عمرانی استانداری مرکزی و پیگیری اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مجوز لازم صادر شود. عملیات آبخیزداری نیز با تخصیص اعتبار ملی به میزان هفت میلیارد تومان انجام خواهد شد.

وی بیان کرد: تامین زیرساخت‌های شهرک صنعتی غرق آباد با انتقال کامل مالکیت این شهرک به شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی با تخصیص سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در سال آینده، پیگیری تخصیص اعتبار کافی برای تکمیل پروژه مجتمع فرهنگی هنری شهر غرق آباد توسط اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی و نیز فعال شدن پروژه‌های نیمه تمام نظیر دیوار ساحلی، زمین چمن ورزشی و حوزه علمیه خواهران با تخصیص اعتبارات در سال جاری با پیگیری سازمان برنامه و بودجه استان، بررسی میدانی برای احداث راه دسترسی مناسب به ایستگاه پسماند با پیگیری معاونت عمرانی استانداری از دیگر مصوبات این جلسه بود.

وی افزود: همچنین آسفالت دو بانده شدن ۱۸ کیلومتر زیرسازی شده محور قدیم ساوه به غرق آباد در یک پروسه دو الی سه ساله با تخصیص قیر رایگان و منابع استانی از دیگر مصوبات بود.

کارگاه شن و ماسه تجهیز شده، اما مواد اولیه ندارد!

به گزارش ایسنا، شهردار شهر غرق آباد نیز به راه‌اندازی کارگاه تولید شن و ماسه برای ایجاد اشتغال در این شهر اشاره کرد و گفت: واگذاری معدن کوهی و یا مخلوط رودخانه‌ای به منظور تامین مواد اولیه کارگاه تولید شن و ماسه ضرروت دارد چرا که با وجود تجهیز این کارگاه از دو ماه گذشته تاکنون مجوز برداشت مواد اولیه صادر نشده است.

حسین نفیس‌قدیرلی افزود: اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در سال ۱۳۹۹ کمربندی شهر غرق آباد را که جزئی از محور قدیم ساوه به همدان محسوب می‌شود را روکش آسفالت کرده است اما نسبت به روکش آسفالت لاین کندرو این مسیر به طول سه کیلومتر اقدام نکرده و متاسفانه این قطعه از مسیر حادثه خیز شده است و برای جلوگیری از سوانح ترافیکی و روان سازی ترافیک شهری، لازم است روکش آسفالت انجام شود.

تکمیل دیوار ساحلی نیازمند اعتبار/توقف احداث ایستگاه انتقال پسماند با اقدام مدیر آزادراه!

وی همچنین افزود: از سال ۱۳۹۴ برای مسیرهای شهری شامل خیابان شهید مدرس، شهید بهشتی و معلم، اجرای دیوار ساحلی یا دیوار حائل به طول دو هزار متر انجام شده و برای ۴۰۰ متر باقیمانده نیازمند تخصیص اعتبارات استانی یا سایر منابع هستیم تا شهرداری بتواند این پروژه را تکمیل کند.

شهردار غرق آباد افزود: از سال ۱۳۹۶ عملیات اجرایی احداث ایستگاه موقت انتقال پسماند در منطقه غرق آباد شامل شهر غرق آباد، نوبران و روستاهای همجوار آغاز شده است و تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت داشته است اما بدلیل  قرار گرفتن در مجاورت آزادراه ساوه‌-همدان، متاسفانه مسیر دسترسی به این ایستگاه از سوی مدیریت آزادراه مسدود شده و با وجود پیگیری و انجام مکاتبات از سوی معاون عمرانی استانداری مرکزی، نماینده مجلس و فرماندار ساوه با مقامات وزارت راه و شهرسازی، تاکنون پاسخی دریافت نشده است.

محور قدیم ساوه به غرق آباد یا جاده مرگ!

به گزارش ایسنا، امام جمعه غرق آباد نیز خواستار دو بانده شدن محور قدیم پرتردد ساوه به غرق آباد به عنوان مطالبه اصلی مردم این منطقه شد و افزود: این محور پرحادثه به "جاده مرگ" مشهور است. گرچه دو بانده شدن محور غرق آباد به نوبران به طول تقریبی ۱۰ کیلومتر در سال های اخیر موجب رضایتمندی مردم شده، اما دوبانده شدن ادامه این مسیر حدودا ۴۵ کیلومتری تا ساوه که عملیات زیرسازی بخشی از آن انجام شده یک نیاز جدی است.

حجت‌الاسلام محمد سلطانی همچنین خواستار آسفالت معابر شهری این شهر سردسیر که مشکلاتی در فصل سرما برای شهروندان ایجاد می‌کند، شد و افزود: بخشی از کمبود مسکن برای شهروندان با سنددار شدن زمین‌های قولنامه‌ای برطرف خواهد شد که لازم است در این خصوص چاره اندیشی شود.

وی به تخصیص اعتبار برای تکمیل پروژه احداث حوزه علمیه خواهران شهر غرق آباد اشاره کرد و افزود: با وجود تخصیص اعتباری افزون بر یک میلیارد تومان با پیگیری نماینده مردم ساوه و زرندیه، اما این میزان اعتبار پاسخگوی تکمیل این پروژه نیست و لازم است برای برخورداری این شهر از یک مجموعه آموزشی دینی اعتبارات بیشتری اختصاص یابد.

به گزارش ایسنا، ناکافی بودن درآمدهای شهرداری‌های شهرهای کوچک موجب محدودیت در تعریف و اجرای طرح‌های متناسب با نیاز شهروندان شده است. از این رو ایجاد درآمد پایدار با مشارکت بخش خصوصی و حمایت دولت و نیز نگاه ویژه مسئولان استانی با تخصیص اعتبارات کافی می تواند بخش اعظمی از مشکلات مدیریت شهری در ارائه خدمات و هموار شدن مسیر توسعه را در شهری نظیر غرق‌آباد که دارای ظرفیت ها و پتانسیل بالایی است، برطرف کند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group