جمعه 11 آبان 1403 | Friday 1 November 2024

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: رشد قابل توجه نرخ خرید تضمینی انگیزه کشاورزان را برای تولید و تحویل گندم به سیلو افزایش داده است.

حسن شریفی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه کار برداشت گندم در شهرستان ساوه از روزهای گذشته آغاز شده و تا پایان مردادماه در نقاط سردسیر ادامه می‌یابد، اظهار کرد: پیش بینی می‌شود در سال جاری از مجموع ۳۷ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم(۲۷ هزار هکتار گندم دیم و ۱۰ هزار هکتار گندم آبی) در بخش مرکزی و نوبران ساوه ۸۰ هزار تن محصول برداشت شود.

وی با اشاره به سرمازدگی، سیل و تگرگ بهار امسال گفت: سیل و تگرگ امسال به بخشی از مزارع گندم این شهرستان خسارت وارد کرد که اگر این اتفاق نمی افتاد در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل میزان تولید حدود ۱۵ درصد افزایش پیدا می‌کرد.

شریفی تصریح کرد: گندم تولیدی در ساوه به مصرف داخلی می‌رسد و چنانچه بنا به شرایط نیاز به ارسال به سایر نقاط باشد با برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده بخشی از نیاز سایر استان‌های کشور را تامین می‌کند.

وی تاکید کرد: در انجام عملیات برداشت گندم و دانه‌های روغنی کلزا از مزارع این شهرستان، بالغ بر ۱۰۰ دستگاه کمباین فعالیت می‌کنند که این امر اشتغال قابل توجهی را با بکارگیری نیروی انسانی در فصل برداشت به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی ساوه در ادامه به مصوبه نرخ خرید تضمینی گندم از سوی دولت در سال جاری اشاره کرد و افزود: براساس مصوبه سال جاری نرخ خرید تضمینی گندم به ازای هر کیلوگرم ۲۵۰۰ تومان اعلام شده است در حالی که این نرخ در سال گذشته ۱۷۰۰ تومان بود که رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد. این رشد قابل توجه انگیزه کشاورزان را برای تولید و تحویل به سیلو افزایش داده است.

وی با تاکید بر اینکه افزایش نرخ خرید تضمینی گندم در سال جاری با میزان افزایش نرخ تورم فاصله زیادی ندارد، افزود: در سال های گذشته به دلیل فاصله زیاد بین نرخ خرید تضمینی گندم با نرخ تورم، گندم تولیدی از چرخه تولید انحراف پیدا می‌کرد و این محصول استراتژیک از چرخه مصرف انسانی خارج می شد و با قیمتی به مراتب بالاتر به مصارف دیگر می‌رسید.

به گفته این مقام مسئول در جهادکشاورزی ساوه افزایش نرخ تورم منجر به افزایش هزینه نیروی انسانی و بالا رفتن هزینه عملیات تولید گندم می‌شود و در نتیجه افزایش هزینه تمام شده برای کشاورز می شود، براین اساس افزایش نرخ تضمینی مطابق با میزان رشد تورم الزامی است تا تولیدکنندگان گندم بتوانند با انگیزه بیشتری اقدام به تولید این محصول استراتژیک کنند.

شریفی با تاکید بر تناسب و همخوانی بین نرخ خرید تضمینی با نرخ تورم، تصریح کرد: با وجود اینکه مدت کوتاهی از آغاز فصل برداشت گندم در این شهرستان می‌گذرد، اما خوشبختانه تاکنون افزون بر ۱۷ هزار تن گندم به سیلو تحویل داده شده است و پیش‌بینی می‌شود که افزون بر ۶۰ هزار تن از محصول کشاورزان خریداری شود.

وی به فعالیت مرکز خرید تضمینی دولتی گندم در کیلومتر پنجم جاده قدیم ساوه به همدان از ساعت هشت صبح تا ۲۴ اشاره کرد و افزود: این سیلو با ظرفیت۶۰ هزار تن ذخیره‌سازی گندم آماده تحویل گرفتن گندم از کشاورزان است و حدود ۲۰ هزار تن ظرفیت نیز در مراکز طرف قرارداد تعاونی در بخش نوبران فعال است. همچنین ۸۵ هزار تن ظرفیت سیلویی بخش خصوصی در ساوه وجود دارد که تاکنون مجوز خرید برای این مراکز صادر نشده است و در صورت صلاحدید مسئولان غله شهرستان، خرید و ذخیره‌سازی گندم در این مراکز انجام خواهد شد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group