جمعه 11 آبان 1403 | Friday 1 November 2024

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان ساوه از کشاورزان درخواست کرد با توجه به کمبود بارندگی‌ها و عدم تخصیص آب از سد الغدیر، کشت تابستانه را متوقف کنند تا متضرر نشوند.

«حسن شریفی» روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا، گفت: امسال با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها برنامه وزارت جهاد کشاورزی کاهش کشت بهاره و پاییزهاست و تمام ارقام و محصولات کشاورزی محدودیت مصرف آب دارند.

وی بیان کرد: براساس آمارها ۹۰ درصد سبزی و صیفی‌جات و همچنین ۶۰ درصد ذرت شهرستان با روش تیپ نواری (نوعی آبیاری قطره‌ای) آبیاری می‌شوند.

به گفته رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان ساوه، یکی از محصولات کشاورزی عمده شهرستان ساوه، طالبی است که امسال سطح زیر کشت آن بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بوده و ۹۰ درصد آن از طریق پالت‌های پلاستیکی و تیپ نواری آبیاری می‌شوند.

شریفی ادامه داد: مصرف آب در شیوه آبیاری سیستمی کاهش می‌یابد به طوری که یک هکتار آبیاری ثقلی معادل ۱۰ هکتار طالبی با روش آبیاری تیپ است.

وی همچنین در خصوص کشت ذرت در اراضی کشاورزی ساوه، اظهار داشت: مدت زمان تولید این محصول در گذشته ۱۷۰ روز بود که با استفاده از آبیاری تیپ نواری و ارقام جدید، اکنون به ۹۰ روز کاهش یافته است.

وی عنوان کرد: با توجه به کمبود ذخیره آبی سد الغدیر ساوه، امسال آب سد تنها به باغات اختصاص یافته و برای کشت تابستانه آب توزیع نمی‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: از اول اردیبهشت به طور رسمی اعلام شده که کشاورزان از کشت تابستانه به امید تخصیص آب سد خودداری کنند و در این زمینه قراردادی نیز با کشاورزان منعقد نخواهد شد.

شریفی با اشاره با سطح زیر کشت ذرت در شهرستان ساوه گفت: سال گذشته با توجه به تخصیص آب در بیش از ۹ هزار هکتار از اراضی، ذرت کشت شد که امسال میزان به چهار هزار و ۵۰۰ هکتار کاهش یافت.

وی از سرمازدگی سه هزار هکتار از باغات انار شهرستان ساوه خبر داد و گفت: این سطوح بر اثر سرمای بهاره دچار آسیب شدند اما مابقی باغات در شرایط مطلوبی قرار دارند.

شهرستان ساوه دارای ۱۳۵ هزار هکتار سطوح باغی و زراعی است و با احتساب تولید سایر حوزه ها، امکان تولید تا سقف ۶۰۰ هزار تن انواع محصول را دارد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group